Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 020 (Peter’s Sermon in the Temple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

10. Петър проповед в храма (Деяния 3:11- 26)


ДЕЯНИЯ 3:17-26
17 "Но сега, братя, аз знам, че ти си го направил в невежество, както и вашите управници. 18 Но тези неща, които Бог, предсказани от устата на всичките му пророци, че Христос ще пострада, той по този начин изпълнени. 19 Затова покайте се и да се преобразува, че за да се заличат греховете ви, освежителни времена, така че може да дойде от присъствието на Господа, 20 и че Той може да изпрати Исус Христос, Който ви е била проповядвана преди 21 когото трябва да приемат небесата до времето на възстановяване на всички неща, които Бог е говорил чрез устата на святите Си пророци, откакто свят светува. 22 Защото Моисей е казал на бащите, "Господ твоят Бог ще издигне за вас пророк като мен от братята си. Него ще чуете във всички неща, каквото и да ви казва. 23 И тя е, че всяка душа, която няма да чуете, че Пророкът се изтреби измежду хората. "24 Да, и всички пророци от Самуила и тези, които следват, толкова, колкото са говорили, също предсказано тези дни . 25 Вие сте синове на пророците и на завета, който Бог направи с бащите ни, каза на Авраам: "И в твоето потомство всички семейства на земята трябва да бъде благословен." От 26 до първата, Бог, като възкреси служител Исус, го изпрати да ви благослови, като отвръща всеки от вас от вашите беззакония."

Петър не стои като съдия преди нарушените евреите, но ги нарича "братя", дори и знаейки, че те не са били родени отново. Исус, обаче, да ги прости всичките си грехове на кръста, изливането на Светия Дух върху тях, който е готов да ги обитава. Обещанието не е само за тях, но и за всички онези, които вярваха. Петър вече е установено, че спасението, което ги чака, ще ги удари, проявявайки целите на Своята благодат чрез тях.

Лидерът на учениците разкри силата на вица тежки смъртта на Исус на кръста, когато Той се молеше: "Отче, прости им, защото те не знаят какво правят." Това е дълбоко изясняване на значението на престъплението евреите и техните лидери. Тази дума на снизхождение от устата на Петър е в зависимост от собствения си опит, за възкръсналия Господ му беше оправдано свободно, независимо от предишния му отказ и богохулство. Той бе простено по благодат, въпреки скрит греха си, а не заради добрите си дела или чиста поведение. Петър е бил окуражен от своя личен опит. Той разкри, благодатта на Исус Христос открито и абсолютно. Той вече е ясно на своите слушатели в греха им, да ги бодежи в сърцето с цялата откровеност и искреност. След съдебното решение и осъждането на Светия Дух идва освежаващо, благословен комфорт на каещия вярващ.

Петър слушаше думите на Исус след възкресението Си с прекомерния интерес. Той осъзна, че няма начин за света, за да бъде спасен, но от Христовите страдания. Божият Агнец, трябваше да умре, тъй като всички добри пророци бе предсказал. Това е основната воля на Бога, която Той е предварително известен. Той е решен да сложи всички грехове и срама на целия свят за невинен Неговия Син. Той и само Той е способен и достоен да умре в пламъка на Божия гняв вместо нас. Небесният Отец може да предпочете да се умре за света на злото, отколкото предлагане на единствения си син. Въпреки това, в Неговата велика и прекрасна същество, Той е носител на Вселената. Той нямаше друга алтернатива, освен да остави Сина Си да умре вместо нас. Без смъртта на Исус на изкуплението няма да има прошка.

Христос видим помазанието със Святия Дух очевидно се появява в резултат на заместителна Неговите страдания за нас. Този, който медитира върху кръста гледа директно в сърцето на Бог, който обичаше смъртни грешници толкова много, че даде Своя послушен Син, че безплодни престъпниците могат да бъдат осветени и да продължи в Него, за да дава много плод.

Петър потвърдено от Стария Завет, че Исус Назарет е Христос Бог, Който е умрял в хармония с плана на Своя Отец, а не случайно, в ръката на убийците. След това той започва своята широка атака, предизвикателство слушателите си да се преобразува. Думата "покаяние" означава не само емоция на скръб или сълзи от срам, но и за целия смяна на целия курс на живота. Това означава, оставяйки зад себе си на фалшиви цели и обръщат към Христос, Който е божественото, истинската цел. Тази повратна включва изповядващия на греховете, обратна заслужават нашия гняв на Бога, вяра в гратисен и продължаване в прошката, богато ни дадени. Попълнете ангажимент към Бога и с разбито сърце е изпълнено от неограничен, абсолютната благодат. Христос завърши нашето спасение на кръста, така че този, който вярва е оправдано.

 Време на облекчение и мир с Бога и проявлението на даровете на Светия Дух започва, когато на сърца Бог обитава правда. Вярата в Христос и искрено покаяние не просто потвърди пред света, че Исус живее в Неговите последователи, нито пък те просто списък на богословски резултатите от Неговата смърт. Вместо това, тази вяра води до получаване на божествена сила чрез обитаването на Светия Дух. Ли сте, скъпи братко, влезе в общение с Бога? Били ли сте се покаяли и променен дизайн на вашия живот. Прегръдка Христос като личен Спасител на живота си, така че да могат да продължат в Новия Завет и да се изпълниш със Светия Дух.

Бъдете наясно, скъпи вярващ, че главната цел на Новия Завет не е прошка на греховете, получаване на вечен живот, или чудото на даровете на Светия Дух, но идването на Самия Христос. Всички създаването го чака и копнеж за край на дяла между Твореца и Неговото творение, когато правомощията на живота си ще преодолее и подновява общото унищожение във Вселената. Това е подновяване копнеят. Подновяване вярващите днес е гаранция за пълна слава, за да се вижда идването на Христос. Когато дойде времето, Той ще възстанови всички неща, които трябва да перфектно състояние на създаването преди падението на човека в грях.

Учениците разбраха възнесение Господ им в контекста на подготовката за идването Му. Те знаеха, че останалите си невидим с Отца за известно време е необходимо за духовната революция на земята. Неговото възнесение е да проправи пътя за обновяването на цялото творение, възстановяването на всички неща. Възнесението на Христос е състояние, при които обитаването на Святия Дух зависи, които дойдоха да започне подновяване сред нас.

Всички истински пророци се отнасят за идващия Христос като бележи края на световната история. В края на нашето съществуване не е решение, но радостта на обновление и веселие възстановяването на всички неща към първоначалното им състояние. Центърът на сътворението е не по-малко от обещаното от които пророк Моисей говори. Той е гарант на Новия Завет, който далеч надминава Стария завет на Мойсей. , Който отказва Новия Завет с Бога вече няма да има надежда, защото този, който е коравосърдечен отказва благодат себе си. Бог ще довърши всички хора, които отказват Христос. Световната история е нищо друго освен видимият резултат от приемане или отхвърляне на Христос.

След тази дълбока, широка прокламация, Питър насърчавани евреите да прегърнете Исус. Той даде да се разбере за тях, че те са деца на пророците и членовете на завета, който Бог направи с бащите им. Бог знаеше, че хората не са и не могат да направят завет с Него, тъй като участниците на същото ниво. Независимо от това, вечен, свят Създател Себе си длъжен да му грешни, времето, превишаване на създания. Това е същността на Неговата велика благодат.

Тази история на Бог с демагогски мъже започва с избора си Авраам. Светия каза, че това пътник, че един от синовете му, по плът, ще се превърне в носител на Божието благословение за всички семейства на земята. Бог извършва Своя план въпреки цялата опозиция сатанински и човешки провал. Той осъзна, идването на деня, когато Светият Дух щеше да избухне на границата на Стария Завет, като призова всички народи в общение с Бога. Независимо от това, Питър първи предложи благодат на евреите, а онзи, който смята, беше запазена.

Бог благослови Своите врагове, като тези, които прикован Своя Син на кръста шанс да се покаят. Христос възкръсна от мъртвите в пълна хармония с волята на Своя Отец. Той възвиси Него слава, че Сина може да дари всяко духовно благословение в небесното царство на Неговите последователи. Господ благослови сърцата на подготвените слушатели, което ги кара да се обърне и да се покаят. Човекът не се покаят и на себе си, защото това е Светия Дух, който му помага да вярвате в Христа. Ако човек не се покаят за нечестието си и оставете с неговата злоба, той никога няма да бъде в състояние да влезе в общение с Христос. Бог очаква от нас да се обърнат към Него лесно и умишлено. Той започва да работи в нас идва възстановяването на всички неща. Били ли сте останали с греховете си, скъпи вярващ? Възможно ли е да се държим здраво за Христос?

МОЛИТВА: Господи на небето, се подготвят за Твоето пришествие и за ВЕИ на всички неща. Помогнете ни да се пази от злото, и да продължи в Твоята благодат, че може да стане само цел и целта на нашия живот. Спести много от тези, които се подготвят около нас, точно както ни спаси от ваша светлост.

ВЪПРОС:

  1. Каква е целта на историята на човечеството?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)