Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 017 (Spiritual Life in the Early Church)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

8. Духовния живот в ранната църква (Деяния 2:42-47)


Деяния 2:42-47
42 и те продължиха непоколебимо в учението на апостолите, в общението, в преломяването на хляба и в молитвите. 43 И страх обзе всяка душа, и много чудеса и знамения ставаха чрез апостолите. 44 А всички вярващи бяха заедно, и имаха всичко по-чести, 45 и продаде стоката и имота си, и ги раздели между всички, тъй като всеки имал нужда. 46 продължавайки така дневно с единодушно в храма, и разчупваха хляб от къща на къща, ти изяде храната си с радост и простотата на сърцето, 47 хвалеше Бога и благоволението на всичките люде. А Господ всеки ден прибавяше на църквата онези, които са били спасени.

В по ранните доклади, Лука, евангелист, поясни как Исус е уредил за обитаването на Светия Дух, и това как бащински Дух се изля, като буря с любов, присъединявайки се към радост, истина и святост заедно с любов. От сега нататък Лука, лекарят ще ни покаже как и защо Светия Дух работи. Бе изпълнено обещанието на Отца; Христовата сила е резултатно работи, триумфира и е в действителност, все още работи и до днес. Нова епоха на благодат са навлезли в света. Божията любов свръхчовеци от тези, които са повярвали в Христа, след като в тях са били счупени егоизма. Чрез вярата си, те бяха изпълнени с добротата на Бог.

Как делото на Светия Дух се появяват на практика? Лука ни дава информация в кратко, красива и риторичен начин за същността и работата на Святия Дух. Е много важно, Той води вярващите в пълнотата на Божието слово, особено по отношение на поучението на апостолите. Няма живот от Божествения Дух без непрекъсната, дълбоко проникване в Евангелието, чрез която Христос ни учи Неговите ученици всеки ден. Без учението на апостолите, не е основата за нашата вяра.

Това дълбоко проникване в волята на Бог, които ежедневно привлича духовна храна от Божието слово, не се извършва по изолиран начин. Ранните вярващи в църквата са живели заедно в общение на любов, с всеки един разсъди, други по-високо от себе си. Не е християнството без стипендия, за Духа на Бог е любов.

Първите християни не само продължава в тяхното спасение и взаимно общение на привързаност, но също така и във вземането на Господната вечеря. Те вярвали, че Сам Господ Исус живееше в телата им чрез символите на хляба и виното. По този начин те бяха възстановени и укрепени в удоволствие и благодарност.

Чрез тези основни християнски елементи се изправи молитви, хвалебствени песни, молби, признания на греха и заклинания. Банер върху своите заседания не е светски мисъл или философска мъдрост, но тяхната пряка връзка с Бога, Отца си, и постоянно общение с Него. Вие, скъпи братко, моля непрестанно в общението на вярващите?

Вярата на тези, които бяха изпълнени с Духа не е повърхностно, защото е имал Божията святост в своята слава. Те бяха разтърсени пред Него. Те възлюби Господа с цялото си сърце и му вярвам. Смирение, благоговение и страх от Неговото величие винаги присъства с тях. Святият Дух създава в нас страх и любов към Бога, които стават солидна основа за нашата жива вяра.

Този, който е толкова с единия Света Троица преживява небесна сила в общението на светиите. Отче наш отговаря на молитви всеки ден на децата си, и благославя с спасение, защита, изцеление, освещение и насоки, от пълнотата на Неговата милост.

Любовта на светиите не свършва с чантата или портфейла си, за Светия Дух водачи нас да се откажем весело. Както Господ каза: "По-блажено е да даваш, отколкото да получава". Първите християни са продавали своите притежания, става свободен от любовта на мамона и доходите им в общия фонд на църквата. По този начин всички те са живели като семейството на Бог и да се обучени в умишлено сътрудничество, където Христос е мениджър и главата. Святият Дух ги е освободил от скъперничество, завист и алчност, и ги насочва при провеждане на практическото любов.

Всички те чакаха идването на Христос и са сигурни, че те ще видят славата Му, докато те все още са живеели. Те обичаха Спасителя, тъй като мислят за Него ден и нощ, в очакване на царството на Неговата слава. Те не обсъждат дали тяхната вяра не е вярно, любовта им силна, или тяхната надежда е живял. Вместо това, те бяха щастливи в простотата на сърцето си. Те се зарадваха над истината за Светия Дух, и благодарят на Бога, без да расте уморени или уморен.

, Като почнахте в благодатта, те не напуснат среща в къщите им. Те се срещат всеки ден, за да чуе учението на апостолите и да предложи обща молитва в малки кръгове. Те не презира храма, която е била направена с ръце, но се превърна в храм, не с ръка направена, направени на Духа.

Тази църква е много приятен и атрактивен. Много попита онези, които бяха изпълнени с тази любов: "Как бяха трансформирани" "Как се случи това" Те отговориха, че Исус, живия Христос, ги е дал дара на Светия Дух. В резултат на това свидетелство, църквата растеше и са добавени нови души дневно в голямо духовно повторно Вивал.

При четенето на тези думи, се натъкваме на думата "църква" за първи път в книгата на Деяния на апостолите. Обяснителните точки, които са предложили представляват истинско описание на това живо тяло, църквата. В края на работата на Святия Дух не е само лична вяра, но общението на светиите. Тъй като нашият Бог е любов, любовта му е чак в общението на братята.

Молитва: O небесен Отец, Ви хвалят, че Вашият Светия Дух обединява мъжете. Твоята любов им помага да прощаваме един на друг, и дава възможност на всеки един да самочувствие други, големи от него самия. нас, заедно с нашата църква. Нека Духа Си преодоляване на проблемите между нас, и да ни избави от любовта ни към парите в джоба си. Амин.

ВЪПРОС:

 1. Дайте важна дума, описваща същността на жива църква за всеки един от обяснителните точки, които споменахме.

насмешлив поглед – 1

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, които са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите по-долу правилно, ние ще Ви изпратим следващата част от тази серия, написана за вашия назидание. Моля, не забравяйте да напишете пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Какви са целите на Лука за написването на книгата на Деяния на апостолите? Какво знаеш за Теофил?
 2. Какво е съдържанието на първата книга на Люк? Какво е съдържанието и целта на втората си книга?
 3. Какво е обещанието на Отца?
 4. Кой е Святия Дух? Какъв е неговият дизайн?
 5. Според изявление на два ангела, как ще дойде Христос?
 6. Кои са тези мъже и жени, които са отговаряли за продължителна молитва?
 7. Какво научихте от смъртта на Юда?
 8. Какви са условията за присъединяване служба на Христос?
 9. Как Светия Дух се манифестира на Петдесятница?
 10. Какво е Светия Дух учи апостолите да говорят?
 11. Какви бяха основните точки от първата част на Петър пн?
 12. Защо Питър трябва да се каже на евреите, че те са убийците на Исус?
 13. Какво Петър искате да разясни на своите слушатели в споменава пророчеството на Давид?
 14. Защо Христос се възкачи на небето?
 15. Как да получим Светия Дух? Какви са условията за Неговите обитаващия вярващи?
 16. Кой е достоен за получаването на Светия Дух? Защо?
 17. Дайте важна дума, описваща същността на жива църква за всеки един от обяснителните точки, които споменахме.

Съветваме ви да приключи разглеждането на Деяния на апостолите, защото по този начин вие ще получите вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се молят за вас. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)