Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 005 (Christ’ Ascension)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

2. Христовото Възнесение към небето (Деяния 1:9-12)


ДЕЯНИЯ 1:9-12
9 Сега, когато той е говорил тези неща, докато те гледат ЕД, Той бе взето, и облак Го прие от погледа им. 10 И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама мъже застанаха пред тях в бяло 11, който също каза, "Мъже на Галилея, какво стоите и гледате към небето? Това същото Исус, който бе взето до от вас на небето, ще дойде по същия начин като ви видях да отива на небето. "12 Тогава те върна в Ерусалим на планината, наречен Елеонски,, който е близо до Йерусалим, един съботен ден пътуване.

Учениците разбраха, че Христос е живял, и че той е духовен орган, който не е предмет на природните закони. Той беше истински човек и истински Бог. Той придружава Неговите последователи през целия период четиридесет дни след възкресението Му, за да ги просвети със значенията на пророчествата на Стария завет, особено тези, които се отнасят до Неговата смърт и възкресение. Той най-накрая увенчан Неговото учение с обещанието на предстоящото изливане на Духа, при което апостолите ще се напълни със силата на Бога.

Това е последната декларация на Христос на земята. Не е имало нужда от нищо повече, за Святия Дух е приключила работата на Христос. Той беше готов да се отклони на Своя Отец. Той не тайно изчезне или да напуснат изненадващо, тъй като Той понякога по време на окончателното четиридесет дневен срок, когато Той изведнъж влиза в или да излезете през стени и затворени врати. Онзи, който е бил възкресен от мъртвите тихо и славно се издигна към небето, пред очите на учениците. Той победи на гравитационното привличане на Земята, е полек от въздуха. Той е бил изготвен чрез силата на любовта на Своя Отец. Облакът около свет, славен Бог Го е забулено внимателно и тихо. Христос му свърши работа, и сега напуска царството на човека да влиза в невидимата слава на Бога.

Вечен Творец не само живеят погоре в небето, за нашата планета е в непрекъсната ротация, така че небето е понякога и надолу по друго време. Дори слънцето не е точно над нас, но е огромна огнена топка, едно слънце сред много групи от слънца, които бягат в неизвестното. Къде тогава е Бог? И къде е Христос? Нашият Господ даде решаващо значение, найважния отговор на този въпрос с думите: "И ето, Аз съм с вас Ал-начини, дори до свършека на века"

Бог е нагоре, нито надолу, но е навсякъде представят всички около нас. Той не е ограничен по време и място. Никой човек не може да разбере величието на Божията слава. Христос използва начини на мислене може да разбере, че учениците Му. Той се възнесе нагоре, ясно и открито, защото те вярвали, че небето е над. Христос учи Своите последователи по разбираем начин. Сега той е оставяйки ги напълно, за да се върне на Своя Отец, за да седне от дясната Си ръка и ще царува с Него във вечно единство. Христос и Отец едно сме. Синът е в Отца и Отец е в Сина. Който е видял Христос е видял Бога. Ние вярваме в Светата Троица като един Бог: Отец, Син, и Свети Дух. Никой човек не може адекватно да се изясни тайната на личната единство. Евангелието ни казва, че Христос се възнесе четиридесет дни след Неговото възкресение от мъртвите, оставяйки сферата на човешките същества да влезе в небето, вселената на Бог. Там той седи на престола на благодатта с баща си, с пълна слава, любов и власт.

Учениците знаеха, че възнесението на Исус на небето до радикална промяна в живота си и в своята история. Те погледнаха нагоре твърдо, само за да видят своя Господ скоро скрито сред облаците. Това е добре за нас, да погледнете нагоре, и повдигнете нашите сърца Христос, когато Той е с Отца. Посоката ни е небето, и нашия дом е с Бога, нашия Отец.

Властелинът на живот не искаше учениците Му да се определя така, на небето и нещата от следващия живот да действат така, сякаш те са били смаяни от религиозна мираж. Той искаше те установено на земята. Изведнъж той изпраща двама ангели от невидимия свят, който се появи с голяма чистота, потвърждавайки на учениците, че Исус наистина са взети на небето. Неговото възнесение не е оптична илюзия, но установен факт.

В същото време, двамата посланици на Христос свидетелства, че надеждата на вярващите не е приключил, защото Господ ще дойде отново в облаците, точно както Той отишъл. Целта на световната история е съсредоточена в това съобщение - Господ Исус Христос ще дойде отново! Християнството държи здраво тази вяра и неизличимо. Нашият Господ е жив и отново идва, защото Той ни обича и копнее за нас. Ние не знаем времето на Неговото идване, но ние знаем, че Той идва, скоро и със сигурност. Ли чакате за Исус? Центъра на мислите си? Обичате ли Христос? Мислите ли, че на него ежедневно? Да ви насочим молитвите си към Него? Ли в очакване очакват Неговото идване? Никой не живее мъдро и разумно, с изключение на един, които чакат своя Господ.

С една голяма и безрезервна радост учениците отидоха до долината на Кедрон. Те се върна в Ерусалим от мястото, където бе стоял със своя Господ, на Елеонския хълм, недалеч от Гетсиманската градина. Именно там всички са заспали, докато техният Господ се бори със смъртта и гнева на Божия гняв. На последно място, той е бил арестуван и отведен във вериги. Сега те вече не бяха ужасени от кошмара на това ужасно събитие, сърцата им бяха изпълнени с радостта от триумфа на Христос. Славната вест от два ангела звънна в съзнанието им, и в сърцата им като удрянето на огромна камбана: Господ идва. Той идва бързо. Той идва скоро.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, живеят и Вашите врагове знам вашето Издигане. Вие сте Онзи, Който пребъдва в Бога, Отец. Идват отново. Моля, да ни научи на радост на Вашето триумф, и да се премести нашите ръце и сърца от Твоето слово, така че можем да продължим да работим в нашия свят, докато се върнете.

ВЪПРОС:

  1. Според изявление на два ангела, как ще дойде Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)