Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 004 (Introduction to the Book)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

1. Въведение към книгата и крайния обещание на Христос (Деяния 1:1-8)


ДЕЯНИЯ 1:6-8
6 Затова, когато те идват заедно, те Го попитаха, казвайки: "Господ, ще вас в този момент се възстанови царството на Израел?" 7 А Той им каза: "Това не е за вас да знаете години или сезони, които Отец е положил в собствената си власт. 8 Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Святия Дух, и ще бъдете свидетели за мен в Ерусалим и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята".

Учениците все още не са получили Светия Дух, когато те дойдоха с този земен политически въпрос към Исус. Те са все още мисля за еврейското си патриотизъм и позицията си в Ерусалим. Те са си представяли, че Христос Цар, който е бил възкресен от мъртвите, ще започне да царува от Ерусалим в слава и величие над всички хора. Удивителното е, че Христос никак няма да отхвърли този въпрос, но потвърди, че Царството Божие ще дойде без никакво съмнение. Той поясни на Неговите апостоли, обаче, че това небесно царство не ще бъде създаден в съответствие с правата на въображението, а не в момента.

Бог има специален план. Той видя историята на народите Него да бъде предни от вечността миналото, и даде на всяко племе и нация време за искрено покаяние и време за жива вяра. Той също така определя времето и границите на Неговото търпение. Това определено хода на историята, обаче не стои пред нас като разрушителна съдбата или страх божествено предписание, защото ние сме наясно, че нашият Отец определят хода на историческото време. Ние знаем, че Неговата любов, така и не донесе добро на света. Защото Неговата любов притежава пъти, ние трябва да се страхуваме нищо. Отче наш, е представен като властелин и истинската власт. Всички деяния на революцията и събиране на оръжия са неефективни за промяна на изпълнение на Неговия план за царството Му не ще да дойде само духовно, но и безпогрешно, славно и могъщо. Авторитета на Бога е изграден върху любов и истина, а не на безразличие и несправедливост. Онзи, който познава Бога, тъй като баща му се радва за бъдещето.

Христос изтрити всички политически мисли от съзнанието на Своите ученици, и подготви Неговите последователи за видимия обещанието на Отца. Той се позовава на неговото изпълнение като "получаване на властта." Били ли сте осъзнах, драги читателю, че вие сте слаби, и че ще умре като всички други хора? Вие също са глупави, грозни, нечестивите и смъртен в сравнение с Божията слава, святост и мъдрост. Неговата сила не слизат на естествения човек. Не можете да се реформира от собствената си сила, за вас са слаби, като всички мъже, и роби на греха. Първото дело на Христос в създаването на скритата му царство е да даде власт на Своите последователи. Гръцката дума за властта означава "динамит". Силата на Бог експлодира нашите каменните сърца, ни поставя в милостиви сърца и преодолява нашите закоравели умове, така че можем да мислим за Божиите неща. Небесен дар от Бога за тези, които вярват в Христос е специална сила, с която той създава светове. Тази мощност е видно и видимо в.

Получавали ли сте силата на Бога, или са все още мъртви в греха? Живеете ли в любовта на Отца? Можеш ли да направиш всичко чрез Него, които сте записали? Неговата сила е съвършена в слабостта си. Знаете ли, че ефективното, усърдната молитва на праведния човек много?

Силата на Бог не е мистерия. Това е Светия Самият, който е от века и до века, един от трима души в един Бог, който е достоен за нашето поклонение и отдаденост. Ние се покланяме на този божествен Дух с цялата радост и благодарност, и да прославят тази светлина на Отца и Сина. Той наистина ни обитава бедните, потвърди нашето спасение в Христос, и откри нашите вътрешни очи към реалността на Бога. Той е нашият небесен Отец. Естественият човек не разполага с тази божествена същност жилище инстинктивно в себе си. Тя идва от извън нашия свят и просветлява тези, които обичат Христос, ги изпълва с Неговия живот, Неговата любов и мир.

Никой не може наречен Христос "Господ" с изключение на този, който се ръководи от Духа на истината. Той се установява в нас истинската вяра. Духът на Сина ни отваря устата си и ни учи да говори в райско език. Той ни насърчава да каже: "Нашият Отец в небесата, да се свети Твоето име. Да дойде Твоето царство. Да бъде Твоята воля на земята, както е на небето. "Да се отвори тази добра Дух? Знаете ли, че Той присъства и е твърдо решен да ви изпълни?

Святият Дух позволи иначе безсилни апостоли, за да реализират Христос в Своята божественост. Той установил вярата в тях, да ги доведе до свидетелстват за Неговата истина и смирено ги упълномощено да вършим Неговата воля. Святият Дух ни прави свидетели на Христос. Не е необходимо да допринесе за нашата собствена лична подновяване, или да отидете за похвала на второ нашето раждане. Ние сме да се отбележи нашия Спасител и, изповядваме нашата корупцията пред Него, свидетелстват за властта на Исус да ни прости греховете, и да се покаже на всички хора, че Той, който е роден на Светия Дух е истинският Син на Бога. Той ни освещава чрез кръвта Му и да ни дава право чрез Своя Дух. Ние трябва да вярваме и да учат другите, че Господ Исус променя много хора днес чрез Духа на Неговото Евангелие. Той кара злите духове от нечестиви човеци чрез Неговото Слово, и се основава на Неговото царство в разбити сърца. Е необходимо да се спомене, че арабската дума "Шах идиот" означава както "свидетел" и "мъченик". Нека не се учудвайте, ако духа на този свят се издига срещу нас, тъй като той вече се надигна, за да разпнат нашия Господ.

Духът на Бога започна да се издигне в Ерусалим. Той избяга като огън през Юдея, достигна Самария, напредна до Антиохия и се разпространява през Мала Азия. В същото време, той се разпространява в Северна Африка, Етиопия и Ирак, влязъл Гърция и превзема столицата на Рим. Лука, евангелист, призна нажежен до червено курс на Божията любов, и са регистрирани в книгата си. Сега факела на Евангелието е поставен в ръката си, скъпи вярващ, и ние ви казваме: "Просвещението около вас с любовта на Сина на Бог, защото вие сте светлината на света" Но се разгледа на първо място: Получавали ли сте силата на Бог? Светия Дух живее във вас? В противен случай, изчакайте за обещанието на Отца, и с молитва да поискат той да ви се даде. При четенето на Евангелието ще откриете обещанието на Отца, отваря и показва ли се преди.

МОЛИТВА: Отче, ние се покланяме и Вие обичате, за нас Вашите деца чрез смъртта на сина ви. Твоята слава се осъществява в нас чрез Твоя Свят Дух. Дръжте ни в любовта, защото вие сте нашия Отец. С благодарност, ние се ангажираме за вас, можете иска да ни изпълни с Твоя Свят Дух, че нашите съраунд, може да се просвети чрез името на Христос.

ВЪПРОС:

  1. Кой е Святия Дух? Какъв е неговият дизайн?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)