Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 238 (The First Lord’s Supper)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

7. Първата Господната вечеря (Матей 26:26-29)


МАТЕЙ 26:26-29
26 Тъй като те ядяха, Исус взе хляб, благодари за това, и го счупи. Той даваше на учениците, и казал: "Вземете, яжте, това е Моето тяло" 27 Той взе чашата, благодари и им даде, казвайки: "Всички вие го пият, 28 за това е Моята кръв на новия завет, която се пролива за мнозина за опрощаване на греховете. 29 Но аз ви кажа, че аз няма да пия от този плод на лозата, от сега нататък, до оня ден, когато го пия отново с вас в царството на Отца Си."

По време на празника Пасха в изолирана стая, Исус взе хляб, благодари на своя Небесен Отец за това, и благослови като тайнството на Господната вечеря, която подкрепя цялото ни спасение. Ранните християни го нарече "тайнството на благодарност." Би, че нашата благодарност расте заедно с нашата любов към Христос. Колкото повече Го обичаме, толкова повече ние му благодарим.

Исус заявява смисъла на хляба в Господната вечеря, ако Той каза на учениците Си: "Както този хляб влиза, така че бих искал да се спра и да пребивават във вас. Това е целта на новия завет. Като естествен хляб укрепва да живеят и работят, така че да живеят и работят във вас за вечен живот и ежедневно, че не уморен или да отслаби, но служат с радост. Аз съм сила във вас."

Следваща Исус взе чашата и обясни смисъла на виното. Той напомня Неговата кръв, която ни очиства от всички наши грехове. Неговата изкупителна смърт ни помири с Бога. Нашата праведност не се основава на проливането на кръвта на бик, с което е потвърдена Стария Завет, но Божият Син се въплъти и умря за нас, проливайки собствената му драгоценна кръв, за да ни влиза законно в Новия завет със Своя Отец. Затова Неговият силен дух може да живее в нас, и ние получим вечен живот.

Беше пролята кръвта на Стария Завет само за малцина. Той потвърди завет, която (както казва Мойсей) Господ направи с вас "(Изход 24:8). Стария завет жертвоприношенията са направени само за децата на Израел (Левит 16:34). Но Исус Христос е "изкупителна жертва за греховете на целия свят" (1 Йоан 2:2).

Смъртта на Христос на кръста е правното основание на Новия Завет. В уникалната Неговата жертва, Исус обобщи и приключи всички закони на жертвите в Стария Завет. Той самият е Агнето на Бога, който ни предпазва от Светата Божия гняв и преценка. Той сам е жертва на Новия Завет за Своите последователи в цялата история. В Неговата смърт, Христос направи перфектна обратно изкупуване за нашето вечно спасение и каза, че неговото изкупление ще бъде напълно разкрита в Неговото второ пришествие. Той ще седне на масата с нас, както е направил с учениците Си в горната стая. Тогава царството на Отца Си ще се появи със Своята слава и сила. Благодарност на нашето поклонение никога няма да свърши, защото Той ще бъде с нас и в нас, и няма да се отдели от нас завинаги.

Ще се присъедините ли с похвала, когато дойде? Ли Христос живее във вас днес, че може да го посрещне утре? Проучване дълбоко думите на Исус, когато възбуждане на Новия Завет в тайнството на Господната вечеря, защото те включват цялото богатство на нашата вяра и спасение.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние ви славят и хвалят с цялото си сърце за смъртта само на Твоя Син, защото той ни примири с Вас като жертва себе си. Той живее в сърцата ни чрез Светия Дух, дадена ни, че сме станали, с Твоята благодат, членовете на вашето семейство. Дръжте ни в Твоето общение, че ние ще пребъдвате в Твоя Син и Той може да пребивава в нас завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Какви са основните значения на Господната вечеря?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)