Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 239 (Predictions on the Way to Gethsemane)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Somali -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

8. Исус Прогнози на път за Гетсимания (Матей 26:30-35)


МАТЕЙ 26:30-35
30 Когато те изпяха химн, излязоха на Елеонския хълм. 31 Тогава Исус им каза: "Всички ще бъдат направени, за да се препъне, защото за мен тази вечер, защото е писано:" Ще поразя пастиря, и овците на стадото ще се разпръснат ". 32 А след като бъда възкресен , аз ще отида преди вас в Галилея. "33 А Петър му отговори:" Дори ако всички ще бъдат направени, за да се препъне заради теб, аз никога няма да се направи да се препъне. "34 Исус му каза:" Най-вероятно казвам ли, че тази вечер, преди петела петелът, ще се отречеш от Мене три пъти. "35 Петър му каза:" Дори ако трябва да умра с Тебе, пак няма да ви откаже. "Всички от учениците каза също, че по същия начин.

По време на последната вечеря, Исус установен новият завет със Своите последователи. Въвежда причастието на Господната вечеря, Той затвори хранене Пасха с предписаните химни, посочени в Псалм 118. После се изправи и се придвижи напред до смъртта му с твърдата решителност.

Той не мисли за идване неговата болка и страдание, но за неговите слаби ученици. Той ги предупреди за предстоящата борба да остане верен на Него, но и да ги утешат с уверението на победилия Неговото възкресение. Днес Христос води стадото си в триумф, като обеща той и укрепва Неговите последователи да живеят победоносен живот. Със силата Си, можем да ходим по стъпките на Христос, Който е възкресил от мъртвите.

Учениците не са очаквали ги очаква яростна борба срещу злите духове, за разлика от Божия план. Може би те мислеха, че собствената им власт е достатъчно за предстоящата борба. Тъй като те се смятат за по-мощен и по-хитър от дявола, Христос предсказал тяхното пълно поражение.

Учениците не разбират Исус цитат от Писанието, и да не се признае, че Бог ще намери Пастир и избраният от него овците на стадото ще се разпръснат (Захария 13:7). Тази мисъл е извън техните умове и позира акушер да ги. Беше ли възможно Бог да позволи на Спасителя на света, за да бъде убит?

Петър бил нещастен с предсказанието на Исус ", че той и другите ученици ще отрича Христос. Той възразил и изтъквани неговата абсолютна вярност към своя Господ. И все пак, Исус вече знаеше на петела врани и три пъти отказ на Негов ученик. Той предупреди Петър от това предсказание, че ще падне в грях, защото вярва в собствените си сили.

Петър бил смел и има голямо доверие в себе си. В повечето случаи той за първи път е да се каже, най-вече да се говори за себе си. Понякога Христовите думи бяха истинско откровение, но в други случаи те го изложени като по този повод.

Петър се обвързва с обещание, че той никога не би отрекъл Христос или никога. Ако това обещание бе направено в скромен зависимостта от Христовата благодат, тя би била отлична изповед. Проучване себе си е нашата основополагаща дълг.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние ви обичаме, защото Ти предупреди всички Ваши ученици за следващата изкушение. Са готови да помогнат на Петър, по-специално, че той може да се научи да не се доверявате в себе си. И все пак, той не се обърне внимание на вашите предупреждения. Простете ни, за това, че не спазват вашите предупреждения, но доверен нашата собствена интелигентност и сила. Помогнете ни да станат силни от постоянно в себе си. Вземете нашите ръце и ни водят, че ние ще ходим защитени от Вас.

ВЪПРОС:

  1. Защо не Петър повярва на предупрежденията на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)