Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 237 (Declaration of the Coming Treachery)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

6. Декларацията за идването Предателство (Матей 26:20-25)


МАТЕЙ 26:20-25
20 А когато се свечери, той е полулегнал в таблицата, с дванадесетте ученика. 21 Тъй като те ядяха, той каза: "Най-вероятно аз ви кажа, че един от вас ще Ме предаде." 22 Те бяха изключително скърбят и всеки започна да го питам, "Не ме е, е, Господи?" 23 Той отговори: "Който натопи ръката си заедно с Мене в блюдото, същият ще бъде тава ми. 24 Човешкият Син отива, дори, както е писано за него, но горко на онзи човек, чрез когото Човешкият Син ще бъде предаден! Би било по-добре за този човек, ако той не е бил роден. "25 Юда, който Го предаде, отговори:" Не ме е, то е, Учителю? "Той каза, че за него", се казва."

Христос винаги е живял в интимно общение със Своите ученици. Бог е сред тях. Неговото присъствие оцветени атмосферата на тяхното общуване. Те се обичали един друг в святост и братство. Въпреки че те са били преследвани, преследвани, и е причинил, за да се съберат в тайна, радост и мир надделя сред.

Исус започна да разкрие Своя предател по време на Господната вечеря, без да се споменава името му открито, защото не искаше да го направи отхвърлен обществена например. Декларацията на предателство падна в средата на партията като бомба. Това откритие е божествена препарат за почистване на всички апостоли от техните грешки и безскрупулно, че те биха били достойни за получаване на Господната вечеря.

Страшно нещо е, че нито един от учениците беше сигурен на собствената си вярност. Всеки един от тях усетил възможността да предаде своя Господ в сърцето си. Може би мислят по-рано от бягство на врага, за да избяга от гнева на нацията. Всеки един от тях усетил разкрити пред Господа и позорно е била счупена. Всички те признал слабостта си объркано в обществото. Те нито се престори, че нито се похвали на тяхната вярност и достойнство.

Христос започна опит да спечели душата на Юда, за да го доведе до покаят и изповядат. Той изобразени да го привилегията да си общуване, любов и сила, която Юда е имал за дълго време в своя Господ. Той го предупреди в същото време на ужасното решение в ада, които със сигурност ще падне върху него, тъй като той е имал Божията благодат и сега го отхвърли.

Но Юда е изпълнен с духа на дявола, "баща на лъжци." Той погледна в лицето преструва покаяние на Исус и каза: "май Бог ще, аз не трябва да бъде предател." Юда не наречен Христос "Господи" другите ученици, но "Учителю", "Моят учител" или "магистър". разделянето му от Христос се появява в този злонамерен лицемерие. Тогава Христос го насекат на сърцето и обявява нечестието на душата му. Христос му каза: "Ти го каза. Вие сте човекът".

Ли да се покаят, преди Христос съкращения на сърцето и съдии? Ли да покажеш себе си като верен слуга на Господа? Или е зло, все още в контрола на вашата съвест? Били ли сте наистина са разбити? Или сте лицемер, който не се подчинява на ръководството на Светия Дух?

МОЛИТВА: Небесни Татко, смили се над мене, грешния. Издърпайте всяко семе на греха от душата ми. Прости ми злоба и злото, което живее в мене. Създай в мен ново сърце и обновените маниери. Аз със сигурност ще загинат без кръвта на Твоя Син. Избави ме от моите страсти, и освети мен, че могат да следват Твоя Син вяра заедно с цялото покаялия се на земята. Дай дух на покаяние и разкаяние за всички църкви, които да могат да живеят в тях чрез Твоя Свят Дух. Господи, ни спаси от самите нас!

ВЪПРОС:

  1. Какво се е случило малко преди наредба на Господната вечеря?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)