Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 216 (Destruction of Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

6. Разрушаването на Ерусалим (Матей 24:15-22)


МАТЕЙ 24:15-22
15 Когато, следователно, ще видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, който стои на светото място, (който чете нека разбира), 16 тогава нека тези, които са в Юдея, нека бягат по планините. 17 Нека този, който не се намери на къщния покрив да вземе нещата, които са в къщата му. 18 Нека онзи, който е в областта не се връща назад да вземе дрехите си. 19 Но горко на тези, които са с дете и на кърмещи майки в тези дни! 20 Молете се, че полетът Ви няма да бъде през зимата, нито в съботен ден, 21 защото тогава ще има голяма потисничество, като не е бил от началото на света до сега, не, нито някога ще бъде. 22, освен когато тези дни е бил съкратен, нито една плът не би са били спасени. Но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Тук Христос обобщава окончателното решение, че ще падне върху света в последните дни преди неговото идване. Той обясни на учениците Си наказания на Бог да дойде, особено след Ерусалим, защото еврейската нация е отхвърлен и разпнат Божият Син. Исус Христос иска прошка за тях и Своя Отец любимци Неговата молитва.

Тогава юдеите бяха разделени в две страни. Зилотите използва насилие срещу свещениците в храма, вали камъни и огън срещу тях. Кръвта на мъртвите свещеници течеше близо до светия олтар, покриваща пода на храма. В края на 70-та година, а римляните идваха да обсадят Йерусалим, християните от еврейски произход, стигна до заключението, че това убийство на храмовите свещеници прогнозира мерзостта на запустението в средата на храма. В резултат на това, в съответствие с ръководството на ясно пророчеството на Христос, те си отидоха до град Пела, намиращ се от другата страна на река Йордан сред десетте независими градове. Те избягаха, преди началото на обсадата на Ерусалим, и да се спаси от голямата скръб, която падна върху населението на светите им град.

Когато Тит, командирът на Роман, пристигна с мощна армия, той започва обсадата на Ерусалим в дните на Пасха, докато градът е препълнен с поклонници. Обсадата продължила пет месеца, което води до глад в града. Много от хората, напуснали града и се предаде на римляните, които после ги разпъвали без жалко. Хиляди от тях висеше на кръста, повдигнати около стените на Ерусалим.

След като превземат града, парене в храма, и унищожаване на великолепни сгради, римляните поробил евреите. Така започва за тях ужасен период на трудности и потисничество в съответствие с вик на Пилат по време на делото на Исус, "кръвта Му нека бъде върху нас и върху чедата ни."

Мерзостта на запустението, може да се види и днес, когато е необходимо разделение между вярващите, предизвиквайки огорчение и отмъщение между тях в църква. Това може да се случи, въпреки гонения от страна на тези, които са извън тялото на вярващите. Християнството разделен против себе си противоречи на първоначалната си същност на любовта и прошката. В допълнение, нашата собствена Спасителят ни каза, че дом, разделен против себе си не може да устои. Ако виждаме или участват в този вид разделение, ние трябва да се покае и да поиска прошка. Ние трябва да се подчиняват един на друг, и търси скромен отношение. Ако имаме спорове (различна от едната страна отказ от съществено християнското учение), ние трябва да се стремим да сключат мир, да не би да покани мъмрене от нашия Учител. Всеки, който умишлено предизвиква разногласия ще бъде отговорен за последствията.

По време на непосредствена опасност и опасност, тя не е само законно, но наш дълг, да търсят нашето собствено съхранение с добри и честни средства. Ако Бог отваря врата за бягство, ние трябва да се отклони бързо, в противен случай, ние не се доверяват на Бог, но го изкуши. Когато смъртта е на вратата, закъсненията са опасни. Лот беше казал, "Не поглеждай зад вас" (Битие 19:17). Същият принцип се отнася и за тези, вкопчването в състояние на грях. Когато те видят своето бъдеще на някои разруха, и следователно, необходимостта от бягство към Христос, те трябва да се поучат. Ако не, те ще изчезнат от вечните закъснения.

Когато бягат, мъдрецът избягва провеждането твърде много притежава, с него, защото те са в тежест, и пречат на полета си. Когато сирийската армия е в паника от Бог в полет, те оставиха зад дрехите си и плавателни съдове (2 Царе 7:15). Онези, които са извършили най-малко са най-безопасните в техния полет. В такъв момент на опасност, ние трябва да бъдем благодарни за нашия живот, че ние губим нашите притежания, за "не е животът повече от храната" (Матей 6:25)? Една гръцка поговорка казва: "без пукната пара пътник може да не губят нищо от разбойници" и бягат, с празни ръце философ веднъж каза: "Аз имам цялото си имущество с мен." Така той ще има Христос в сърцето си, да го носят навсякъде, дори и ако е лишен от всички.

МОЛИТВА: Отец, ние заслужаваме си гняв и унищожаване като другите, защото ние сме надменен, горд, разделени на групи и партии, и омраза помежду си. Простете ни илюзията, че сме по-добре от други, и ни обедини в смирението на любовта, на базата на мощен Евангелието.

ВЪПРОС:

  1. Какво мерзостта на запустението да кажа?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)