Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 215 (They Will Deliver You up to Tribulation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

5. Те ще ви предадат на скръб (Матей 24:9-14)


МАТЕЙ 24:12-14
12 Защото беззаконието ще се умножи, любовта на мнозинството ще охладнее. 13 Но който устои до край, той, същият ще бъде спасен. 14 Тази добра новина на царството ще бъде проповядвано по целия свят за свидетелство на всички и тогава ще дойде свършекът.

Всеки шофьор в града изпитва задръствания и вижда другите шофьори да създаде трудности с безразсъдно шофиране. Ние също виждаме хаос, когато децата вече не уважават родителите си. Учениците страдат от лоши влияния и тормоз на своите съученици. Грубост, егоизъм и несправедливостта се превърне в обичайна, а уважавани ценности и добродетели, са на изчезване. Измама, измама и експлоатация са широко разпространени.

Ако не сме внимателни, отровата на тази атмосфера, постепенно ще засегне сърцата ни. Възможно е, че ние също ще стане омразен, нечисто, и убийци. Но Христос поставя ръката си върху нас, ни освобождава от възмущение, и ни дава Неговата любов. Само доброта Христос може да преодолее тъмнината от последните дни. Който не направи усилие да стоите твърдо в Христовата благодат и преподаване може да падне от него, начини на Сатана са много хитър и мощен.

Скъпи приятели, погледна към Исус - как Той е простил на враговете Си престъпленията им, дори и на кръста, спаси покаяние крадец, и застана верен в Божия гняв срещу нашите престъпления. Христос пострада без оплакване и обичани без прекъсване. Вие не може да понесе омразата на другите от собствената си способност, но Господ може да ви укрепи над любовта. Помолете Го да помогне за преодоляване на прекомерна чувствителност, умират да си достойнство, и да забрави негодувание на всяка малка обида. В противен случай, сърцето ти може да стане твърд и ще се разделят, малко по малко, от общението на светиите. Без Него не ще бъде в състояние да направи нещо положително.

Който устои ще бъде спасен. Христос не очакваме вашата издръжливост само в един случай, но той очаква непрекъснато прошка, радост и милост до края на живота си. Но да се насърчава! Тъй като Христос носи хомота ви с вас, той ви преподава и разкриване на много невероятни, скрити неща. Учете се от Него, защото Той е кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душата си.

Христос ни каза, че преди края на нашето настояще свят идва, Евангелието ще бъде проповядвано по целия свят. В срок от четиридесет години от смъртта на Христос, Евангелието беше излязъл да човек империя (Римляни 10:18). Апостол Павел проповядва Евангелието от Ерусалим до Илирик (Римляни 15:19). Другите апостоли също не бездейства. Преследване на светиите в Ерусалим е помогнал да ги разпръсне, така че те бяха навсякъде, проповядвайки словото (Деян. 8:1-4). По ирония на съдбата, което еврейските лидери, че за да се предотврати, чрез поставяне на Христос на смърт, те всъщност подпомогнати. Когато римляните превземането на Йерусалим в 70 г. сл. Хр, по-нататъшно дисперсия, или диаспора, се е състояла. По това време, мнозина повярваха в Него.

Дори по време на изкушението, проблеми и преследване, е била и ще бъде проповядвано Евангелието на царството. Въпреки, че враговете на църквата расте ожесточена, а много от нейните приятели хладно, но Евангелието ще бъде проповядвано. Божието слово е по-силна от всяка опозиция. Хора, които познават своя Бог, ще бъдат засилени, за да се обичат и да се научат мнозина.

Господ Исус ни казва, че тази земя и Вселената ще свърши. Тогава защо да живеем, ако животът ни никога няма да свърши? Края може би идва от ядрени оръжия, тъй като нашата земното кълбо изчезва в миг на око. В лицето на ежедневна несигурност, Мойсей ни даде ключа към разумно поведение с думите: "Така ни научи да броим дните, че ние може да спечели сърцето на мъдрост" (Псалм 90:12).

МОЛИТВА: Господи Исусе, благодарим ви, защото Ти дойде да ни защити. Научи ни да обичаме всички хора и да ги представя силата на ефективното Евангелието. Научи ни търпение и издръжливост, както Вашите служители по целия свят се молят: "Ела, Господи Исусе".

ВЪПРОС:

  1. Как правим триумф над неприятности в последните дни?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)