Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 217 (False Christs)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

7. Лъжехристи (Матей 24:23-26)


МАТЕЙ 24:23-26
23 Тогава ако някой ви каже: "Ето, тук е Христос, или:" Има "не го вярвам. 24 защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, и те ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, дори и избраните. 25 Ето, аз да ви кажа предварително. 26 Прочее, ако ви кажа "Ето, той е в пустинята," не излизат "Ето, Той е във вътрешните стаи" не го вярвам.

Евреите вярвали, че в определения срок, Бог ще изпрати Своя Месия като Спасителя, с домакините от ангели, които да им помогнат. Въпреки това, когато Той дойде, те отказват да признаят, че Господ ходел всред тях. Не само това, но след това те разпнат Своя Син и отказа Святия Дух. Но те продължаваха да чакат за Месията, и да чакат дори и днес, не осъзнавайки, че той вече е дошъл. И Той скоро ще дойде отново с голяма сила и слава, появявайки се като светкавица в небесата! Трябва да останеш буден, обърнете внимание, и да се избегне примките на Антихриста, който ще бъде подвеждащо самозванец и страшен дете на Сатаната. Ние не носим друг Господ, но Исус Христос, Който е възкресил от мъртвите, седи от дясната страна на Бога, и който идва скоро на небесните облаци.

Знаейки, че времето му е ограничено, и че светът се забърза към своя край, дяволът изпраща неговите измамни пророците, умни посланици и убедителни "Христос" (всъщност антихристи), за да мами народите (1 Йоан 2:18). След смъртта на Христос на кръста, стотици се от лъжливите пророци и пратеници на лукавия са дошли твърдят, че са помазани от Бог като спасители на света. И все пак, те се обичаха и приемаше поклонение. Те позволиха взривените изображения и статуи, които трябва да бъдат създадени по улиците, че народа да прославят и да им се кланят вместо славеше и се покланят на Бог. Хитлер в Германия иска хората му вик, "Спасението е от Хитлер." Същата тази арогантност бе показан от Сталин в Русия, когато той замени религиозни икони в домовете с неговия портрет, вместо. Мао Дзе Дун, смятан от милиони китайци, тъй като яркото слънце от изток, и в състоеше, че той да бъде почитан. Странното е, че тези лидери, които бурно се противопоставиха на религията, създаде своя собствена религия на личността и го смесва с репресивна мощ на държавата. Въпреки огромната си власт и злоупотребата с него, те не можеха да спрат Духа на Христос, който е бил кротък и смирен, и доведоха без насилие на меча. Той не унищожат враговете си, но отне греховете си и ги победиха с Неговата свята любов.

Истинският Христос е нашият разпнат и отхвърлени Един. Той е този, който променя сърцата ни и ни примирява с Бога. Той кани Своите последователи в царството на Неговата любов. Фалшив Христос прави обратното. Той се втвърдява сърцата кара хората да защитава собствената си праведност и фалшива доброта. Той отрича божествеността на Исус Христос, замяна на вярата в съвременната хуманистична Супермен. Той кани неговите последователи в царството на греха и смъртта. (1 Йоан 2:22-25, 4:1-5).

Христос казва три пъти: "Внимавайте лъжехристи". Измамници ще ви кажа да вярвате в себе си. Но Божият Агнец е единственият човек, който прощава грехове и дава вечен живот на тези, които вярват в Него и да се придържат към Него. Бъдете предпазливи, особено на Антихриста, който е шеф на измамници. Той ще обедини целия свят и да работят за хармонизиране и обединяване на религиите в една умело измамна система. Той ще се появи скоро, защото светът се подготвя да го приемат във всички системи на работа: икономически, религиозни, технологични, и т.н. Не се обезкуражавайте - не забравяйте, че великият измамник трябва да дойде малко преди истинския Христос.

МОЛИТВА: Отец, благодаря Ти, защото Ти даде духовно раждане да ни отново с кръвта на любимия човек чрез силата на Твоя Свят Дух. Ти ни направи достойни за Твоето царство. Ни държи в смирение, че ще се придържат към кръста и не вярвам в естествената доброта на човека. Затворете ушите ни, че не можем да слушаме инсинуации на Антихриста и неговите пратеници. Дай ни да пребъдва в възлюбен Син ти с всички избрани хора.

ВЪПРОС:

  1. Кой е Антихриста? Какви са неговите характеристики и работи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)