Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 203 (The Fourth Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

6. Четвъртият Горко (Матей 23:16-22)


МАТЕЙ 23:16-22
16 Горко вам, водачи слепи, които казват, "ако някой се закълне в храма, не е нищо, но който се закълне в златото на храма, той е длъжен." 17 е Безумни и слепи! Защото кое е по-голямо, златото, или храмът, който освещава златото? 18 "Който се кълне в олтара, не е нищо, но който се закълне в дара, който е върху него, той е длъжен?" 19 Безумни и слепи! Защото кое е по-голямо, дарът ли, или олтарът, който освещава дара? 20 Следователно, който се кълне в олтара, заклева се в него и във всичко на него. 21, който се кълне в храма, заклева се в него и в Онзи, Който е живял в него. 22 И който се кълне в небето, заклева се от престола на Бога, и в Оногова, Който седи на него.

Който се кълне в подкрепа на думите му, той е заподозрян, той може в тенденцията се кълне, за покриване на несигурността на думите му. Фарисеите изпадна в трудност: Те искат да скрият своите лъжи с помощта на една силна клетва. Но те не бяха допуснати да произнасят името на Бога напразно, самото споменаване на името Му се счита за богохулство. Така че, те предполагат, че човек не трябва да се кълнат в Божия храм, но от златиста коричка на храма. Те също се считат клетва от Божия олтар ужасно нещо. Поради това, те предложиха предлагането купи с пари, е подходящо да се закълне. По този начин, те, мрежата на своите решения върху хората, да ги извади в и им отне по-далеч от Бога.

Христос адресирано това, когато Непозволено използване на клетва да провери истината, казва, че всяка дума от нашите трябва да са истинни. В Неговите обяснения за псувни фарисеите, Той не отмени заповедта си, че никога не трябва да се закълна, но искаше да ни напомня, че ние сме отговорни пред Бога и Неговия престол. Той също така каза, че нашето "да" би трябвало да означава "да" и ни "не" означава "не". Как тогава ще се появи? Като честни мъже или жени, или като лъжци?

МОЛИТВА: Нашият Господ Исус, Ти си свят съдия. Да започнете Съдии, с нас. Ние сме ваши последователи и като положиха беди на хипо. Ни освободи от всяко лицемерие, което може да се държи далеч от лъжци, мошеници и гордост. Помогни ни да приемем Твоята истина, честност и вярност. Моля да ме извините за всяка несправедливост, глупост, невежество, и непълна покаяние. Ни освети, че ние не може да загине, но говори искрено и с право по всяко време в мъдростта на Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Как Христос се преодолее проблемът на повърхностни клетви?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)