Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 204 (The Fifth Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

7. Петата Горко (Матей 23:23-24)


МАТЕЙ 23:23-24
23 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! За десятъка мента, копър и кимион, а сте пренебрегнали претегляне ниво важните неща на закона: правосъдие, милост и вяра. Но е трябвало да стане, и да не са оставяли пренебрегвате. 24 слепи водачи, които се притесняват за комара, а камилата поглъщате!

Ние се придържат към пари, собственост и богатство като обезпечение. Ние също искаме да осигурим място в рая, затова ние жертваме нашите съкровища и да се чувстват добре за него в сърцата ни. Ние се опитваме да жертват и да плати разходите на нашето спасение с пари и власт, на нашата собствена.

Фарисеите са обсебени със създаването на правдата, построен върху собствените си дела. Поради това, те религиозно десятък всичко, включително техните подправки. Те направиха това като търговска оправдание на Бога, като че ли Той е търговец.

Но Христос не ни питат само за да плащат десятъка, но ръководи, за да изпълним правда, милост практика, и продължават напред с вяра. Пожертвани вяра на любовта е приета преданост към Бога. Който плаща само десятък следва закона на Мойсей. Който се жертва времето си, и парите му следва Христос и Неговия Дух.

Исус нарече себеправедни юристи "на сляпо" с отношение към реалността и правдата. Те нито видял, нито знаеше реален път към Бога. И все пак, те заявиха, че са били водачи, водещи към небето. Но те подчертаха малките неща, като се игнорира важни задължения. Христос използва забележителната притча на Лука, за да покаже своите слушатели, че докато юристите на своето време са били стриктни в детайлите на закона, те пренебрегвали най-важни заповеди, като любов към Бога, искрено покаяние, които обслужват нуждаещите се и слабите, подновяване на себе си, и приемане на Христос с похвала и благодарност. Те принуди своя народ да изпълнява обременителни задължения, но пренебрегваха прошка от благодат и спасение чрез любов към Бога. Те не се признават тежки грехове като лицемерие, изневяра, гордост, алчност, фалшива клетва, ежедневни развод, и отмъщение. Ето защо Христос ги описва като лицемери и слепи водачи.

Добре е да се разгледа, така че ние можем да възприемаме нашите грехове начина, по който Бог ги вижда. Когато ние бързаме да се интересуват в грешките на другите, но да се намали собствените си грехове, ние не са слепи и горд лицемери?

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, благодарим ви, че сте изложени на законници и нечестивите, а си го открил, тъй като те наистина са. Простете ни, ако сме слепи за собствените си грехове, като тях. Молим Те, Господи, за да разкрие всяко лицемерие, скрито в нас. Направи ни смирени пред Ваше Светейшество, че ние може да възприеме голямата ти любов. Ние се молим за всички търсачи на истината в нашата нация, че те могат да отворят сърцата си, за да се видят като ги видиш, и да приемат Христос като Спасител със свободната си спасение.

ВЪПРОС:

  1. Защо ние намираме много благочестиви хора и учители, които са слепи за собственото си състояние?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)