Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 202 (The Third Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

5. Третата Горко (Матей 23:15)


МАТЕЙ 23:15
15 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! За пътувате около по море и суша, за да направите един прозелит; и когато той се превръща в един, ти го направи два пъти по-голяма част от син на Геена като себе си.

По времето на Исус, много евреи работи усилено, за да разпространяват своето уникално религията на един Бог по целия свят. В същото време, има някои хора, които са били хранени с гръцките митове и техните конфликт богове. Те с удоволствие знаем, че Господ е един, и бяха зарадвани с десетте божи заповеди и добре уредена Божия закон. Но тези първоначални реализации, показани чрез обрязване и потапяне във вода, в крайна сметка намалява. Акцентът е поставен върху спорове на законодателни и юрист принципи, и за това какво е приемливо и това, което е неприемливо. Православните се обърна към ритуали и става все по-закалени от лицемерните фарисеи. Този дух на легализъм доведе до втвърдяване, а не спасение. Ето защо Исус трябваше да говори на отвори устата на ада лицемерите и книжниците.

Различни вероизповедания прие концепцията за единния Бог със задължението на Неговия закон, за установяване на техните цивилизации на благочестие и страх от Бога. Те заплашиха хората с тежки и страшни наказания, така че да не може да нарушава закона. Въпреки това, те не разбират Бог е кротък Агнето. Те отказаха помирение с Бога, и да се промени значението на Неговото Слово. Те не се научи на обновяване, основана на кръста, не се стреми да обичаме враговете си, и не е имал духовен мир в сърцата си. Освен това, те се противопоставяха на единството на Светата Троица. Христос е умрял за тях и иска да ги примири с Бога, но те отхвърлиха (и все още се отхвърля) спасение, които им се предлагат.

Тъжно е да се мисли, колко са под ръководството на такива слепи лидери, които се опитват да покажете на другите пътя, който те самите не са запознати с. Му стражи са слепи "(Исая 56:10). Често, хората го обичат по този начин, и предпочитат, че виждащите не виждат! Но е лошо, когато лидерите на хората "да ги накара да се заблуждават" (Исая 9:16). Въпреки че състоянието на тези, чиито водачи са слепи Тъжно е, че на самите слепи водачи е по-лошо. Христос обявява горко на слепи водачи, които имат кръвта на толкова много души да отговаря за.

МОЛИТВА: Светия отец, Ви прослави, защото Ти роди за нас, колкото децата си в Духа. Ние Ви благодаря, защото нека да премине в чистота, любов и радост за изкупителната смърт на Христос, славното Възкресение, и непосредствена идва. Помогнете ни да представи във всеки континент Евангелието на Твоя мир и любов на синовете на Ада, че ще видите и вие приемате, с цел да се превърнат в деца на Бога чрез благодатта.

ВЪПРОС:

  1. Защо проповядването на фарисеите създавате, в крайна сметка, синовете на Ада?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)