Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 175 (Danger of Richness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

5. Млад богат мъж и Опасност от Богатство (Матей 19:16-22)


МАТЕЙ 19:16-22
16 Ето, дойде при него и каза: "Добър учител, какво добро да направя, за да имам вечен живот?" 17 Той му каза: "Защо ме наричаш добър? Никой не е благ освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живота, пази заповедите. "18 Той му каза:" Кои са те? "Исус каза," Не убивай "Не прелюбодействай.", "Не кради. - Вие не предлагат фалшиви свидетелски показания. "19" Почитай баща си и майка си. "и" Да възлюбиш ближния си, както себе си. "20 Младият мъж му каза:" Всички тези неща, които са наблюдавани от моята младост? Какво ми още не достига "21 Исус му каза:" Ако искаш да бъдеш съвършен, продават това, което имате, и дай на сиромасите, и ще имаш съкровище на небето; и дойде, следвай ме "22 Но когато момъкът, като чу се казва, той си отиде тъжен, защото беше човек, който имаше много имот.

Евангелист Матей, за решаване на проблемите в църквата, избра за решаване на проблема на богатството след подчертава брак, развод, и детето.

Един млад мъж копнееше да живее с Бога в чистота, святост и добри дела. Това е голяма амбиция, но Христос първо искаше да го освободи от фалшивата представа, че Божия стандарт и стандарт за правда е един и същ. Исус каза на младия човек "Никой не е добър, но Бог". Той се обърна към него с тази шокираща изречение, за да си отвори разбирането, че той може да се признае, че Христос и Бог са едно, в една същност.

Исус живее с баща си в съюза на Духа, в перфектно доброта, правда и слава. Но ние, по отношение на Божията святост, всички са корумпирани, нечестивите и в състояние да направи нещо добро на нашата собствена. Ето защо ние сме в необходимостта от пълно покаяние и себеотрицание.

Само Бог е добър, и там не е по същество или първоначално добър, но Бог. Неговата доброта и от себе си, и всички полезни съставки в създаването идва от Него. Той е изворът на доброто, и някога поток, който се влива, слиза от Отца на светлините (Яков 1:17). Исус е голяма и проба от доброта. От него трябва да се измерва цялата доброта. Всичко, което е като Него и приятен Умът му е добро. Ние в нашия език го наричат Бог, защото Той е добър. В това, както и в други неща, нашият Господ Иисус е "сияние на Неговата слава, и отпечатък на неговата личност" (Евреи 1:3) и следователно достойно нарича добър учител.

Младият мъж не разбирам урок на Христос. Христос в лицето му огледалото на закона, че той може да види неговата липса изпълнява си ден за ден мита. Отново плиткостта на младия мъж изплува като си мислеше, че е изпълнил всичко, което Бог изискваше от него. Той не вижда неговата реалност като грешник пред Светия своя Господ. Той е бил измамен от надут правдата си горд с неговата честност и счита себе си праведен в съответствие със закона. Исус трябваше да му покажа това, което го държеше в плен, любовта му към парите и горделив самочувствие. Той му показа, че перфектно благочестието означава пълен жертва за Бога и на нуждаещите се. Това съвършенство може да бъде постигнато, като следвате Исус.

Тук Христос определя заповедите, отнасящи се до служебните задължения към ближните си. Това не е така, защото останалите заповеди са без значение, но учителите, които седяха на мястото на Мойсей, изцяло пренебрегнати или силно повредени тези правила в своята проповед. Докато те са обложени с десятък на мента, анасон, кимион - решение, милост и вяра са пропуснати (Матей 23:23). Проповядването им е за ритуали и не морал.

Христос не ни научи, че всички богати трябва да харчат парите си сред бедните, без внимание, но и че те трябва да учат мъдро как те биха могли да им помогне, така че те могат да си помогнат сами. Мързелив човек не е достоен за дарения, той по-скоро трябва да се промени неговата природа, че той може да яде хляб с пот на чело.

Христос не научи млад мъж с цел, че разпределението парите си сред най-нуждаещите се, на първо място, но че той се освободи от доверието си в неговите свойства, че той може да представи себе си и парите си изцяло на Бога. Факт е, че никой не може да служи на Бога и на мамона (пари).

Но младият мъж исках да следвам Исус и се доверите парите си в същото време. Христос иска пълно доверие на сърцето си, защото не искаше короната разделена сърце. Христос не заповядвам на всеки човек да продадат своите имоти. Но призванието му към вас е да се посветиш изцяло на Него. Това включва пари и имоти.

Шампионът в любов на богатството поддържа много от Христос, въпреки че изглежда, че има добри желания към Него.

МОЛИТВА: O Светия, Ти си живот, законните и милосърден. Простете ни, ако се доверите на нашата нетрайни пари и имоти. Помогнете ни да постави себе си, и парите си изцяло на Ваше разположение. Ние не може да служи и на мамона в същото време. Помогнете ни да те обичам и да обичаш бедните и нуждаещите се в верни Твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус се опита да спаси благочестивите млад мъж?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:16 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)