Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 176 (Can a Rich Man Enter Heaven)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

6. Може ли един богат човек да влезе в небето? (Матей 19:23-26)


МАТЕЙ 19:23-26
23 Исус каза на учениците Си: "Най-вероятно ви казвам, богат човек, ще влезе в Небесното Царство трудно. 24 Отново аз ви кажа, е по-лесно за камила да отидете през иглени уши, отколкото за един богат човек да сключи на Кралство на Бога. "25 Когато учениците го чух, те са изключително учуден, казва," Кой тогава може да се спаси? "26 поглед към тях, Исус каза:" при мъжете това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно."

Богатството в Стария Завет се счита за изключително благословение от Бога. Притежаването на богатство се разглежда като доказателство за хармония с Божията воля, като има предвид, че те считат бедните като прокълнат и отхвърлен. Исус скъса с този принцип напълно, което показва, че богатството често означават грях, като се вземе предвид факта, че богатите не са повече грешни от бедните, които търсят богатство. Те всички трябва Изкупител и Неговото спасение. Той направи обичам основа на новия си пакт, а не материално богатство, като доказателство на благочестието. Исус обиколки с мъже, да се жертва за Бога, и поведе своите последователи да се откажат от тяхното изобилие на нуждаещите се с предпазливост. , Който се обича и се придържа към неговите свойства и не обичам нуждаещите се, се счита за един беден човек в сърцето си. Но Божията любов и жертвата на Христос ви избави от ви тревожи, завист, гняв, че вие ​​ще живеете за Исус Христос.

Не живея за себе си, но за Господ и за тези, които Той ви води към. Който се държат на парите си и гради бъдещето си върху злато е глупав и небрежни на Божията любов, защото никой не може да служи на Бога и на мамона. Вие ще бъдете не по-добре, отколкото идолопоклонник, ако мислите, че само на собствения си благосъстояние. Този въпрос включва вашите бъдещи обстоятелства работа, заплата, здравето и живота. Подобно на идолопоклонник може да не успеят да видят Божията милост, доброта и любов. Как може да успеят да го хвалят за всички блага, които Той ви дава? Вашият благодарност трябва да тече от сърцето си, ако обичате вашия небесен Отец с цялото си сърце и да Му се доверим на мира.

Исус говори на малка порта до голямата врата в стена на града, известен като "Окото на иглата" тясната порта е оставен отворен през нощта, защото тя е толкова ниско, че само един човек може да мине, като се покланят на земята. Такъв е случаят с всеки богат човек в пари, подаръци, мощност и време. Как може такъв човек влиза през тясната порта? Ако не стане счупени, смирен, и на всички, че имате и на вашите притеснения и грехове, никога няма да бъде в състояние да влезе в царството на Бога. Но ако стават малки, счупени и смирен, вие ще бъдете в състояние да влезе.

Исус остават лоши, смирен, и съдържанието на земята. Ако му позволят, Светият Дух ще разбие любов и амбиция за богатство и ви избави от на светски богатства като пребъдвате в свободното жертвата на Исус. В противен случай вашите мисли и живот винаги ще бъдат привлечени към идола на мамона. Бог иска да промени съзнанието си от това, което е съществена и егоист в това, което е духовно и жертвена. Това ще се случи на драго сърце, ако сте следвали Христос.

МОЛИТВА: Отче, моля да ме освободи от материализма на този свят. Научи ме на пълна ангажираност на сина си. Избави ни от нашите светски ангажименти, и ни научи жертва чрез вяра в предлагането на Твоя Син, който даде живота Си за нас. Вие ни обичат, така че да можем да ви обичам и любов на нуждаещите се, с които имаме контакт, който ние може да използваме нашите дарби, за да прославят вашия милостив име.

ВЪПРОС:

  1. Защо това е почти невъзможно за един богат човек да влезе в царството на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)