Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 128 (Parable of the Sower)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) Притчата за сеяча (Матей 13:1-23)


МАТЕЙ 13:1-9
1 В същия ден Исус излезе от къщата и седна край морето. 2 големи множества се събраха, за да го, така че той-леми в лодката и седна, а целият народ стоеше на брега. 3 Той говореше им много с притчи, казвайки: "Ето, фермер излезе да сее. 4 като сееше някои зърна паднаха край пътя, и птиците дойдоха и ги изкълваха. 5 Други паднаха на канаристите места, където те не са имали много пръст, и скоро поникнаха, защото нямаше дълбока почва. 6 Когато слънцето са се увеличили, те се опекоха. Защото те нямаха корен, изсъхнаха. 7 Други пък паднаха между тръни. Тръните пораснаха и ги заглушиха. 8 Други паднаха на добра почва и дадоха плодове: около сто пъти, колкото някои шейсет, а друго трийсет. 9 Който има уши да слуша, нека слуша."

В третата колекция от проповедите на Христос, евангелист Матей ни разказва за прекрасен стил на проповядване на Христос. Вече беше обяснено конституцията на царството на небето в глави 5-7, и разказа за разпространението на това духовно царство в глава 10. Сега той показва тайните на своето развитие в глава 13. В същото време той обяснява мотивите за отделяне на онези, които Го отказа. Притчи са отговорите на тези, които се втвърдят сърцата си срещу Христос и Неговото небесен Отец.

Исус опрости Неговото учение с отлични притчи, които повторно изисква внимателно проучване и мислене. Той попречи на Неговите врагове лесно разбирането му намерения, но в същото време, обясни пред Неговите последователи смисъла на притчите. Христос не копаят дълбоко в Неговото обяснение на първата си среща със слушателите, но които са им представени принципите и по-късно с подробности.

Една притча понякога означава тежък поговорка, която е инструкция Директива. Тук, в евангелията това означава продължаване на подобие или сравнение, с което е описано по-духовни или небесните тайни в езика, заимствани от реалностите на този живот. Това е често срещан начин на преподаване, не само от еврейските равини, но също така и от арабите и други мъдреци от изток. Установено е изгодно и приятно. Да го използвате, нашия Спасител достигна до нивото на Неговите слушатели и им говори на собствения си език".

Имаше голям брой хора се събраха в Капернаум, го кара да се движи лодка малко далеч от морския бряг, за да се даде възможност на всички хора да видят и чуят Него. Спътниците му имали привилегията на слуха Неговите коментари за притчите от само себе си. По този начин Господ подготви учениците Си за апостолска работа и бъдеще проповядване.

Който чуе Неговото слово и не го следват - въпреки Божия призив към него в сърцето си и въпреки на нежната чертеж от Светия Дух - няма да го слушам повече. Той постепенно ще загубят способността на духовния слух отвърне от общението със светиите, и да падне в много грехове, като в резултат на избора да не се подчини. Той ще получите повече и по-голямо участие в оковите на мрака, докато най-накрая той отхвърля свой Спасител, хули срещу него, и го мрази. , Който не доброволно отвори душата си към Духа на Бога и да следват Неговия призив, постепенно ще бъдат запълнени с духа на лукавия, която се влива в него чрез хиляди начини. Така последната му възможност да се ангажират с Христос, ще отмине. Който има уши да слуша, нека слуша.

Къде стоите в това духовно развитие? По пътя към небето? Или надолу към ада? Христос иска независимо от греховете си. Той ви вика човек да приеме Неговото Слово, което дава живот. Ние ви молим в името на Христос, "Елате при Него, защото Той ви обича, ви привлича, лекува и има способността да ви спести до крайния предел."

МОЛИТВА: Отче, Ти познаваш сърцето ми. Прости ми коравосърдечие към Твоята любов. Ме карат да готови да чуя вашите Евангелието с интерес, че моя духовен живот може да нарасне и че могат да следват безусловно Твоя Син, и никога не се отвърнат от Него, но се придържат към него през цялото време. Искам да се пречиства чрез Неговата сила и осветени от пълнотата на славата Си, и всички онези, които са готови да чуя вашите поговорки по всяко време.

ВЪПРОС:

  1. Напишете правилото за духовно увеличаване и намаляване, а след това го обясня.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)