Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 127 (Jesus’ True Relatives)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

и) Истинските Исус Роднини (Матей 12:46-50)


МАТЕЙ 12:46-50
46 Докато той още говореше на народа, ето, майка Му и братята му стояха отвън, стремейки се да говоря с него. 47 Една му каза: "Ето, майка си и братята си стоят отвън, иска да говори с вас." 48 А той в отговор му, който му говореше: "Коя е майка Ми? Кои са моите братя? "49 Той протегна ръката си към учениците Си и казал:" Ето майка Ми и братята Ми! 50 Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той е моят брат, и сестра, и майка"

Христос даде да говори с фарисеите, видя, че не може да им помогне. Той продължи да говори с обикновените хора, които не се налага подобна самонадеяност на техните познания както фарисеите, бяха готови да се учат.

Преследване срещу Исус достига всичко по силите си, когато евреите натискане на роднините си да спре Неговото служение, в противен случай те ще бъдат наказани заедно с Него и разделени от нацията. Братята му са дошли да си по-голям брат, евентуално придружавана от майка си, за да ги успокоят. Въпреки това Христос решен проблемът здраво. Той открито се отдели от семейството си, докато Своята голяма любов към тях, което показва далекоглед духовно прозрение. Исус заявява, че не е по-свързани с физическото Неговото семейство, а по-скоро на Своите ученици в съюза на Светия Дух. Той смята, учениците като семейството на Бога и в Неговото смирение, Той не се срамуваше постави мъже Братята му. Каква чест са дадени тук от Сина на Бог чрез това заглавие! Той потвърди това осъзнаване в Господнята молитва Той призова Своя Отец, "Отче наш", и потвърди връзката ни с него чрез обитаването на Светия Дух, който ни накара децата на Бог. Вярвате ли, че Исус е брат ти? Как да му благодаря за това разграничение, предложени за вас? Христос коментира, че с една дума, която е угодно всяко сърце. Той ограничава братство в тези, които върши волята на Своя Отец в небесата. Но това, което е волята на Бога? Евангелист Йоан казва: "Това е волята на Отца Ми, че всеки, който види Сина и повярва в Него, ще има вечен живот" (Йоан 6:40). Апостол Павел добавя: "Това е волята на Бога, вашето освещение" (1 Солунци 4:3). Божията воля е нашето спасение и освещение.

Христос не би да прекъсне речта си, да види семейството си. Той е бил толкова съсредоточен върху работата си, че не отвличане на вниманието трябва да го отнеме от нея. "Кой е майка ми и кои са братята Ми?" Не че обич е да бъдат поставени на разстояние, или, че под претекст, че религията може да бъде неуважение към родителите или нелюбезен на други отношения, но "всичко е хубаво на времето му" (Еклисиаст 3:11), и по-ниското мито трябва да изчака, докато толкова по-голяма е направено. Когато отношенията ни идва в конкуренция с служба на Бога, ние трябва да кажа на нашия Отец, "Аз не съм го виждал", като Леви (Второзаконие 33:9). Най-близките отношения трябва да бъдат сравнително отхвърлена, това е, ние трябва да обичаме тях по-малко от Христос. Задълженията ни към Бога трябва да има приоритет.

Никой не може да изпълни волята на Бога на собствения си съгласие, защото тогава той ще бъде като самия Бог. Но кръвта на Христос ни очиства, и Неговия Дух ни дава възможност да живеят в свят, както и да бъдат някои от Синовничеството на Христос и на бащинството на Бога.

Неговите ученици, които са напуснали всички да Го следват и да прегърне Неговото учение, са били по-скъпо за него, отколкото всички, които са свързани с него в плът. Те са Христос пред собствените си отношения. Те бяха напуснали бащите си. Да се реваншира и да им покаже Своята любов, Той ги поставя пред Неговите отношения. Не се получава, въпрос на чест, сто пъти? (Матей 19:29).

Всички послушни вярващи са близо до отношенията на Исус Христос. Те носят името Му, да носят Неговия образ, да имаме Неговия характер и са от Неговото семейство. Той ги обича и разговаря свободно с тях, тъй като отношенията му. Той заповядва да ги посрещне на масата си, се грижи за тях, и предоставя за тях. Когато умрял, той ги остави богати наследство. , Че сега той е на небето, Той поддържа кореспонденция с тях, и ще ги събере при Себе Си в края на краищата. Той няма да успее да изпълни задължението на близък роднина (Рут 3:13). Той никога няма да се срамува от Неговите лоши отношения, но ще ги изповяда пред човеците, пред ангелите и пред баща си.

МОЛИТВА: Светия отец, ние не може да произнася името ви бащински без страх и благодарение. Помогнете ни да живее в духовния си семейство, по-важно от всички наши светски ангажименти на земята. Помогнете ни, че ние не може да отпаднат, нито да отрече своята божественост, но Твоята воля всеки път и завинаги. И благослови нашите членове на семейството, че те ще се покаят и да бъдат спасени в любовта си.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между отстъпник и член на Божието семейство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)