Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 125 (Sign of the Prophet Jonas)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

з) Вход на пророк Йона (Матей 12:38-45)


МАТЕЙ 12:38-42
38 Тогава някои от книжниците и фарисеите отговориха: "Учителю, искаме да видим знамение от вас." 39 Но той им АНО wеред "Зъл и прелюбодеен поколение търси знамение, но друго знамение няма да му се даде, но знамението на пророк Йона. 40 Защото, както Йона е бил три дни и три нощи в корема на кита, така че Човешкият Син ще бъде три дни и три нощи в сърцето на земята. 41 Ниневийските мъже ще се изправи в съда с това поколение и ще го осъдят, защото те се покаяха от проповедта на Йона, и ето, някой повече от Йона е тук. 42 Южната царица ще се издигне в съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята да чуе мъдростта на Соломон и ето, някой по-голям от Соломон е тук.

Евреите поискаха знамение от Христос, а не на доверие и любов, но с цел, изпитвайки Го, те могат да намерят извинение за тяхното неверие в Неговата божественост. Това са мъже, те не искат да се повярва, но да попитам за аргументи и материални доказателства за съществуването на Бог. Те не придават значение на Христос, нито признават Светия Дух. Никой не може да докаже единството на Светия Дух, поради тяхното коравосърдечие. Ние също не вярвам с нашите умове първи, но Христовата любов ни вдъхнови с вяра, която е дар от Бога. Вярата изисква уверени смелостта на нашите умове и съгласието на сърцата ни, че можем да преодолеем съмненията, които са вътре в нас.

Това е естествено, горделиви мъже, за да определят условия за Бога, а след това направи, че извинение за това, че не представи за Него. Въпреки, че Христос е винаги готов да чуе и да отговори на светите желания и молитви, Той няма да угаждате корупционни страсти и подли мисли. Тези, които задават с погрешни мотиви, да поиска и не са (Яков 4:3).

Бог е дал на критични невярващите свръхестествен знак, че е отвъд човешкото разбиране и практически опит, това е бил големият възкресението на Разпнатия, наречена тук ", знамението на пророк Йона." Това е да убеждение, и беше предназначена да е голям знак на Христос е Месията. Чрез възкресението Той бе обявен за Син на Бога с власт "(Римляни 1:4). Това е знак, че приключи, увенчано и надмина всички останали. "Ако те няма да вярват, че" бившите признаци, те могат да вярвам, че това (Изход 4:9), а ако това няма да ги убеди, нищо няма. И все пак, че не вярвам, че това историческо събитие е в тъмнина. Христос проповядва на Своите ученици, след Неговото възкресение, едно и също послание, както Йона, който след като излиза от корема на кита, наречен хората от Ниневия да се покаят. Изяви и думи на Христос след Неговото възкресение са необорим доказва от Своята божественост. Исус, преди смъртта му, е предпоставка Неговите велики възкресение няколко пъти пред учениците Си и хората, така че те биха могли да го повярвам, когато това се случи.

Повечето от евреите отхвърли Христос, че Той говори с божествена сила. Неговите милостиви думи не може да намери своя път в ушите си, и сърцето им беше закоравяло. Колко малко вероятно да ниневийците, които, за съжаление, приети на Божието слово от пророк Йона и се разкая. Но евреите не се обърне към техния Господ, че Неговото Слово стана плът, и живя между тях. Затова копнеж за познание на истината дойде до своя край. Те вярвали, че никой освен тях не може да бъде запознат в Закона на Мойсей, и че те са били праведен и съвършен.

Библията ни напомня, че на Савската царица дойде мъдър Соломон от далечните части на Арабия, за да чуе Божията мъдрост в цар. Но юдеите, които бяха близо до Христос подигравателно отхвърля Божията мъдрост, която се разкрива за тях.

Сега, какво ще кажете вие? Имате ли желание да чуят словото на Христос? Да Неговите велики чудеса и възкресение, които се движат? Имате ли дълго за жилище на Божията мъдрост във вас? Или държите стъпка с евреите, които втвърдява сърцата им и се притисна към тяхното самодоволство? На лукавия? Или сте се обърна към живия Господ като ниневийците, който след като чул повикването, се разкая със сълзи, вярвали в Словото на Бога, и са били спасени от гнева Си?

Някои твърдят, че в днешно време, че Христос не остават три дни и три нощи в гроба, както Йона в утробата на кита. Те заключават от Евангелието според Йоан, че Христос е умрял в петък следобед и възкръснал в неделя сутринта преди изгрев слънце.

Това е логичен въпрос, на който ние отговаряме, както следва: Това не е необичайно език, за да разгледа част от деня като цяло дни. Например: ако Ви попитат колко дни сте били извън града, може да се каже, три дни, дори и ако сте напуснали града понеделник вечер и се връща в сряда сутринта. Като цяло, иврит календарен ден започва по залез слънце, което е началото на нощните часове, а след това продължава в изгрев, който бележи началото на часа на ден. Изминалото време, често се дължи на погребението на Исус "е част от дневните часове на петък, събота вечер, събота дневна светлина, а в неделя вечер. Част от иврит календарен ден е считано за един цял ден. Част от иврит календарен ден може да се изрази като един ден и една нощ. Ето защо, "три дни и три нощи" идиоматиcалль не представи противоречие на изминалото време, че Исус е бил в сърцето на земята. Позоваването на деня и нощта се използва в 1 Царе 30:12: "защото той беше ял хляб, нито беше пил вода в продължение на три дни и три нощи" Този срок, в действителност, не е три пълни дни, но по-малко, той яде на третия ден. Естхер четем: "Нито яде, нито се пие в продължение на три дни, нощем и ден" (Естир 4:16), а след това в 5:1 е посочено, че "това се е случило на третия ден Естир се изправи във вътрешния двор на двореца на царя. "Въпреки, че тя откри в полза на този ден, време е да бъде три дни. Ние също така да прочетете в 2 Летописи 10:5, "Върни се към мен след три дни", след това в стих 12 четем, че хората дойдоха при Ровоама на третия ден. Въпреки че част от три дни (а не цели три дни) премина нацията разбира това, което той е наредил. В Битие 42:17-18 малка част от три дни е считано за три дни, за Джоузеф разговаря с братята си в края на първия ден, след това един ден мина и той разговарял с тях на следващия ден, и това се вмени за три дни. Ако един мъж е починал половин час преди залез слънце, на този ден се вмени като цяло ден, въпреки че деня е изцяло отмина и половин час от него са останали само.

МОЛИТВА: O Светия отец, моля да ни прости обич за духовете, които се противопоставят Вашият верен Дух. Дайте ни истинска вяра в Твоя Син, ни прости ни коравосърдечие, и да ни се интересуват от вашия слух Евангелието. Нека наистина се покаят веднага щом чуя Вашето обаждане заедно с всички вярващи чрез славното Си възкресение.

ВЪПРОС:

  1. Кой принадлежи към нечестивите и прелюбодеен поколение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)