Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 124 (Blasphemy Against the Holy Spirit)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

ж) Хула против Святия Дух (Матей 12:22-37)


МАТЕЙ 12:33-37
33 Или направете дървото добро, и плода му добър, или направете дървото лошо, и плода му развратена защото дървото се познава по плодовете му. 34 потомци на змии, как може вие, които сте зли, говорят добри неща? Защото от изобилието на сърцето, говорят устата. 35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща, а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща. 36 Казвам ви, че за всяка празна дума, че мъжете говорят, те ще даде отговарят в съдния ден. 37 Защото от думите ви ще бъдат оправдани, и от думите си ще се осъдиш."

Кайсиеви ядки няма да доведе до палмово дърво. Очевидно е, че човешкото поведение и думи разкрие неговата същност. Вашите думи да изразя това, което е в сърцето ти, било то гняв или радост.

Сърцето е корена на дървото, езикът е плодът. Ако естеството на дървото да бъде добър, той ще донесе плод съответно. Когато благодат е управляващ принцип в сърцето, езикът ще бъде на езика на назидание. От друга страна, където похотта царува в сърцето, тя ще избухне. Болни белите дробове правят за обидно дъх. Език А човек разкрива коя страна са, така също, действията на един човек разкрива какъв начин на духа са. Стане с чисто сърце и след това ще имате чисти устни и чист живот. Или "направете дървото лошо и плода му лош" Можете да направите едно дърво раци в добро дърво, чрез присаждане в стреля от добро дърво и плодове ще бъде добре. Но ако дървото остава същата, го посадя където щете, и вода как ще плода все още ще бъде корумпиран. Ако сърцето не се трансформира, животът никога няма да бъде напълно реформирана.

Фарисеите се опита да се скрие нечестивите си мисли за Исус Христос. Христос намеква колко безсмислено е за тях да се стреми да скрия, че корен на горчивина в тях.

Кой винаги казва само хубави неща? Никой! Защото няма никой, който е и прави добро, не, не, един. Зли помисли, като прелюбодейство, разврат, убийства, лъжата, кражбата, арогантност, омраза и отмъщение, идват от сърцата ни. Тези мисли от нашите думи, които разкриват корупцията. Христос разкрива нашата ситуация, казвайки: "Рожби ехиднини! Как може да сте зли, говорят добри неща? "Всеки, който не е роден от Духа на Бога трябва да бъде доминиран от дявола, за да се превърне в един от последователите си. Тогава той става изпълнен със злото и злобата, и не добра мисъл или праведен акт излиза от него.

И все пак, когато кръвта на Христос очиства, и Светия Дух влезе в сърцето си, вие ставате радвам, отзивчив, чист, и миротворец. Тези плодове не са от вас, но са дар на Божия Дух действа във вас. Христос е лозата и ние сме клоните, и всички добри плодове, които носим, са от Него, защото Той е от доброто съкровище на сърцата ни.

Да не забравяме, че Бог записва всяко слово, което излиза от устата ви. Когато човек е в състояние да записва частни изказвания между хората с помощта на записващи устройства, така че Бог е по-способен да знаете вашите подозрения, преувеличения, и примеси, и ги запишете. В окончателното решение ще бъде съден. Ще чуете всяка дума, която каза по време на земята, преди Пресветото и др. Ще бъде толкова преодолее, че би предпочел земята си отвори устата и да ви погълне, отколкото да бъдат виждани от други.

Постоянен начин на нашата реч, независимо дали тя е милостив или не милостив, ще бъде доказателство за или против нас най-великия ден. Тези, който изглеждаше да е религиозен, но не юзда езика си, след това ще бъде установено, че са се компромис с напразно религия (Яков 1:26).

Но ако ви вярват в силата на Христовата кръв, и изповядат всичките си грехове, Той, чрез Неговата доброта, ще изтрие от всички си зли думи, като записи са изтрити на запис лента, и няма да остане нищо, но си топли молитви, добро свидетелства и конструктивни полезни думи. Вашата вяра се появява в думите ви, и ви оправдават голямото решение. Нечестивият ще има власт, нито власт над вас, за вас, са обединени с Христос, който е отнел греховете си. Той ви е оправдано без заряд и пречистен напълно. Ли Му благодарим?

МОЛИТВА: Ние прослави Ти, Господи Исусе, защото Вие ни прости за всички наши грешни думи и грешки, както и почистване на вътрешното ни усещане, така че можем да мислим, чисти мисли, обичам всички хора, дори и враговете ни, и да живеем в мир. Дръжте ни от гордост и от противници на Духа Си. Помогнете ни да Ти се покорявам и върша Твоята воля в нашето ежедневие.

ВЪПРОС:

  1. Кои са рожби ехиднини? И кой е добър човек?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)