Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 126 (Sign of the Prophet Jonas)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

з) Вход на пророк Йона (Матей 12:38-45)


МАТЕЙ 12:43-45
43 Когато нечистият дух, когато той е отишъл на човека, минава през безводни места да търси покой, и не го намери. 44 Тогава той казва: "Аз ще се върна в къщата си, от която съм дошъл, и когато той се е върнал, той намира я празна, пометена и наредена. 45 Тогава той отива и взема със себе си седем други духове, по-зли, отколкото той е, и като влязат, живеят там. Последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. Дори и така ще бъде и на това зло поколение."

Мнозина от евреите, повярвали в Христа в началото на Неговия призив. Те бяха впечатлени от изреченията му и работи, така че те дойдоха на човека на любовта. Неговото служение ново мислене в тях. Неговия Дух изгони нечистите духове на техните умове, и словото на Исус очисти и освети ги, за да подготви пътя за постоянно жилище на Светия спиртни в тях.

По-голямата част от тях не стоите твърдо в Христос, защото заплахите на своите лидери и техния страх от тежко наказание, че законът, наложени на правото на прекъсвачи. Ето защо те се отвърнаха от Христос, малко по малко.

Те трябваше да реши отношението между над преувеличени традиционни решения и любовта на Бог в Исус, между оправдание чрез дела и оправдание чрез благодат; между Светия Дух и духовете на това нечестиво възраст. Ето защо те остави Христос и Неговото спасение поради страх от мъжете. Това е най-голямата опасност на нов вярващ, за да се съблазнят, и отрече милостив Христос в името на задоволяване на мъжете. Оприличи на един беден човек е обладан от демони човек, който е пречистен след като изслуша проповядването на Исус. След това той остави своя верен Спасител и следователно бе обладан от седем допълнителни злите духове, за да станат по-зли от преди и да стане син на ада.

Да не забравяме, че по отношение на връзката си с Бога, не са нито свободни, нито независим. Ще бъде ръкоположен с Духа на Бога или притежавани с духовете на дявола. Ако оставите вашата вяра в Христос умишлено, а след това по дяволите, ще дойде с голяма сила и ще бъде вързан и към злото и нечистота.

Пребъдвайте в Христос, да приеме Неговия глас и се подчиняват на указанията на Неговия Дух. Изповядай греховете си и нека думата на Исус освети вашите мисли и почистване на вашата съвест. Ако дойдат при Исус, ти ще бъдеш изпълнен със силата на Неговия Дух. Този Дух ще запълни празнотата в себе си и ви води, за да се присъедини към само Освободител. Но ако се отклоните от Него, вие ще бъдете в опасност да бъде роб на много зли духове.

МОЛИТВА: O Верен Спасител, сърдечно благодаря Ти, защото Ти си ни призова на посочен от Вас услуга, почистена нашите грехове, очисти нашите сърца и ни зарежда с Твоя Свят Дух, че дяволът не може да има всеки орган или власт в нас. Ние се молим, че ще постигнем нашите приятели и съседи от ръката на лукавия, че те могат да се покаят, Вие приемате, за щастие, се обърна към вас, че Духът на Живота могат да живеят в тях, за да ги пазят от падане жертва на нечистите духове. Помогнете на нас, за да се ангажираме изцяло на вас, да се поставим в ръцете си и пребъдвам в Твоята вярност.

ВЪПРОС:

  1. Защо е зъл дух, който може да се върне със седем други към човек, от когото той е бил изхвърлен от

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)