Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 121 (Blasphemy Against the Holy Spirit)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

ж) Хула против Святия Дух (Матей 12:22-37)


МАТЕЙ 12:22-24
22 Тогава един хванат от бяс, сляп и ням, е подадена до него и го изцели, сляп и ням човек, така че както и проговори и прогледа. 23 Всички множества се смаяха, и каза: "Може ли това да е Давидовият син?" 24 А фарисеите, като чуха това, рекоха: "Този човек не е изгонил демоните, с изключение на от Беелзебул, принцът на демоните."

Христос постепенно се разкрива Неговата власт. Случай на човек, те доведоха при Него не е случайно. Той бе хванат от бесове, и още веднага след като той бе доведен до Всемогъщия Христос, той е излекуван от думите на Исус, че е пълен с любов и симпатия. Има много демони, които имат за цел да се отслаби и унищожи човек. Това може да се случи в резултат на невярна благочестие. Фарисеите бяха толкова отдадени на техните пасивно религиозни практики, че те се опитват да задоволят Бога чрез техните предложения и стриктно придържане към религиозните закони и традиции. Те загубиха съчувствие за слабите и бедните и стана отворена за духовна гордост, която е на самия Сатана. Защото, който счита себе си по-праведен от другите е в действителност слепи и не знаят на собствената си злоба. Но той, което получава духовно прозрение от Исус става разкаян, покайва се и се освобождава от гордост.

Фарисеите се престори, че да имат повече знания, и хъс за Божия закон, отколкото другите хора, но те са най-устойчивите враговете на Христос и Неговото учение. Те бяха горди от репутацията, те са сред хората. Тази репутация хранят гордостта си, поддържа властта си, и напълни кесиите си. Когато чули хората казват: "Може ли това да е Давидовият син?", Те се ядосал, повече в това, отколкото в самото чудо. Те са завиждали на Христос и става страшен, че като Неговият интерес на почит на хората се увеличава, уважение на хората към тях ще намалеят. Те му завиждат, като Саул завидя на Дейвид, защото от това, което жените пееха на него (1 Царе 18:7-8).

Скромни и смирени хора смятат, че Исус е Син на Давид, обещаният Месия. Но фарисеите не бяха щастливи с изцеление на сляп и ням човек. Те проклинали Христа, което предполага, че е имало споразумение между Него и началника на бесовете. При практикуването на тяхното самодоволство, те станаха коравосърдечни. Те се помисли да служат на Бог, но в действителност са се противопоставили на Святия Си Дух. Те се опитаха да пазят закона, но по този начин им липсваше любов и милост. Цялата им поклонение стана сатанински, защото сам сатана се превръща в ангел на светлината, докато самият той е началник на тъмнината.

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодарим ви от дъното на сърцата ни да се предизвика Твоя Син Исус изцели всички болни, неми, слепи и обладани от демони, които дойдоха при Него. Колко голяма е силата на Твоята любов. Моля да ни извините, всъщност не са занимава с други хора в техните проблеми и скърби. Нека не се радват, когато са ядосани или нарушен. Изпълни ни с любов и търпение, че могат да се чувстват нуждите на нашите приятели, и да получи от Вас мощност и да помогне за тях. Имайте милост към тези, които са духовно ням и сляп, защото те могат да бъдат обладани от нечисти духове. Само няколко от тях се грижат за тяхното духовно състояние. Помогнете ни да подпомага и насърчава всички, които жадуват за спасение.

ВЪПРОС:

  1. Защо лидерите на евреите обвиняват Исус изгонва бесове от началника на бесовете?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:05 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)