Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 120 (Healing of the Withered Hand)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

е) Изцеление на изсъхналата ръка в събота и заговор за убийството на Исус (Матей 12:9-21)


МАТЕЙ 12:14-20
14 А фарисеите излязоха и направиха заговор против него, как да Го погубят. 15 Исус, като разбра, че се оттегля от там. Последваха Го големи множества, и Той ги изцели всички, 16 и заповяда им, че не трябва да го направи известен: 17, че за да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, който казва: 18 "Ето, служителят Ми, когото са избрали; моя възлюбен, в Когото душата ми е много доволен: Ще положа Духа си на него. Той ще възвести съдба на народите. 19 Той не ще се стреми, нито вик, нито някой ще чуе гласа му по улиците. 20 Смазана тръстика няма да пречупи. Той няма да угаси лен пушене, докато той води правосъдието към победа. 21 в Неговото име народите ще се надяват".

Учителите на Закона осъден Христос на смърт, защото Той доказа, че акт на милост доминираше и разкри своите грешки в разбирането на Писанията. Те се чувствах сякаш небето се нахвърляха в тяхната ограничена сфера. Те не са в състояние да се бори с разумна преценка, така че трябваше да се прибегне до насилие. Божиите врагове, от началото на работата на Исус, Го отхвърлиха и реши да го унищожи.

Оттегляне на Христос не е от страх от смъртта, а защото все още имаше велики дела за вършене и часът Му още не беше дошъл. От този момент, Христос е бил преследван и са живели изолирани. Той е бил сам с колкото се може по-малко шум, колкото е възможно. Той изцели, с мощен Неговото слово, болните, които дойдоха при Него чрез вяра, доверявайки се на Неговата сила като милостив Спасител. Той не би пропаганда за Себе Си, Той иска тези, които са били излекувани, да не споменавам името му. Той направи това, за да се предотврати просто любопитни хора от бързам, за да видите чудесата и вярват, без да отваряте сърцата си към покаяние и да Го разбиране. Исус нарече тези, които са гладни за правда и си мечтаеше за духовно разбиране. Въпреки това, чудото, търсещи убежище, и повърхностни няма да намерите помощ или комфорт в Него.

Мъдри и добри хора, въпреки че те желаят да вършат добро, са далеч от желанието да го говори, когато това е направено. Това е приемане на Бог, аплодисменти не мъжете, че те имат за цел. И по време на страдание, въпреки че трябва да отиде смело там, в начина на митото, ние трябва да осъди обстоятелства, така че да не се разгневи, повече, отколкото е необходимо, тези, които търсят повод против нас. "Бъдете мъдри като змии."

Христос е Божията благост, кротък и смирен въплътен Син, защото Той е роден от Духа на Бога. Исая е пророкувал 700 години преди раждането на Христос, че Бог ще изпрати на света Своя Възлюбен служител, който ще се придържа в Неговото удоволствие, изпълнен с Неговия Дух. В смирение и доброта на Христос ние признаваме, лъчите на Съюза на Светата Троица, за Бога, Неговия Дух, и Неговия Син са обединени заедно за една цел и един проект, който е да разпространява истината и любовта цял свят.

Христос не би се карат за Неговото право, нито вика Неговият враг, за да го накара да замълчи. Той остави туника и наметалото си тези, които ги искаше. Той благослови тези, които го смущаваха и обичани Неговите врагове. Ако намерите искра на надежда в един беден човек, да го насърчи да вярвам, без никакъв страх или съмнение. Силата на духовна победа на Христос ще се разшири на всеки народ и Неговата светлина ще мине през нашата тъмнина. Ние знаем, че Той ще спечели в края, защото Той е спечелил победата на кръста. Неговата победа се превръща в голяма река, която напоява пустинята на нашето земно кълбо. Христос е единствената надежда за нарушаване нашия свят.

Евреите таят чувства на омраза срещу Исус, не защото Той разкритикува прилепени към обичая на съботата, но защото Той предложи Неговата любов към езичниците, и отвори вратата на спасението широк всички, след като бяха затворени в тяхната лицето. Христос не е нито расист, нито една екстремистка, които биха предпочели една раса над друга. Той служи на всички хора, да ги обичан еднакво, и даде живота Си за всички от тях. Евреите са били ядосани на чистата любов на Христос мисля, че техния завет и помирение с Господа своя изключително, и че някой, който се осмели надхвърлят това ограничение е да се убие с камъни.

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти, защото Ти обявен за естеството на вашата божественост в Исус и изпълни правдата на света на кръста. Ние Ти се покланяме с нашите гласове и ще поиска кротостта на любовта на сина ви, че не могат да се карат или да плача, но представя всички наши проблеми, живеещи с доверие, и изпитва Вашето ръководство в мисионерска служба въпреки нашите противници.

ВЪПРОС:

  1. Какво е пророчеството на Исая за Исус в глава 42:1-4?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)