Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 122 (Blasphemy Against the Holy Spirit)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

ж) Хула против Святия Дух (Матей 12:22-37)


МАТЕЙ 12:25-30
25 узна помислите им, Исус им рече: "Всяко царство, разделено против себе си, запустява, и всеки град или дом, разделен против себе си няма да устои. 26 Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си. Как тогава ще устои неговото царство? 27 Ако от Беелзебул гласове бесовете, чрез кого вашите деца ги изгони? Затова те ще ви бъдат съдии. 28 Но ако аз чрез Духа на Бога изгонвам бесовете, тогава Божието царство е дошло върху вас. 29 Или как може да влезе някой в къщата на силния човек, да ограби покъщнината му, ако първо не върже силния? Тогава той ще ограби къщата му. 30 Който не е с мен, е против мен, и който не събира с Мене, разпилява.

Христос разбрал какво мислим по всяко време. Той се опитва да обясни на тези, които го мразят, че си го обвини в сътрудничество с началника на демоните е безполезно подозрение и безпочвени лъжа. Той дава четири аргументи, за да отворите тяхното разбиране. Христос не ги отхвърли, ги мразя, или дори да ги прокълне, но се доближи до тях, да им даде разяснения и да отвори очите на сърцата им.

Отговорът на Христос за това обвинение е ясно и точно, така че всеки ще бъде спряно устата с чувство и разум, преди да бъде спрян с огън и жупел. Тук Христос показва необоснованост на това подозрение. Би било много странно, и силно невероятно, че Сатана трябва да се изгони от такова изравняване, защото тогава царството на Сатана ще бъде "разделен против себе си", които, като се има предвид, проницателност, не можем да си представим.

Тук е известно правило разкри, че във всички общества обща гибел е следствие на взаимни спорове. "Всяко царство, разделено против себе си, запустява" Това се отнася за всяко семейство. Какво семейство е толкова силна, какво общност, така фирма, за да не бъдат отхвърлени от вражда и раздор? Участъци често завършва в запустение. Ако ние сблъсък, ние се счупят. Ако разделим един от друг, ние ставаме лесна плячка за общ враг. Още повече, че "ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би да се консумират от един на друг!" (Галатяни 5:15).

Христос стана ясно на народа, че една къща, разделен против себе си няма да устои. Той също така става ясно, че Сатана не изгонва Сатана, и че други "изгонване на нечисти духове, не са проведени с помощта на началника на демоните.

Христос им разкри, че Той е в състояние да се обвърже нечистите духове и да ги изгоним веднъж и за всички, защото Той е по-силен от техния шеф. Христос заяви, че Неговото изгонване на бесовете чрез силата на Духа на Бога е определен знак и означение на подхода на небесното царство. , Който се мисли и се държат на това, разбират и признават тази истина, и ще стане ясно до него. Въпреки това учителите на Закона са хванати от зли духове и сърцата им са каменисти и закалени срещу само Спасител, поради което те не признават аргументите на Христос, нито да получат Неговото спасение и милост.

Духовете на ада са едно, дори ако те изглеждат по различен начин в ЕС въже, Азия и Африка. Те може да развалите в Америка по различен начин от Близкия изток. Понякога Сатанински вероизповедания и групи се борят помежду си, но в действителност те участват в унищожаването на милиони хора, създавайки в тях любовта към парите, нечисти страсти, и смъртоносни войни. Дизайн на дявола във всички тези страдания е да се втвърдят сърцата против Духа на Бога, и да унищожи съвестта на хората.

В откровение, Йоан Богослов, видях образа на Сатана, който имаше седем глави и всяка глава да говори различни богохулства и лъжи. И все пак всички глави са в хармония и се обединиха срещу Исус, Спасителя (Откровение 12:3, 13:4). Колко жалко, че някои хора се опитват да се лекуват, като се свържете с зли духове, който няма да бъде полезен нито за тях, нито за съседите си. Въпреки това, такъв контакт не дава свобода. Точно обратното, той да консултира чародеите, гадатели, или чародейците няма да бъдат освободени или помогна, но ще стават все повече и повече се оплита, докато той се превръща в гражданин на Ада.

Но Христос, от силния дух на Бога, се свързва и изгонва духовете на ада от обладан от демони. Слава Богу, че има мощност по-голяма от всички нисши сили и съблазни, които работят чрез подвеждащи учения, традиции и философии. Тази по-голяма сила е Бог Самият Отца и Светия Дух, който прославя Христос и Неговата кръв. Този чист Дух ни потвърждава, че на Спасителя, Исус, е преодоляване на Сатана и неговите последователи на кръста и го лишен от властта си. Христос е уникален завоевател, и, който се придържа към Него, да бъдат освободени от оковите на греха и обвиненията на ада, и се съхраняват от тяхното влияние завинаги. Освобождаването на обладани от демони символизира идването на небесното царство.

Христовата сила е по-голяма от това, което можем да възприемем, защото днес, Той управлява в небето и на земята, и спестява на физическите лица във всички народи. Вярвам, че с нас, скъпи приятелю, че Исус е победил всеки зъл дух, в своя народ, че Той отделя много от техните вериги и да ги избавя от егоизъм, изневяра, предразсъдъци и гордост, ако те се подчиняват на Него радостно и спокойно.

Дизайнът на Христовото Евангелие е да унищожи къщата на дявола. Той дойде като Спасител, за да се превърне хората от тъмнината към светлината, от греха към святост, от този свят към небесното царство "от властта на Сатана към Бога" (Деяния 26:18).

В съответствие с този дизайн, Той върза Сатана, когато той изгони нечистите духове от Неговото слово. По този начин, той се бори меча от ръката на дявола, така че Той може също така да се боря скиптър далеч от него. Христос ни учи как да разберем Неговите чудеса. , Когато той показа колко лесно и ефективно биха могли да хвърлят дявола от телата на хората, той насърчава всички вярващи да се надяваме, че независимо от силата на Сатана може да поеме и да упражняват в душите на хората, Христос, чрез Своята благодат, ще го счупи. Очевидно е, че Христос може да се свърже Сатана. Когато народите са били превърнати от връчването на идолите, за да служите на живия Бог, когато някои от най-лошото от грешниците бяха осветени и се превърна в най-доброто на светиите, тогава Христос ограбиха къщата на дявола, и ще продължи да се разваля все повече и повече.

Той е тук, намекна, че тази свещена война, която Христос е енергично срещу дявола и царството му, като не би признал неутралитет. "Който не е с Мене, е против Мене." В малките разлики, които могат да възникнат между учениците на Христос помежду си, ние сме научени да се намалят въпросите на разликата и да търси мир със счетоводни онези, които "не са против нас" да бъде с нас (Лука 9:50). В голяма кавга между Христос и дявола, няма мир трябва да се търси, и не трябва да се прави това по-благоприятно строителство на всяко безразличие по въпроса. Който не е изцяло за Христос, ще се съобразяват като срещу Него. Че е студено за каузата на Христос се гледа като враг.

Участвате ли в тази борба с вашата вяра, молитви, пари и воля? За Христос, или срещу Него? Който не се бори с Него в добро борбата му ще стане негов враг и самостоятелно разрушител. Но всеки, който участва в тази духовна борба, първо трябва да призная всичките си грехове пред Бога, живеят под защитата на кръвта на Исус Христос, и ходи в кротост и смирение на сърцето, след което нечестивите няма да има власт над него.

МОЛИТВА: Ние прослави, небесен Отец, за сина си постави за Неговата сила след триумфа си над дявола. Днес, чрез Светия Си Дух, Той освобождава хората от техните вериги Сатанински, нечисти грехове, и черна слепота. Ние вярваме в победата му сред нас, и Ви благодарим радост за победата си, че много хора могат да бъдат освободени от подвеждаща тяхната вяра, и че вярата, изградена върху любовта, на кръста, и жертва, да се установи в тях.

ВЪПРОС:

  1. Какво сте разбрали за ада и победата на Христос над Сатаната?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)