Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 112 (Answer to the Baptist’s Disciples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

a) Исус отговор на ученици Кръстител (Матей 11:2-19)


МАТЕЙ 11:2-6
2 А Иоан като чу в тъмницата за делата на Христа, той изпраща двама от учениците си три и му каза: "Който иде, или трябва да търсим друг?" 4 Исус в отговор им рече: "Иди и кажи на Джон неща, които ще чуете и ще видите: 5 слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват, глухи прочуват, мъртви възкръсват, и на сиромасите се проповядва благовестието да ги. 6 Благословен е този, който не намира повод за препъване в мен".

След като Христос е изпратил Неговите пратеници на градове и села, Той ги следват последван, установи тяхната работа, завършили своите услуги, и слушателите си стоите твърдо в Евангелието на царството на, като по този начин Той става известен навсякъде. В същото време, те започнаха да шепнат един на друг: "Това обещания пророк, изпратен от Бога? Защото Той е извършил прекрасни чудеса като Месията да дойде, тъй като никой друг не може да възкресява мъртвите, но Него."

Службата продължи, въпреки че Джон е бил в затвора, и го добавят в скръб, но добави, голяма част от утеха си облигации. Нищо по-успокояващо Божиите хора, изпаднали в беда, отколкото да се чуе на "делата на Христа" - особено се срещнат с тях в собствените им души. Това може да се превърне в затвор в двореца. Един или друг начин ще предадат истината на Неговата любов към тези, които са в беда и да донесе мир на съвестта си. Джон не може да видите произведения на Христос, но той е чувал за тях с удоволствие. Блажени са, които не са видели, но само чух, и са повярвали.

Джон, докато в тъмен затвор, чу на Христос. Той очаква Христос да дойде и да го освободи по чудо, тъй като Джон бе приготвил пътя си през неговия призив към покаяние. Той е най-любимата му приятел, и са страдали несправедливо в затвора в името на истината. Той очаква до унищожаване на несправедливите управници чрез триумфа на великото царство на небето. Но, независимо от дългото чакане, Исус не е дошъл, а Джон все още е обвързан, депресирани, и сам в затвора.

Джон започва да се съмнява в Христовата сила и божественост, така че той изпраща двама от учениците Си да Го питат: "Има обещаният Месия, или не?" Христос не му отговори директно, но му се отнася до пророчеството посочва в Исая 35:5-6 да му обясни, че е дошъл на бала тор Швеция и организира служител на Бога, и Той ще спаси много хора от раз-лекота, греха и смъртта. Неговите уникални произведения са неопровержими доказателства, че Исус е обещаният Месия.

Някои смятат, че, че Джон изпраща този въпрос за собственото си удовлетворение. Вярно е, че е извършена една благородна свидетелството на Христос. Той бе обявен Него, за да бъде "Син на Бога" (Йоан 1:34), "Божия Агнец" (Йоан 1:29), "Кръстител със Святия Дух" (Йоан 1:33), и " Един изпратен от Бога "(Йоан 3:34), които са велики неща. Но той искаше да бъде напълно сигурни, че Той, Исус е Месията, че е било обещано толкова отдавна и се очаква от толкова много.

Джон очаква религиозни, политически царя, който от своя орган, ще унищожи несправедливост, преобладаващ в света и ще освободи преследвани подражатели на Бога. Но Христос не би използвал брадва, за да намали лошите дървета. Той спаси изгубените, изцели слабите, и засадени надежда в сърцата на съмняващия. Той не дойде с политическа власт, за да накаже, но дойде като Агнец кротък на Бог, който ще отнеме греховете на грешниците.

Джон би могла да възникне съмнение от сегашните му обстоятелства. Той е бил затворник, и може да се изкуши да мисля, че ако Исус е наистина Месия, защо е, че Йоан, негов приятел и предшественик, е паднал в този проблем. Защо е бил оставил толкова дълго време в нея, и защо никога не е Исус го посети, нито изпратени да го попита след него? Защо Той не правят нищо, за да се облекчат или да се ускори неговото лишаване от свобода? Без съмнение е имало основателна причина, поради която нашия Господ Исус не отиде на Йоан в затвора. Може да е имало споразумение между тях. Но Джон може да го тълкува като липса на грижи, и може би това беше шок за вярата си в Христос.

Други мислят, че Джон е изпратил своите ученици на Христос с този въпрос, не толкова за собственото си удовлетворение, но и за техните. Имайте предвид, че, въпреки че той е затворник, те останаха с него, присъстваха на него, и са готови да получават инструкции от него. Те го обичаха и няма да го напусне. Джон е от самото начало, готови да предадат своите ученици на Христос като учител прави с ученици от гимназия в академията. Може би той предвиждаше смъртта му наближава, и затова беше на учениците си да се запознаят по-добре с Христос, под чиято настойничеството, той трябва да ги напуснат.

Джон трябваше да се промени същността на мисълта си, за да се разбере, че Христос е любов и, като съвършената Божия Агнец, доброволно достатъчно и ще умрат, за да изкупи този грешен свят. Тази нова мисъл беше труден урок за Джон. Това не е в съответствие с духа на Стария завет, който се разбира и преподава от евреите. Божията любов любезно се появи в Христос, смирено и кротко - не с доминация, нито насилие, нито диктатура.

МОЛИТВА: Нашият свят Бог, Ти си милостив любов. Ние Ти се покланяме, и се моля да се излее Твоята любов в сърцата ни, че трябва да ходим с радост, смирено, търпеливо и с голямо търпение. Помогнете ни да признае реалността на Христос в човека Исус и да Го следваме до смърт, че ние може да се пълни с неговите добродетели и свети, непорочни в святост. Укрепване на нас, че ние не се съмняваш в себе си, когато могат да влязат в беда, но ще пребъдат във вас при всички обстоятелства.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус не освободи Кръстител от затвора?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)