Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 113 (Answer to the Baptist’s Disciples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

a) Исус отговор на ученици Кръстител (Матей 11:2-19)


МАТЕЙ 11:7-15
7 тъй като те си отиваха, Исус почна да казва на мулти относно Джон: "Какво излязохте да видите в диво-ност да видите? Тръстика, разтърсени от вятъра? 8 Но какво да отидете да видите? Един човек в меки дрехи? Ето, тези, които носят меки дрехи, са в царските къщи. 9 Но защо си отиде? За да видите пророк? Да, аз ви казвам, и много повече от пророк. 10 За това той е, за когото е писано: "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред лицето си, който ще подготви пътя си по-преден план." 11 Най-вероятно ти кажа, освен тези, които са родени от жени, има не е възникнало някой по-голям от Йоан Кръстител, но този, който е най-малък в Царството Небесно е по-голям от него. 12 От ден на Йоан Кръстител до сега, на Небесното царство страда насилие, и насилници го вземе със сила. 13 Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана. 14 Ако сте готови да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде. 15 Който има уши да слуша, нека слуша.

Ние сме тук нашия Господ Исус издигане и хвалещи Йоан Кръстител, не само да съживи негова чест, но също така и да се съживи работата си. Някои от учениците на Христос може би взема повод от въпроса Джон изпратил Исус, за да мислят за него като слаб и се съмнява ни най-малко и в противоречие със себе си. За да се предотврати такова мислене Христос му дава този герой.

Христос изрази пълно доверие към Йоан Кръстител. Джон бе предварително спрямо Неговия път вярно според пророчествата, посветил живота си на Бога, и събира не се формира печалба за себе си. Христос заяви, доверието му в него с блестящ показания пред тълпите. Той каза, че между родените от жени не се е въздигнал по-голям от Иоана! Нито Наполеон, нито Цезар, нито Аристотел, нито Платон, нито Буда, нито друг пророк е най-голямата на мъжете е, но Йоан Кръстител. Ние трябва да признаят и вярвам, че това божествено изявление.

Защо Кръстител стане най-великият от мъжете? Защото Бог съобщава му, че Христос е Божият Агнец, и извор на Светия Дух на покаялия се. Йоан е бил последният пророк на Стария завет. И все пак той е работил, се подчини, се ангажира безусловно на Христос, смятал себе си за недостоен да губят сандал каишка на Христос, и да се ръководят народа към Исус като Христос. Йоан видя Святия Дух слиза върху Исус като гълъб, и чу с ушите си гласа на Бога, казвайки: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение". Така Джон беше първият свидетел и мъченик за на Светата Троица, над Мойсей и всички други пророци.

Христос заявява, че има хора, които са по-добри и по-висок от Джон. Тези, които са членове на царството на Бога, роден от Светия Дух. Бог е баща им, а те са Негови деца. Те са тези, които Христос е оправдано от благодат и избрал да бъдат Негови посланици, на които Той е поставил на услугата и отговор-ност на помирение с Бога. Най-малкото от тях е по-голяма от най-великият човек, споменати в Стария Завет.

Въпреки това, тези, които са чували думата ще бъдат призовани да се отчита за своите намерения и за това, което те са направили. Смятаме, че когато се извършва проповедта, грижите е над. Не, тогава започва най-голямата отговорност. Те ще бъдат попита: "Каква работа сте имали в такова време и на такова място? Какво ви заведе там? Обичай или компания? Беше ли желание да почитат Бога и да получат благословение? Какво сте придобили от съобщението? Какви знания и благодат, и комфорт? Какво отиде да се види и да се направи?"

Стане ли сте дете на Бога? Повторете тези думи в сърцето си, ако искате: "Аз съм празен работник. Моят герой е зацапан с грехове и дефекти. Но хвала на Бога, Христовата кръв ме очисти, и Святия Дух ме освети и пламна в мен огъня на Неговата любов. Аз съм сигурен, че Бог ми е небесен Отец. Ли да говоря с него всеки ден и слушам милостив Неговото слово. Съм станал активен член на Неговото царство, и ще останат защитени в Него, Неговата сила. Смърт за мен е отворена врата, водеща към земен живот с вечно Отца Ми.

Ако изповядаш тази вяра със сигурност на Светия дух, ще влезе в царството на Бога и да вземат за себе си правото на благодатта и пророчеството, за всеки, който вярва в Христос, ще бъде спасен, независимо от неговите грозни грехове, както казва Исус "Твоята вяра те спаси."

Обещанията на Христос са от голяма и обща загриженост и "всеки, който има уши да слуша" трябва да са загрижени да чуя това. Той намеква, че Бог не се нуждае от повече от нас, но на правото на ползване и подобряване на факултетите Той вече ни е дал. Той изисква хората да чуят, които имат уши и тези, които естествено, че имат възможност мотиви. Хората са невежи, не защото те искат власт, а защото искат да следват собствената си воля. Те не се чува, защото духовно глухите хора включите собствените си уши.

МОЛИТВА: O любящия Бог, Вие сте истинската ни Отца, и Христос е нашият могъщ владетел. Ние Ти се покланяме. Радваме се, защото сте ни е спасил с кръвта на Исус, въпреки че бяхме свободни грешници. Ти ни избави от властта на греха и страха от смъртта. Вие ни даде вечен живот, и упълномощени с нас на служба на любовта, да покани всички грешници, които да бъдат съгласувани с Вас, че те могат да повярват във вас и да получи пълно и цялостно спасение.

ВЪПРОС:

  1. Защо е най-малко в царството на Бога, смята по-голям от Йоан Кръстител, последния и най-великия пророк на Стария завет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)