Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 111 (Aim of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

д) Високата Цел на проповед (Матей 10:40 - 11:1)


МАТЕЙ 11:1
1 Това се случи, че когато Исус свърши насочване на дванадесетте Си ученици, замина оттам да поучава и проповядва в градовете им.

Евангелист Матей, пуснати на запис за посланици на Христос и служители трансцедентното величието на Христос, че те биха могли да проповядва идването на небесното царство. Той не ги подтикват да се получи висока заплата, но ги насочва към изучаване на Библията кръгове в домовете си и да реализира Божията сила в вярващите. Той им даде власт да изживее това, което казват. Той ги предупреди, в същото време, на тези, които използват трикове, измама и насилие. В разгара на раздялата им от техните отношения, той им даде голям комфорт в техните преследвания и потвърди Неговото провидение, присъствие и сила, че те няма да бъдат ощетени, нито изоставени. Той ги увери, че всеки косъм от главите им е номериран, че никой от тях не пада освен Своята Божествена воля и че самият Бог живее в тях чрез Своя Дух. Той потвърждава, изповед на Исус, който ще влезе в сърцата на онези, които Го приемат.

Учениците на Исус, подчинявайки се на заповедите му, и Господ бе потвърдено показанията им, благослови техните услуги и усъвършенства всичко, което падна по време на работата си. Ли сте или сте все още седи в стаята си? Ли бедствие на множествата докосне сърцето ви да бъде милостив към тях, или е сърцето ти все още е трудно? Срещали ли сте от живота на Христос във вдлъбнатината на сърцето си? След това говори и да го изразят мъдро. Не мълчи. Не се страхуват от обвинителите, но в съответствие с Божия промисъл и воля. Искате ли Господ да изберете някои безполезни като Неговите пратеници,, защото Неговите назначените служители са страхливци, и Неговите деца се скрие и да правят безпочвени извинения, за да не завършат своите министерства и да си държат езиците за славата на Отца си?

Господ Исус поръчки ни да вървим напред в служба на Него, дори и днес! Евангелист Матей обобщи втория словото на Христос като заповед от Господа на небето и земята, която трябва да се извърши вярно. Кой от нас ще бъде толкова упорит да нарушава реда на Царя на царете, Господ на господарите?

Има голяма покана пред нас, по покана на небето, по покана на любовта. Има ли желание да се подчиняват, да се молим, да свидетелстват в силата на Светия Дух и извършва Неговата покана?

МОЛИТВА: Господи, благодарим ти за изпращане на Твоя Син Исус Христос да корумпиран нашия свят. Чрез Него, Ти избра апостолите за себе си, овчарите и свидетели. Те славя Твоето слово е достигнал до нас, ни почистени, освежени нас и да ни освети. Моля да ни изпълни със силата на Твоята любов, дай ни воля и решимост да призная, мъдро и да декларирате, че духовното царство на земята. нас и да ни порицае, че можем да отидем в силата на Твоя Свят Дух и носи плодовете на Твоята благост и любов. Остани с нас и в нас. Води ни в начин на живот, защото Ти си ни се обадиха, че нашите слаби думи могат да станат ваши мощни думи.

ВЪПРОС:

  1. Какво научихте от поръчката на Христос да проповядва на изгубените?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)