Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 097 (Calling of the Twelve Disciples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)

2. Какъв повикване на дванадесетте ученици (Матей 10:1-4)


МАТЕЙ 10:1-4
1 Той призова да се дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всяка болест и всяка болест. 12 А ето имената на дванадесетте апостоли. Първият, Симон, който се нарича Петър, Андрей, неговият брат; Яков Зеведеев, Йоан, неговият брат; 3 Филип; Вартоломей; Тома, Матей бирникът; Яков Алфеев; Леббаеус, чието презиме бе Тадей 4 Симон Зилот и Юда Искариотски, който Го предаде.

Христос заповяда на Своите ученици, преди да ги, да бъдат Негови слуги, че те трябва да се моли на Бог да изпрати работници на жетвата Си. Господ ви се обажда, преди всяка дейност или движение, да се моли. Който не се моли за изгубени, нито ги обича, нито ги посещава, не може да бъде проповедник на Христос. Нито таланта си, нито вашите дипломи, може да имате право на служението на Господ. Тя е само на молитви, вяра и грижи за спасението на мнозина, които са начало на изпълнението на призванието.

 Всичкото това време, Христос съхраняват тези дванадесет в състояние на Той знае какво е в един мъж, и макар да знаеше, това, което е в тях, но въпреки това той използва този метод като пример за църквата Си.

Услуга за Исус е голямо доверие. Той е достоен министър трябва да бъдат тествани за известно време, преди той е натоварен с него. Нека пръв да се докаже. Ето защо, ръцете не трябва да се определят набързо на който и да е министър, за "греховете на някои мъже, които ги предхождат, други ги следват" (1 Тимотей 5:22,24).

Христос нарича Неговите посланици измежду тези, които са отново с Йоан Кръстител и тези, които са следвали Исус за дълго време. Те са го чух да проповядва и го виждал изцеление и получени от Него духовна сила. Този, който има за цел в Министерството на проповядване, без да бъде призован от Христос, дава празна преподаване и боли себе си и църквата си с мисли, с произход от суха съзнанието му. Но той, който е изпратен от Христос получи власт, за да доведе мнозина към покаяние и обновяване на сърцето. Той не прославя собственото си име от неговите действия, но дава цялата слава на негов Спасител Исус, Който е възкресил от мъртвите, който работи чрез слугите Си, ако присъстваше в тях. Апостолите изцелявал болните, вдигна мъртвите и да изгони демоните, не от собствената си сила, нито от свое име, но в името на живия Христос.

Тайната на успеха в Деяния на апостолите намира своето обяснение в призива на Христос. Изследвай себе си. Възможно ли е наистина се нарича от Христос да Му служат, или искаш да служат, защото не сте успели да овладеят всяка друга работа? Пазете се, защото Господ не обича тези, които наруши министерство и не се поставя под нея. Молете се да могат да получат насоки и обаждане от Господ, за реколтата наистина е изобилна, а работниците са малко. Молете се на Господаря на жетвата, сега, чрез вяра, да изпрати работници на жетвата Си.

Христос е цар, който контролира Неговото царство. Той избра и ги изпрати, според Неговия план. Той ги изпитва, не по човешки начин, но в свръхестествена Неговата мъдрост. Той, който изглежда страхотно в този свят, е смирен пред Бога, но Бог ще запълни един, който изглежда просто пред хората с Неговата божествена сила.

Христовите ученици не идват от тези, които са високо образовани или отгледани. Те са като другите хора. Някои от тях са били рибари, които са имали умора и изтощително упорита работа сред бури и опасност от открито море на практическия живот. Всички сме били духовно хранене на силата на Христос чрез Своите ученици до този ден, защото те са извършили Неговото Евангелие и силата в света. Сме били спасени в резултат на тяхното служение и живеят от техните показания и жертви.

Тези ученици са били с Христос като студенти, и Той ги давали частни уроци, освен ползите, получени от публичния му проповед. Той обясни, че писанията за тях и им отвори ума, за да разберат писанията. За тях бе дадено да знаете тайните на небесното царство, а за тях са направени обикновен.

Всички, които желаят да бъдат учители, първо трябва да се учащите. Те трябва да получат, че те могат да дадат. Те трябва да могат и други да научат. Евангелието трябва да бъдат твърди в тях, преди да бъде пусната в експлоатация да бъде евангелски министри. Да дадат на мъжете орган да учат другите, които нямат качества, а подигравка към Бога и църквата. Изпраща "съобщение от страна на един глупак" (Притчи 26:6). Христос учи Своите ученици, преди да ги изпрати. Тези проповедници са били изпратени лишен от всички външни предимства, за да ги препоръча. Те не богатство, нито учат, нито заглавия на честта, и те направиха много средна цифра. Поради това беше необходимо, че те трябва да имат необикновената сила да ги предварително над книжниците.

Ако ние размишляваме върху имената на учениците и отношението им към Исус, ние откриваме три припокриващи се кръгове. Първата е избор на четирима ученици, които са били близо до Исус, Когото Той запозна с духовните тайни и тайните на сърцето му. Вторият е група от четирима ученици, които ние знаем, по силата на техните нрави. , Матю обаче се смята за един от тях и нарича себе си бирници. Третата група е най-отдалечената от центъра, който се състои от четирима ученици, от които знаем, не повече от писанието, отколкото имената им, с изключение на Юда Искариотски, предателят. Имаше мъдростта в обадите на дванадесетте, за техния брой символизира три, умножено по четири, отнасящи се до смесване между небето и земята. Христос винаги носеше имената на дванадесетте в сърцето си като главен свещеник носи имената на дванадесетте племена на своя народ в табелката на гърдите му. По този начин Христос ви носи днес. Ако ти е разбито сърцето или подновено, Господ ще ви изпрати в жетвата Си.

Юда Искариотски е винаги име последно и с черна марка върху името му: "който Го предаде." Това показва, че от самото начало, Христос знаеше какъв нещастник, той е и че той ще се окаже предател! Но Христос го взе между апостолите, че не може да бъде изненада за Неговата църква, ако по всяко време, най-долните скандали трябва да избухне в най-добрите общества. Тези места е имало в нашите празници, плевели между пшеницата и вълци сред овце. Но има дни на откриването и раздяла идва, когато трябва да се разкрие и да се изхвърлят лицемерите. Орган на апостолите не беше отслабена от факта, че Юда е един от дванадесетте. Докато нечестието му остават скрити за другите, Исус знаеше, че той щеше да Го предаде.

Що се отнася до Христос, той го предложи божествения призив да Му служим. Той Ал последван си враг няколко възможности, че могат да изложат нечестието си, ела на себе си и се обърнат от греховете си. Това показва, че Христос обикна всички хора, дори и тези, които носеха болни воля срещу него и чакаше възможност да Го убият.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, благодаря Ти за Вас ни е призовал чрез Евангелието в приемането, почистени сърцата ни с кръвта на Христос и ще ни зарежда с любовта на своя дух. Призива на Исус ни движи към отчаяните изгубен. Твоя Син ни пренася чрез Неговото ходатайство по време на нашата услуга. Затова моля за ръководството на Твоя Свят Дух. Дай мъдрост, послушание, сила и постоянна любов на всички посланици, в нашия свят, за да бъдем в състояние да събере реколтата в името на Исус.

ВЪПРОС:

  1. Какво е съдържанието на органа, който Исус даде на принципите си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)