Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 098 (Fundamental Principles of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Основните принципи на проповедта (Матей 10:5-15)


МАТЕЙ 10:5-6
5 Исус изпрати тези дванадесет, и им заповяда, да кажем, "Не си отивай сред езичниците, и да не влизат в всеки град на самаряните. 6-скоро отидете до загубените овце от Израилевия дом.

В началото на Неговата служба, Христос насочи Неговите дванадесет-пи да не ходят на целия свят, но на собствените си сънародници, за другите нации все още не са подготвени за проповядване, и Светия Дух все още не са се засели в световен мащаб. Христос представи Неговото царство на изгубените евреите първата, в съответствие с обещанието на Бог на бащите им, и ги нарече в истинско покаяние и надежда за живот.

Христос е имал специално и нежна грижа за къщата на Израел, те са "възлюбени заради бащите" (Римляни 11:28). Той погледна със състрадание върху тях като изгубена овца, когото, както овчарят, трябваше да се съберат на пътеки на греха и заблудата, в която са заблуди, и в които, ако не бъдат върнати обратно, те ще се скитат безкрайно.

Възразяващият казва, че Матей 10:5-6 се споменава, че Христос посъветва дванадесетте Си ученици да проповядват изгубена овца на Израилевия дом. Матей 15:24 се споменава, че Той отговори и рече: "Аз не съм пратен, освен до загубените овце от Израилевия дом", че Христос казва в Марк 16:15, "Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар"

Отговори, че правилото, че Христос за Неговите апостоли да проповядват на Израилевия дом, на първо място, че те може да не се заблуждават, а след това да проповядва останалата част на света. В Библията се говори, от началото до края, че хората на завета трябва да се гледа след първата и други народи следващите. Това е правилно, че трябва да се даде приоритет на потомците на Якова, пред останалите играчи.

МАТЕЙ 10:7-10
7 като отивате, проповядвайте, казвайки: "Небесното царство наближи!" 8 Излекувай болните, очисти прокажените, и изгони де. Свободно сте получили, даром давайте. 9 Не приемайте злато, нито сребро, нито медна монета в парите си колани. 10 таке нито торба за път, нито две ризи, нито обуща, нито тояга; защото работникът заслужава своята прехрана.

Съдържанието на проповедта на апостолите е двояко: проповядва и да лекува. Предмет на изказванията си Самия Христос с Неговата власт, истина, духа и любовта. Учениците бяха впечатлени, дълбоко в сърцата си, от личността на своя Учител, Неговото състрадание и Неговата сила. Те свидетелствали за това, което видях и преживях. Те признаха, че е в лицето на Христос, че царството на Бога започна, се сбъдна и стана осезаема и видима. Ето защо, тяхното Добрата новина се различава от речта на Кръстителя, по отношение на царството на ръка, защото те са преживели, че Исус е бил в състояние божественият цар. Те не проповядват далечно царство, но заяви, че обичан цар вече е дошъл.

Христовите ученици не само говори, но съобщават те на други органи на Неговата сила жилище, което се намира в тях. Евангелието означава, божествена сила, а не празни думи или безжизнена доктрина.

Тази истина показва, че проповедници ще стане нищо, ако те просто представят ехо думи, вместо мощност. Христос днес е готов триумф чрез слугите Си като той, след това, триумфира чрез Неговите апостоли; но заради малко им вяра, гордост и коравосърдечието Той не може да направи много от неговите произведения, за чудеса са ковано където съвършената любов се обединяват с проста вяра. Христос иска да прави същите чудеса през изпратени последователи, както той самият е направил, докато е бил на земята. Този призив ни кара да се покаят, че можем да се научим да служат на Неговото състрадание!

10:08 Свободно сте приели, даром давайте. 9 предоставят нито злато, нито сребро, нито мед в парите си колани, 10 нито торба за път, нито две ризи, нито обуща, нито щабове, защото работникът е достоен за своята прехрана. (Числа 18:31, Деяния 20:33; 1 Коринтяни 9:14; 1 Тимотей 5:18)

Нает служител желае да получи заплатата си след своя предан изпълнение на задължението. Той също желае постоянна работа, но небесния цар попречи Неговите апостоли от получаване на някакви надници или заплата, или правят бизнес или да спечелят от Неговото слово. Той заповядал им да предоставят услугите си свободно, на живо от вярата си в Христос, а не да се уповават на пари, собственост и дарение. Христос ни освобождава напълно от любовта към парите, че ще го обича сам и доверие Неговото постоянно провидение.

Онези, които са имали силата да лекува болести, имаха възможност да обогатят себе си. Кой не би се купуват такива някои лекува на всяка цена? Ето защо те са предупредени от Христос, за да не се правят печалба на духовна сила, те е трябвало да предложи чудеса. Те трябва да се лекува свободно, да илюстрират естеството на Новото царство Завет, което се прави, не просто благодат, но на гратисен.

Христос, също така, попречи на Неговите апостоли от закупуването на допълнителни дрехи и обувки, че те биха могли министър без тежки чанти и ходи освободен от тежести и тревоги на света. Отиди на служене на Бога, колкото и вие. Вие не се нуждаят от оръжие, нито специална защита, за ангелите на Бог ще те пази. Където и да предлагат силата на Бог за вашите слушатели и те изпитват спасението на душата си и тялото си, благодарение не трябва да се върне към вас, а на Бога. Той ще ви хранят и обличат. И все пак, не трябва да правят много от разпоредбите, нито дизайн, за да се натрупат пари в банката, че вашата вяра не може да стане слаб, за царството на Бога остава духовен и не са съществени.

Те, които отиват при поръчка на Христос, на всички хора, по-голямата причина да Му се доверим за всички необходими разпоредби. Без съмнение, Неговата воля е да се предвиди тези, които работят за Него. Христовите служители трябва да има достатъчно хляб и да пощади. Докато ние се придържат верен на Бога и наш дълг и са внимателни, за да си свършим работата добре, ние ще хвърли друга грижа към Бога. Нека Господ за нас и нашите, както Той мисли за добре.

Които служат може да се очаква, че тези, на които са били изпратени да се грижи за тях, което е необходимо, защото работникът заслужава си месо. Те не трябва да очакваме винаги да бъдат хранени от чудеса, както Илия, но те може да зависи от Бог, за да наклон сърцата на онези, които вървяха сред, да бъде мил с тях и се грижи за тях. Въпреки, че те, които служат на олтара, не може да се очаква да забогатее в олтара, но те могат да очакват да живеят и да живеят удобно върху него. Това е удобно, те трябва да имат поддържането им от тяхната работа. Служители, и трябва да бъде, "работници", и ония, които са верни "достоен за месото им," така, че да не бъдат принудени да друг труд, за да го спечелите. Христос очаква от Своите ученици, че те уповава на Бога, а не на своите сънародници, за да осигури всичко необходимо за тях да живеят. Ако да им проповядва и да се постарае да направи добра сред тях, със сигурност те ще ви даде хляб и да пие достатъчно за вашите нужди и ако го направят, не копнеят за повече. Бог ще ви възнагради своевременно, а дотогава приемем Неговата разпоредба. Въпреки това, апостол Павел предполага, че всеки служител за Господа да работи с ръцете си, за да си осигури ежедневието и не зависи от дарения. Така че всеки служител на Господ да попитате господаря си, как той или тя най-добре ще Му служат според Неговото ръководство.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, ние сме срамува от малко нашата вяра и малко любов за вас и съжаляват, че ни склонност да неправедното богатство. Моля те, прости егоизма ни и ни учат да следват Исус с вяра, без някакъв личен интерес или печалба. Помогнете ни да получи от Него сила и любов, за да помогне на нуждаещите се, слабите, тези, които са в затвора под мощта на Сатана и всички онези, които Святия Дух ни води. Обадете се много хора от нашия народ, за да служи за реколта наистина е в изобилие, но верните работниците са малко. Затова, Господи, изпрати много работници в жетвата си.

ВЪПРОС:

  1. Какви са първите пет команди, които Христос даде на учениците по отношение на проповядване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)