Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 096 (Christ's Great Compassion)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)

1. Велико състрадание на Христос (Матей 9:35-38)


МАТЕЙ 9:35-38
35 Тогава Исус обикаляше всички градове и села, като поучаваше в синагогите им, и проповядваше Благата вест на Кралство и изцеляваше всякаква болест и всяка болест сред хората. 36 Но когато видя множествата, той е преместен смили се за тях, защото те са били тормозени и пръснати като овце, които нямат пастир. 37 Тогава той каза на учениците Си: "Жетвата е полезно пленти, а работниците са малко. 38 Затова, молете се, че Господаря на жетвата да изпрати работници на жетвата Си".

Исус ходеше по селата и градовете с учениците Си учение и проповядване. Той търси изгубените, за онези, които жадуват за правдата, за невежи и повърхностно, дори и сред учителите, за да ги спечели за царството на Неговата любов. Той влезе в къщата, наречена по улиците, поучаваше в синагогите и говори за физически лица. Той хвана всяка възможност да разпери Евангелието в умовете на хората и да обясни на Стария завет в светлината на Неговото ново завет. Той не отстъпват пред злонамерени въпроси, но преодоля хитър с мъдростта на Неговия Дух. Той направи известен добрата новина на Неговото спасение и призова всеки орган в небесното царство, което познавал баща си воля, която бе очевидна в мощен Неговата работа. С Неговите прекрасни чудеса, Той доказа истинността на Неговия призив, че дори и невежите, може да се разбере, че се появи Божията власт на земята с Христос и Божията любов и истина се въплъти, преди някой да е получил духовно зрение. Множество хора смятат, началото на една нова епоха и се събраха около Исус.

Христос пострада много в съзнанието му, защото видя болест и това е причината, греховен живот, невежеството, икономичен унищожаване и колониалната несправедливост. Исус е бил особено съжалявам слаба вяра, общение със светските мисли, намесата на гордостта, демонът притежаването и времето на смъртта над всичко. Христос не пази от грешните, нито мразя смесителя, тъй като някои се хвали поети и философи. Той погледна към тях като майка изглежда я болни деца и се премества със състрадание към тях. Ето защо Той оставил небето, умря на кръста и ходатайства за нас. Състрадание на Христос е същността на сърцето му.

Бог ни обича, въпреки че сме бедни и изгубени в този свят, като разпръснатото стадо, който се зверски нападнати от вълци, като че ли нямат пастир. Но Христос е Добрият Пастир, Който се грижи за вас, ви вижда в беда си, страда с вас и бърза да ви помогнат. Исус обясни на учениците Си състоянието на хората като зрели областта, която е готова за прибиране на реколтата. Беда е толкова тежко, при нацията, че гладът е нараснал в много души за правда, дисциплина и изпълнението, и светът е готов за посев Евангелието. Насилие земетресения и наводнения в наши дни се разклаща хората и да ги събуди от своята небрежност. Както спокойствие изчезва множества бъдат объркани. Исус нарича тези условия най-подходящата възможност за духовно реколта. Ние всъщност ще разберете в нашата възраст дълбоки сътресения и морални нарушения, спускащи се на нашата нация, правото и си тръгна, преобръщане на нашата цивилизация и нашата сигурност до края. Така, време узрява за божествената реколта, тъй като хората търсят нови принципи и солидна основа за живота си.

Служители на Господ трябва да бъде работници в реколта Бог. Министерството на финансите е на работа и трябва да се обслужват съответно. Това е реколтата работа, което е потребно работа, работа, която изисква всяко нещо да се направи в сезон и старание, за да го направя добре.

Къде са Господните служители, които имат решаващ отговор, които полагат всички усилия за повишаване на тези, които попадат и учат в неведение как да се намали тяхната духовна трудности?

Христос призовава да се молим и да помолим Бог настойчиво да изпрати в наши дни много вярващи, за да служат на Неговото служение за спасение. Тази молитва е свято задължение, въз основа на заповед на Христос. Христос не просто се предаде пред неограничен министерство, което е отвъд способността на всеки човек, но заповяда ни да се молим на Господаря на жетвата, настойчиво, че ще изпрати в наши дни, компетентни и верни работници, за да се съберат в Неговото реколта. Да вземат участие в молитва, че Бог ще изпрати Своите служители във Вашия град или град. Чувствате ли се жалко за разпръснати хора и искат прошка от Бога за тях? Чувствате ли се жалко за синовете на непокорството, които не знаят своя Господ? Молете се на Господ да изпрати работници в наши дни, защото днес е ден на реколтата.

Това е работа на Бог да изпрати работници. Христос прави от нас служители. Офисът е на Неговото назначаване, квалификацията на работното си и призива на Неговото даване. Те няма да бъдат собственост и не получават възнаграждение като общи работници, "Как ще проповядват, ако не бъдат пратени?" (Римляни 10:15)

Нар. едно? Помолете Бог да отвори ушите си, че можете да чуете призива Му, че Той може да ви насочи към обслужване и че може да се извлекат много за славата на Неговото свято име. Ако вие сте призовани, тогава не закъснеете, или нежелание. Помолете Господ на силите, да ти даде сила, че може да извърши призива си в добри и лоши дни.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, ние сме тук, готови да служат на вашите реколта. Ако намерите ни полезни за обслужване, ни наемат. Ние признаваме, че са неуспешни и недостойно за прибиране на реколтата. Моля, да ни очисти кръвта на Твоя Син и ни екипира със силата на духа си. Изпращане на много работници на жетвата си в цялата страната ни и изпълни света с министрите си, че скоро ще дойде Твоето царство.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава команда нас Исус, за да го помоля настойчиво?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)