Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 076 (Prayer of Faith)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

a) Молитва на вяра в Бога Отца (Матей 7:7-11)


МАТЕЙ 7:7-11
7 Искайте, и ще ви се даде. Търсете и ще намерите. Хлопайте, и тя ще се отвори за вас. 8 За всеки, който иска, получава. Който търси, намира. На тогова, който хлопа, ще се отвори. 9 Или кой е между вас, който, ако синът му го пита хляб, ще му даде камък? 10 или, ако поиска риба, който ще му даде змия? 11, ако вие, които сте зли, знаете да давате добри дарове на децата си, то колко повече вашият Отец, Който е на небесата ще даде добри неща на тези, които искат от Него!

Страдате ли от проблем или бедствие, не намери решение, или обратно изкупуване? Ела при твоя Господ и да му кажа за това. Той е единственият човек, който може да реши проблемите на вашата душа, тяло и дух. Той изпрати Своя всемогъщия Христос на света с върховната власт да обърше грозни грехове и изля Духът на Неговата любов във вас, за да ви насочи към доволство, мъдрост и честност. Не се занимавайте нощ и ден с вашите притеснения, но да слушате Словото на Бог и вярваме в Неговите верни обещания. Да не се бърка. Не се страхувайте. Хайде да небесният ви Отец и Му се доверим с отворено съзнание, за вашите грехове са често е причината за вашите молитви без отговор. Бег Неговото извинение и прошка. Той чака, за да се върнат при Него. Кога ще дойдеш? Небесният ви Отец ще ви помогне в личните си проблеми. Освен това, той ще се радваме да ви отговорим, ако вие се молите за другите, защото Бог е любов и Той иска да изпълни сърцето си с Неговата любов. Колко искания ви попитам за себе си, и колко молитви се молиш за другите? Отговорът на този въпрос ще ви покаже причината за това, което забавя- на вашите молитви.

Въпреки това, Светият Дух ви води до спестяване на Божията воля и ви води до бащински Неговото сърце. Той не ви помогне само повърхностно, нито да ви подкрепят с пари в брой, пари и успех в първото място, но ви кара да стоите твърдо в уникален Неговия Христос. Този Спасител не само ви дава увереност за спасение, но самият той ви обича.

Спазват ли тайната на училище на Светия Дух на молитва? Всеки човек е зъл и корумпирани в природата му, защото Христос ни е призовал в неговата доброта, "зло". Но Бог ни обича като милостив баща, дори докато ние сме загубени. Той иска да ни променя чрез Своя Дух, че можем да живеем с Него завинаги. Как да идваме, за да Го търсим само изкушения на света? Ето защо Христос ви кани да влезе в Неговото Евангелие, че може да потърси царство и Божията правда първо и помогне да ги разпространява, съхраняващи никакви усилия да ги установят в близост до вас, тогава вашият небесен Отец добавя това, което ви трябва.

Бог често изглежда да бъде бавно в отговор на онези, които Го наричаме, защото Той изследва сърцата си, дали го обичам човек или само попитайте за Неговите дарове. Бог чака пълното си доверие в молитвите си. Той иска да отвори прозорците на небето и душ вас и вашите приятели с Неговите благословения, благодат за благодат. Постоянстваме в молитва и вярвам в Божието присъствие до вас, защото Той е готов да бъде с вас и да използват живота си за Негова слава. Ли го приеме, да му благодаря и да го считат центъра на вашето бъдеще?

Христос ни е научил да преминете стъпка по стъпка в нашите молитви и да настояват все повече и повече в нашите молби, индивидуално и в групи. Елате и се срещнете за обща молитва може да ви благослови, че вашият небесен Отец. Той чака благодарност и исканията на Неговите деца. Помолете Го първи с достойнство и любов за най-доброто решение за вашите проблеми. Потърсете силата на Бог за спасението на другите. Почука на вратата му настойчиво чрез вашите молитви, молейки прошка и иска подновяване за тези, които гладуват за правда в заобикалящата ви среда, без любов за изгубени, молитвата си остава слаба.

Колко е красива образ, който Христос е дал земния -там, който дава на децата си да помогне и добро препитание в независимо от егоизма си в детството си. Той не ще ги срине в гнева си, ако те не грешат, но ще ги образоват, защото ги обича. По този начин, Бог ти дава само добри подаръци. Той не отхвърли, защото Той е вашият Отец и Той полага всички усилия за отглеждане, хранене и обличане на Неговите деца. Той се грижи за тялото, душата и духа, че децата му може да достигне духовна зрялост.

Вярвайте в провидение небесният ви Отец и Му благодарим за Неговата доброта, преминаващ върху вас и вашата църква. Не е уморен от молитва. Вярвайте в каквото и да поискате в молитва в името на Христос, и вие ще изпитате Неговите чудеса чрез обитаването на Неговия Дух и божествена мъдрост в проповядване на изгубените.

Обещанието е направено. Небесният ви Отец ще се срещне с тези, които идват към Него. Искайте, и ще ви се даде; не отпусна за вас, не се продават за вас, но като се има предвид за вас. И това, което е по-свободна, отколкото подарък? Каквото и да се молим, според обещанието, каквото и да поискате в духа на Исус, ще бъдат дадени за вас. Поискай и ще има. Не е нужно, защото не искам. Или не ви попитам правилно? Това, което не е редно да се запитаме, не си струва като, и след това тя не струва нищо.

Детето е трябвало да искат хляб, което е необходимо, и за риба, която е здравословна. Но ако детето трябва да глупаво да поиска камък, или змия, неузрели плодове да яде, или остър нож, за да играе с, бащата е разумно да се отрече от него. Ние често се помолим на Бог за неща, които биха ни вредят, ако бяхме ги получили. Той знае това и затова не ни ги даде. Отказите в любовта са по-добри от безвъзмездната помощ, в гняв. Трябва да са били анулирани преди това, ако имахме всичко, което желаеше.

Изследвайте вашите намерения в молитвите си, като ги сравнява с Евангелието и да се молят според това, което сме научили от Христос в Господнята молитва, за тези петиции са отговорни.

МОЛИТВА: O милостив Баща, ние се радваме, не пренебрегвайте нашите малки и големи притеснения, но реагира при нас всеки път. Моля те, прости нас всеки егоистично молитва и ни изпълват с Твоя Свят Дух, че ние може да ви обичат и да се молят да Ви непрекъснато за спасението на нашите близки и др. Ние няма да ви остави докато сте ги спаси. Научи ни да ви попитам, за да ви търси и да почука настойчиво на вратата на небето, така че да може да изпрати вашата помощ, така че Твоето свято име се прослави.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус ни поиска да се молят постоянно и настойчиво?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)