Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 077 (Golden Rule)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

б) Златното правило (Матей 7:12)


МАТЕЙ 7:12
12 Затова, каквото и да желание на мъжете да правят на теб, ти трябва да направя, за да ги, защото това е законът и пророците.

Знаете ли, че Бог ви обича, дава отговор на вашите молитви, ви освобождава от ревността си, ви освобождава от последиците на вашите притеснения и прогонва с прекалените си нечувствителност в здравословна живот на мир, обслужване и чистота? В отговор на тази голяма любов, не мисля за себе си. Промяна на мисълта и погледнете внимателно състоянието на рода си. Колкото и да обичаш себе си, така че дайте си време и пари като жертва за другите. Погледни на Христос, който се е отдал изцяло за грешниците. С неговия пример, основния принцип на живот се променя. Не очаквайте услуги, но и помагат с любезното лечение нуждаещи се хора. Да им свърши работа без забавяне, за следване на Христос променя Своите раби в реални служители и в образа на своя Господ.

Христос дойде да ни учи, не само това, което трябва да знаят и да вярват, но и това, което трябва да правим - какво трябва да направим, не само пред Бога, но и към мъжете - не само към нашите роднини и тези на нашите партия и убеждаване, но и към хората като цяло. Златното правило на собствения капитал е да се направи на другите, тъй като ние, с изключение на това, че те трябва да направите, за да ни. Вземете положително, или отрицателно, той идва всички към една и съща. Не трябва да правим на другите злото, което са направили за нас или злото, което те биха направили за нас, ако са в рамките на техните правомощия. Нека да направим за тях само това, което ние желаем те да ни направят. Това се основава на тази велика заповед, "Да обичаш ближния си както себе си." Тъй като ние трябва да съдържат същата обич към ближния, че ние би трябвало да плати за себе си, така че ние трябва да направим същите добри служби. В отношенията ни с другите, можем да се Предполагам, че по същия конкретен случай и обстоятелства с тези, което трябва да направим, и да действа по съответния начин. Ако аз бях прави такава сделка, трудещ се в такава немощ и страдание, как трябва да искам и се очаква да бъдат третирани? И това е само предположение, защото ние не знаем колко скоро техния случай наистина може да бъде наше. Най-малко може да се страхува, да не би Бог от Неговите решения трябва да направи за нас, тъй като ние сме направили за другите, ако не сме направили, тъй като ние ще се извършва от.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, Вие сте достойни за поклонение на всеки човек. Колко чести са обидени от хората, които вървят с безразличие пред Тебе. Вашето търпение, Вие не ги унищожи, но че даде Своя Единороден Син, за тях, за да ги привлече близо до вас и да ги превърне в подобие Вашият. Моля те, прости ни, като не обърна внимание на Вашата щедрост, доброта и сила. Промяна нас фундаментално, че ние може да ви служи и да служи на всички с похвала и благодарност към Христа, нашия идеал и пример.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната на златното правило?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)