Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 075 (He Who Knows His Lord)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
3. Победата над нашите лоши намерения (Матей 6:19-7:6)

в) Кой знае своя Господ, съдии себе си, други - не (Матей 7:1-6)


МАТЕЙ 7:6
6 Не даде това, което е свято на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат на парчета.

Не бъдете прибързани в предлагането на спасение на враговете на кръста, и не мисля, че вие ще бъдете в състояние да спаси един корумпиран човек, само Христос Спасителя, ние сме само инструменти в Неговата вид ръка. Много светски мислещи хора, които не са готови да чуят Словото на Бог, което отхвърлят подигравателно, нито готов да приеме единството на Светата Троица. Бъдете предпазливи, за да не ги кажа същността на Евангелието твърде скоро, защото те не могат да го хванат веднага. Не ги принуди да приеме вашата духовна оглед на Спасителя, ако те го отхвърлиха. Да не говорим в преувеличен език за си преобразуване и -дения за те не могат да разберат тази реалност, освен ако Духът на Господа отваря ушите си на духовни загадки, в противен случай те ще се подиграват към вас, да ви изкуши и отворите капани за вас да унищожи вас.

Молете се, че Духът на Господа ще мишката върху тях и да се подготвят сърцата им да приемат Неговото слово, така че те могат да станат просветен и в състояние да признае това, което е добро за тях.

Пътеводител всеки търсач на истината за Христос, а не за собствения си благочестие. Злите духове се крият да унищожи хората, и ако тези духове да държат на някой, че е отхвърлила Исус, те могат да живеят в него, така че той ще се държат като животни и по-лошо. Не мислете, че вие сте в състояние да спаси такъв човек да се обърка от себе си. Ние трябва да ги обичаме в името на Христос и уважават дори притежавал. Въпреки, че те отхвърлят и хули Христос и не знаят прошка, Той е умрял за греховете си.

Не съди човек, или да се опита да го доведе до спасението в собствената си способност, защото и двата са дело само на Бога. Бог да ви кани да следваме Неговия Христос, обяви Неговата власт и реализиране на Неговата сила от вярата си. Молете се повече, отколкото си мислите. Проникнете редовно в Евангелието повече, отколкото да говорите. Никога не съди за човека, но обичам, благослови, да носят и да се молят за него, че любовта на Бог може да се разкрие в него.

Ревността ни срещу греха трябва да се ръководи по преценка. Ние не трябва да отида за да даде инструкция, съвет и укор към закалени присмива. Той със сигурност ще направи нищо добро, но ще ги дразнете и разгневи към нас.

МОЛИТВА: Отче, моля Те, прости ни осъдителни гордост. Ние не знаем нито разбирам хората правилно, и ние не сме по-добре, отколкото те са. Ни очисти от нашата надменност и примеси, които могат да станат ваши светите деца, любовта на загуба и да бъдат осветени под твоя защита. Моля да ни научи да се смили с нечестивите и ще ги обичам. Ние се молим за всеки, който е обладан от демони, че може да ги изгони от него и нека Светия Дух да влезе в него. Моля, да ни защитава със скъпоценната кръв на Исус.

ВЪПРОС:

  1. Как трябва да се обичат и служат на тези, които не искат да чуят Словото на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)