Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 059 (Replacing Hatred)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

д) Омразата към враговете се заменя с любов (Матей 5:43-48)


МАТЕЙ 5:43-48
43 Чули сте, че бе казано: "Обичай ближния си, и мрази врага си". 44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за тия, , които се отнасят зле с вас и ви гонят, 45, че може да сте синове на вашия Отец, който е на небесата. Защото Той прави слънцето Си да изгрява на злото и доброто, и дава дъжд на праведните и на неправедните. 46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците да направи същото? 47 ако поздравявате само братята си, какво правиш повече от другите? Не правят ли това и бирниците да направи същото? 48 Затова бъдете съвършени, както е съвършен вашият небесен Отец.

В Стария завет не се споменава за някакви учението, че човек трябва да мрази врага. Въпреки това, фарисеите и книжниците, сключени от Левит 19:18, че заповед да обичаме ближния си, изисква от тях да мрази врага, защото законите на племето изискват запазване на правата, придържане към честност и предпазване от врага. Христовото царство разрушава границата на племена и народности, от всички хора достъп до Божията любов и ни призовава да Го следваме. Следователно, вярата си в Христос е доказано чрез любовта си към врага си, не толериране на него. Любов към врага е много по-висок от една обикновена човешка сила. Без Христос, че е невъзможно за нормален човек, който да практикува.

Ако някой иска да обичаш врага си, той трябва да захвърли егоизма си, мисля, че на любимия и да се грижат за него всъщност. Как скоро, ако Господ и да ви помоли да обичаш врага си? Ако не духовно общение между Христос и вярващ фирма, никой не може да се извърши тази заповед. Така, благодарение на нашия Спасител, защото Неговия Дух ни кара да преодолеем омразата и ни помага да обича всички. Но внимавайте! Докато сте ядосани с някой или някаква група от хора, от Божия Дух, едва ли може да се преодолее злите ви мотиви.

Молете се за ония, които ви гонят. Това е първата стъпка в реализирането на любов към врага си. Някога имаше един човек, който е направил погрешно колега и неговото семейство, които смутиха живота си, но от Божия Дух, призова колегата да се молят за нарушителя, така че - попита той своя Господ, за да се задържат на благославяше своя противник повече от собственото си семейство . Нашият Небесен Отец иска да ви благослови от противника си през радостни молитвите на сърцето си.

Ако са освободени от негодувание и доведоха благословението на противника си чрез вашите молитви, можете да го посетите. Ако той е в опасност, да му помогне по начин, че той да не забележи вашата помощ, така че той може да не се притесняват от вас. Харчат толкова, колкото можете, за да спаси него и дома му, в тялото, душата и духа, дори и ако той не ви приемат, но носи на отхвърлянето, защото Бог се отнася към нас като хора, по този начин независимо от нашето неподчинение.

Вашата позиция няма да бъде по-добра от тази на Бога и Неговия Син. Колкото мъжете отхвърля любовта и жертвата на Исус подигравателно, те не могат да приемат вашата любов и не може да ви се доверя, но отговарят на вашите опити да им помогне с обиди. Те ще повдигне оплакване срещу властите ви обвини в измама и нечестие, защото там е странен дух, който работи в тях. Но ти си станал дете на мира на Бог и да разберете някои от мотивите в други. Посъветвайте се с Вашия Небесен Отец, за да ги освободи от тяхната злоба и ги обсипва с любов, както Бог ви е направил. Той е Всемогъщия, който може да преодолее и смаже и каменното сърце на врага си.

Бог е любов. Той ни е призовал да ни води към пълнотата на милостта. Призива му към съвършенство ни води до съкрушаване, така че да можем да изповядваме нашите неуспехи, особено в любов на нашия враг. Но нашият Небесен Отец ни дава депозит в размер на Неговото съвършенство и прощава греховете ни напълно чрез кръвта на Сина Му. Това пречистване е добра, тъй като няма чистота, по-голяма от прошка на разпънатия. И накрая, за свободното си оправдание, Бог излива Своя собствен Дух с пълна Неговата любов в сърцето на вярващия. Христос не е теоретична философ, който говори за неприложими идеали, но Той е съвършен в Себе Си. Той ви дава в обитаването на Своя Свети Дух в сърцето си доказателства на съвършенство в любовта си към врага.

Вие сте в състояние да съвършена любов от собствения си, но като духовно дете на Бога, че е възможно. Същността на любовта изисква партньорство, затова Бог се разкрива като баща на Исус. По същия начин вярващите трябва да се обичаме един друг в единството на Светия Дух. Срещате ли се с вярващите в търпението и удивителната любов на Исус? Как съвършената любов на Бог се появи в живота ти?

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти, за да ни се обадите чрез Твоя Син, за да станем съвършени като Теб. Но ние често са непокорните и упорити грешници, и любовта ни повдига от калта на нашите грехове на вашето ниво чрез нашия пречистване чрез кръвта на Исус, че можем да бъдем праведни и чисти в съвършенство. Вашият Светият Дух е божествена сила и знака на Вашето съвършенство в нас, провалите. Моля, ни даде възможност наистина да обичаме нашите врагове и противници, че вашата радост в нас могат да бъдат изпълнени.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да бъдем съвършени, както нашият Небесен Отец е съвършен?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)