Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 060 (Summary)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

Обобщение


Който прониква в посочените по-горе нова команда, на Христос, ще забележите, че той не говори много за чупене на грешника от Закона на Мойсей или за санкции, наложени върху тях. Тези принципи са написани в старите писания преди хиляди години и не е имало нужда да ги върне или да ги повтарям отново.

Христос дойде да изпълни закона на Мойсей. Той разкри и бивш аминед намерения в грешник. Христос не се стреми да ни накаже, както се изисква от закона, но да ни избави от зли мотиви в нас, което ни доминират и да ни освети до крайния предел. Ето защо, Той подновява нашите цели, промени на нашите цели, установява обичат в нас и ни води към чистота и умереност. Християнския закон не е нито скрит, нито натискане на човека. Христос не искат да се образоват грешника от наказание и да го пробие санкции. Той по-скоро възнамерява да ни промени в Своя образ, в образа на Своя Небесен Отец, че целта на сътворението може да бъде изпълнено в нас "Бог е създал човека по Свой образ, по Божия образ го създаде" (Битие 1:27). Христос обича и пречиства грешника, но Той напълно отхвърля греха и следователно разкрива най-съкровените си мисли. Благодарение на нашата слабост, Той понесе нашите грехове на сърцето си и взе върху Себе Си нашата тежко решение да изпълни в Себе Си любов изисква от нас. Въз основа на Неговото изкупление Той изля Светия Дух в нашите сърца, за да се създаде ново разбиране в нас, така че да можем да се обичаме един друг, както Той ни възлюби.

Същността на Неговия закон е любов, защото Бог е любов и Христос автомобили РИО от Неговия закон в нас чрез промяна на нашите намерения и ни дава силата на Светия Дух, че можем да се съобразят с Неговия закон. Така пророк Давид се моли и каза: "Създай в мен чисто сърце, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мене" (Псалм 51:10).

ВЪПРОС:

  1. Какво е радикалната разлика между Закона на Мойсей и Закона за Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)