Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 055 (Forbidding Adultery)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

б) Негостоприемния изневяра указва Искана Чистота (Матей 5:27-32)


МАТЕЙ 5:31-32
31 е казано: "Който си напусне жена си, нека му я дам за писане на развод," 32 Но Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен за каузата на блудство, я прави да прелюбодействува; който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.

Ман развод на жена си за каквато и да е причина (с изключение на прелюбодейство), е нарушение на седмата заповед, тъй като тя отваря вратата за непрекъснато прелюбодеяние. Исус обяснява: "Това е било казано" Той не казва, както преди ", това беше казано с тези на стария" Това не е правило подобно на други заповеди, както фарисеите искаха да вярват, че това е разрешение.

Някои от старозаветните наредби предложи, че човек не трябва да се разведе с жена си от уста на уста, когато той е в ярост. Той трябва да го правиш умишлено от правен инструмент, в писмена форма, удостоверено със свидетели. Ако той ще се разтвори семейното връзка, той може да го направи по-тържествено. По този начин някои от законите си се опитал да предотврати обрив и прибързани разводи. В по-ранни времена, писане не е често срещано сред евреите, и които направиха развод нещо рядко. Но в течение на времето става обща, и тази посока на това как да го направя, когато имаше причина за това, е разбира като разрешение от него за каквато и да е причина.

Бог, в Своята милост, подадена в наредбата за "брак само на една жена", че всеки от партньорите ще служи в истинската любов и взаимно уважение. Тайната в съпружеска връзка не е само единството на плътта, но уважение и признателност един към друг. Светият Дух ще освети връзката между двамата партньори, ако те продължат в словото на Евангелието и в любовта.

Ако един от тях прелюбодействува, това би могло да бъде резултат от предишна духовна отделеност между двете, че те са загубили взаимното доверие, уважение, обслужване и грижа. Но ако те живеят в благочестие, Неговата любов ще благослови тяхната любов и да ги задържим в хармония и симпатия. Ако Исус не е Господ на всеки брак завет, практиката на прелюбодеяние ще проникне по-бързо, отколкото можем да си представим. Христос ще бъде спонсор в брака,, ако партньорите вярно пребъдват в Него, защото Той ни учи, прошка, толерантност, търпение и издръжливост.

Христос, на Него да бъде слава, не отвори вратата на нарушаване на съпружеска връзка и други религии. Когато е счупен съпружески отношения, поради своята духовна раздор или неприязън, и за прошка ще се губи, а след това някои предполагат възможността за развод, но това е противно на заповедта на Христос. Те твърдят, че такъв развод би било най-доброто решение и за двамата партньори трябва да се избягват кавги и насилие. Тези бедни хора пренебрегват силата на божествената любов и помирение в кръста на Христос.

Всеки развод (освен в случай на прелюбодеяние) се счита за изневяра. Ето защо това, което Бог е съчетал, човек да не разлъчва. Брачното единство е създадена не само от плът, но също така и от душата. Жената остава свързан с първия си съпруг, дори и ако тя се омъжи за друг мъж. Горко на партньор, който не прости и се развежда лекомислено. Той ще бъде най-големият грешник. Ние всички сме оцветени с греха и се нуждаят от непрекъснато Божията прошка и пречистване на нашето вътрешно усещане всеки ден. Светият Дух е в състояние да излекува нашите подсъзнателни заболявания и да ни очисти. Без Духа на Христа, ние не сме в състояние да практикуват звук брак или трайно пречистване, защото този дух почести на Създателя и не отрича естествените принципи.

МОЛИТВА: Господи Исус, ние Ти се покланяме, защото сте живели сред нас в съвършена чистота, и Светия Дух ви контролира тялото си с абсолютна чистота. Моля те, прости ни егоистичен похот и лоши дела и растителни ни чистота на Твоя Свят Дух, че можем да бъдем смирени и да простите на човеците съгрешенията им, като имате форги-ВЕН нас. И ще ни помогне да прости на прелюбодеец, вместо да го осъжда.

ВЪПРОС:

  1. Кой е прелюбодеец според Закона за Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)