Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 040 (The Savior’s Ministry)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
В - ХРИСТОС ЗАПОЧВА ГАЛИЛЕЕВИТЕ МИНИСТЕРСТВО (Матей 4:12-25)

3. Ъ красив сметка на Министерството на Спасителя (Матей 4:23-25)


МАТЕЙ 4:23-25
23 Тогава Исус обикаляше в цяла Галилея, като преподава в техните сьнаго гуес, проповядване на Благата вест на Кралство, и да лекува всяка болест и всяка болест сред хората. 24 Докладът за него излезе в цяла Сирия. Те донесоха да го всички, които бяха болни, страдащи от разни болести и мъки, хванати от демони, епилептици и парализирани; и Той ги изцели. 25 големи множества от Галилея, Декапол, Ерусалим, Юдея и из отвъд Иордан го последва.

Колко красиви са тези стихове, които могат да се разглеждат като обобщение на цялото евангелие! В него се посочва, с няколко думи това, което Исус каза и направи, къде и на кого. Прочетете текста отново и ще получите панорамна гледка към спестяване на служението на Исус.

Той може да издава прокламация да призове всички да дойдат да го, но да си покаже смирение и достойнството на Своята благодат, той отиде да ги. Той е кротък и смирен по сърце, и дойде да потърси и спаси. Известния еврейски историк Йосиф Флавий, казва: "Имаше над сто града и градове в Галилея, и всички, или повечето от тях Христос посетил."

Той преподава благочестиво в синагогите, и проповядва пренебрегвани невярващите в улици, дворове и провинцията. Матей ни показва съществената разлика между преподаването и проповядването. Преподаването е задълбочено проучване на знания чрез тълкуване на текстове, добре аранжиран идеи, според поверието, както и даване на отговори на въпроси от проучването. Проповед, от друга страна, е като звука на тромпет. Това е Божия призив за грешници, за да влезе в светлината на благодатта, за да получим спасение. Целта на обучението е да се обясни принципи, които трябва да бъдат реализирани в практическия живот, че целта на проповедта е да предложим на евангелието на спасението на невярващите. Jе срещу е бил учител и проповедник в същото време.

Съдържанието на преподаването и проповядването му е благовестие на царството. Думата "евангелие" на гръцки е "еуангелион". Това беше официално изявление по това време в къщата на римски Цезар за събития като раждането на децата си или победа над враговете си. Думата означава обявяването на добри вести в Кралския ниво семейство. Въпреки това, евангелието на Христос е Бог ни разказва за раждането на сина си, който преодоля греха, смъртта и Сатана. Победата над този враг, чрез Исус Христос, предоставя място за живеене в духовния небесното царство на всички, които вярват. Това духовно царство расте и никой не може да го спре. Евангелието ни казва за растеж на силата на Божията любов в света.

Не само, че Христос говори с думи, но той разговаря и с живота си. Сърцето му беше пълна с милост и състрадание към тези, които страдат под ръководството на Сатана. Той се смили над тях и ги изцели, защото на неговата голяма любов.

Той има власт над всички духове и всички болести и заболявания. Три основни термини се използват тук от Матея, за да разкрие това. Първо, "всички болести", включително и тези, които са слепи, глухи, неми и сакати, на второ място, "всички болести", включително проказа, дизентерия, воднянка и хронично кървене; трето, "мъки," включително за притежание на демон, епилепсия и гърчове. Дали болестта са остра или хронична, дали мъчително или изтощаваща болест, нищо не е твърде трудно за Христос, за да се лекува с една дума. Той е суверенно лекар на душата и тялото, както и командването на всички неща. В Христос, рай започнал да съществува в средата на нашия свят. Творецът стигна до създаването му, и започна да поднови тези, които вярват в него. Този факт може да се намери, както и с пълна яснота, в нехристиянски книги.

Изцеление на болните не е първият приоритет на Исус. Той се концентрира върху проповядвал на народа, тогава той изцели онези, които вярваха в него. Подновяването на света не започва с благотворителност, икономическо планиране или социалното осигуряване, но с духовна свой ред чрез покаяние и вяра в Христос. Доверие в личността на Исус променя сърцето, отношението и ситуацията. Много, който изпя близо до Христос не бяха богати, образовани, или предано религиозни, но са окаяните грешници, болни или обладан от демони. Колко красив е изображението на лицето на Исус и събирането на нуждаещите се и измъчван около него! Той е източник на милост и благословия, на излекуване и надежда.

Днес ние виждаме големи тълпи около крале и президенти по време на големи срещи. Чуваме празни обещания. Техните думи не утеши сърцето, нито да излекува тялото. Но Исус излекува всички онези, които дойдоха с него и утеши сърцата на всички онези, които вярваха в него. Няма лек успявали, те бяха излекувани бързо и болните веднага отиде грехове са били отнети и нечисти духове били изгонени. Тези, които се ангажираха да си слава, ако вярва в желанието си да ги спаси, и желанието му да им помогне да сте пряко опит как силата на Исус да работи в техните болни органи.

Знаете ли кой е Исус? Той е верен Спасител, който е пълен с любов към бедните и удрян. Ли сте близо до него? Ние ви поздравя за вашата общение с него, защото ние сме също така и на тези, които имат нужда от него всеки ден.

МОЛИТВА: Аз ви прослави, Спасителят на света, защото не е отхвърлил унили, презрян, болни и отчаяни, но ги приемат, ги изцелява, и ги утеши. Господи, аз моля, езикът ми ще бъдат контролирани, за да те прослави. Питам се, че много от моите приятели, може да влезе в царството на любовта си. О, Господи, моля лекува, говори, обадете се и триумф. Съм се струпаха около него, вярвайки, че във вашата сила и власт. Вярвам, желание и решителност да ме спаси и да спася семейството си, приятели и съседи. Благодаря ви за извършване на работата си в моята нация днес.

ВЪПРОС:

  1. Защо наричаме Матей 4:23-25 малкия Евангелието или обобщението на Евангелието?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)