Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 083 (Founding of the Church in Thessalonica)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Greek? -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish? -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

5. Основаването на Църквата в Солун (Деяния 17:1-9)


ДЕЯНИЯ 17:1-9
1 Сега, когато минаха през Амфипол и Аполония, дойдоха в Солун, където имаше синагогата на евреите. 2 Тогава Павел, както беше обичаят му, отиде при тях, и в продължение на три съботи разискваше с тях от Писанията, 3 обяснява и демонстрира, че Христос трябваше да пострада и да възкръсне от мъртвите, и казваха: "Този Исус, когото проповядва на вас е Христос "4 а някои от тях бяха убедени и голямо множество от набожните гърци, а не някои от оловно-жени, се присъедини към Павел и Сила. 5 Но юдеите, които не бяха убедени, превръщайки се завижда, взе някои от злите хора от пазара, както и събиране на тълпа, целият град в скандал и нападнаха къщата на Джейсън, и иска да ги изведат пред хората . 6 Но когато те не ги намери, те влачат Джейсън и някои братя управниците на града, викайки: "Тези, които са се превърнали в света с главата надолу, да дойде тук. 7 Джейсън ги таят, а това са всички действащи в противоречие с разпоредбите на Цезар, заявявайки, че има друг цар - Исус "8 И те смути тълпата и управниците на града, когато тя се слуша тези неща. 9 Така че, когато те са взети сигурност от Язон и останалите, те ги пуснаха.

Град Солун е стратегически, търговски метрополис, дори и днес. Намира се на 150 км от Филипи, с население от повече от 500 000. Когато Павел пристигна в Солун, той за първи път отидох в синагогата на евреите, защото той беше там, той се срещна, който обича и иска един Бог. Те, също така, са тези, които слушаха посланието му. Юдаизма е официално разрешено от властите, дори когато няма друга нова религия е разрешено. За три съботи Павел, правен експерт на Ерусалим, показа,,, че божествената Христос не е дошъл да бъде брилянтен цар, или да се подчинявам на света с Небесния Неговата сила. Той бе дошъл да бъде отхвърлено, да страдат за известно време, да умре от срам и да възкръсне от мъртвите, така че хората могат да се помирят с Бога и сърцата им покаялите се подновява.

Тази мисъл е нов и странен на евреите, които очакваха политически, мощен Христос. По този начин те не признава кротките Божия Агнец. Павел обяснява на слушателите си, че Исус от Назарет е дошъл като въплътена Божията любов. Мнозина са се втурна към Него да чуят думите Му и да видят Неговото изцеление, велики дела, и чудеса. Поради това са станали членове на Висшия съвет на еврейската ревнува от него. Те отхвърлиха Неговата божественост, жестоко гонеше, и го осъди неправомерно. Накрая, той е бил разпнат от римляните. Неговата смърт, обаче, е само жертва, който може да задоволи Божият свят справедливост, да изкупи вината за прегрешенията ни, и обърше нашите беззакония. Павел за първи път показа необходимостта от смъртта на Христос, като се позовава на книги на Стария Завет. Второ, той подчерта неговата компетентност като очевидец. Той е получил видения и директно вдъхновение от живия Христос, с оглед, че светът може да се превърне с главата надолу от своето евангелие.

Някои от евреите вярвали в Евангелието на спасението. Те приеха божествеността на Исус Христос, и представи посланието на апостол Павел. Също така, много от вярващите гърци започнах да вярвам, с по-силна вяра. Те бяха впечатлени от обяснението на Павел от Закона, и открито се присъединили към апостол и Сила. Много уважавани жени, както и приема Евангелието на въздържаност, истина и святост. Те се отвори към Духа на светия Христос, и продължава в ефикасен Неговото спасение. Така възникна оживена църква в град Солун, където Павел, Сила и Тимотей продължи непоколебимо преподаване на вярващите.

Прочети Първо послание на Павел, апостол, на (стихове 1 и 2) и вие бързо ще признае изобилие доброта, сила и ентусиазъм, с който е работил в апостоли на Христос. Знаете ли, че това първо послание към Солунци, написана на гръцки език, е най-старата част на Новия завет, по-стари от някое от Евангелията? Може да открият в него метод на проповядване на Павел по време на първите етапи на борбата му. , Както и Вие ще видите съдържанието на Евангелието, които по-късно отвори вратите на градовете и народите навсякъде. Прочетете внимателно това послание, защото по този начин вие ще разберете книгата на Деяния на апостолите се вижда по-ясно.

Точно както на Висшия съвет на евреите завидя на Исус, така че завидях на евреите в Солун Павел. Всички членове на ранг, които са били, идващи в синагогата им обърна към Павел. Животът на апостолската свидетел е бил невинен, и учението си в съответствие със закона. По този начин те не могат да се оплакват срещу него. Следователно, те изглеждаха да раздвижи тълпата сред тези, които живеят по улиците и задни улички. Те подкупени хора с ниска характер и ги предизвиква да започне размирици. Тълпата започна подбудителство към целия град. Те се надяваха да провокира общественото мнение срещу християните.

Множествата отиде до внушителната къща на Джейсън, повторно, богат човек, който забавлява Павел и Сила. Апостолите обаче не, там по време на нападението и демонстрация. Така народа влезе в стаите на къщата и започна да търси всеки ъгъл и гардероб. Когато те не откри и следа от тях, хванаха Джейсън и някои от братята и ги влачат пред градските власти. Те започнаха да се оплакват срещу ересите на Исус. Невероятно, но те са използвали същите възпалителни думи, че Висшият съвет на евреите издадоха преди Пилотен по време на делото на Христос, приблизително двайсет години по-рано в Ерусалим. Те твърдят, че Павел и Варнава прогласяват Исус да бъде великия цар, с цел, че всички народи могат да се подават до него. Подобно развитие би довело до края на Римската империя. Тази жалба е било сериозно, и го разтърси най-вътрешното същество на Римската империя. Евреите бе изопачил истината за Исус, духовното крал. Те го правят, който е бил кротък и смирен, в опасен бунтовник, който действа срещу всички хора.

 Христос е в действителност, Царят на царете и Господ на господарите. Той седи отдясно на Отца, с когото живее и царува над световете. Неговата сила не е от този свят. Тя не е построена върху оръжия, данъци и насилие. Вместо това, методът на Неговото решение се основава на плодовете на Светия Дух, който създава духовен Божието царство в сърцата на тези, които се представят на своя Господ. Невярващите самите доведе до корупция, и да се превърне в красив свят в бунище, мястото на клането, голям затвор, както и кошмар.

Разумната сред управниците на града разбира причина за смущение син. От страх римляните да ги размъти, защото на възбуда, те умилостивен на народа, и Джейсън плати значителна сума пари, за да бъдат освободени. Той, от своя страна, поясни за тях, че християнската дизайн не е на всички политически. Вместо това, всеки вярващ би предпочел да умре като Христос, отколкото практика насилие или несправедливост. Царство на Исус е духовно и се появява само при второто идване на Христос в слава, след което светове ще отмине. Знаейки, че Павел не е имал каквото и да било политическа дизайн, Джейсън ги увери, че те ще си отиде от града наведнъж.

Въпросът на царуване на Исус "е преместен на много народи, царе, и папа в историята на църквата. Павел често проповядва разпнатия Христос. Неговите наследници обаче, често търси силен Цезар, който ще доминира в целия свят. Мнозина са забравили, че Христовото царство не е от този свят, и че тя е изградена върху счупени и да се покаете сърца. В действителност, Христос не се обадя на целия свят, генерали и лидери да се отвърнат от тяхната надменност и гордост и да прегърне смирението, задоволство и милост. Религията на Христос не е основана на меча или революции, но само на словото на спасението и силата на любовта. Въпреки това, когато Христос дойде, Той ще победи всички правомощия, които са в противоречие с Бога. Тогава ще бъде не повече смърт, печал, или изкушението на греха. Това ново творение, в славата на Бог Отец, е истинското царство на Бог.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Вие сте на великия цар, и Ти притежаваш сърцето ми и моите пари. Ние се посвещаваме на Тебе, и Ти поиска да ни даде мъдрост, че ние може да ви служи вярно. Обадете се много в Твоето царство, че те могат да живеят вечно.

ВЪПРОС:

  1. Как е Исус Христос Цар на царете и Господ на господарите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)