Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 032 (One Sitting on the Throne)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

1. Едно заседание на престола (Откровение 4:1-3)


Слава на Бога

ОТКРОВЕНИЕ 4:2-3
2 Веднага бях в Духа. Ето, имаше престол беше поставен на небето, и едно заседание на трона 3, който приличаше на камък яспис и сардис. Имаше около престола и дъга, като смарагд да погледнете.

Веднага след като тръбен глас на ангела звънна, беше Джон "в духа". Не се казва, че духът го изпълни, но той го обгърна. Духът не е само в него, но също така и около него. Йоан е бил "в духа". В Новия Завет се чете 27 пъти, че Христос е "в нас" и около 175 пъти, че ние сме "в Христос". Ние не "има" или "притежава" Христос или Светия Дух, тъй като той е "в нас", а той ни притежава и ще бъде увита с неговата слава и изчезват в Своята благодат, защото ние сме в него. Той е нашата защита яке. Ние сме запазени и носените от него по всяко време.

То се съобщава,, че Езекил по подобен начин е извършена от духа или, преведени на духа (Езекиил 3:12-14; 8:3, 11:1 двайсет и четири милиона; 37:1; 40:1-2; 43:5). Този пророк мълчаха в общността на вярващите в продължение на седем дни след неговото духовно Опитът. И св. Павел съобщава, че той не е в състояние да каже дали е той е бил в тялото му или извън тялото му, когато бил хванат до третото небе и чул там Инекс думи (2 Коринтяни 12:2-4).

Духа Йоан говори не е създаден дух, но боговете собствен дух според думата на Павел, "За толкова, колкото са водени от Духа на Бога, те са синове на Бога" (Римляни 8:14). на Светия Дух не трябва да се страхуват, защото той е духът на Отца и Сина и идва при нас като утешител и адвокат. Той е силата на Бог и неговата свята любов. може да се довери на ръководството на тази духа на Исус Христос уверено. Той иска от нас, за да спаси, благослови, укрепване и освети.

Духът отвори Джон очите на сърцето му, така че той за първи път видях велик и славен престол на Бога.

Този трон е нито стол, нито повишени благородна седалка, нито златен диван като веднъж с турските султани. Престола на Бога е силата центъра на небето. Няма от него пристъпи решения, сили, светкавици, благословии, защита, насоки и решения. Сградата на ООН в Ню Йорк, Кремъл в Москва или троновете на на магнати в Индия са били или са само бегло сенки в сравнение с пълнотата на силата на престола на Господ.

Когато Йоан видя трона, а след това се изправи в небето, той е бил там от вечността. Престола носител на Бог вече е била разкрита извън небето в по-ранни времена в района на Ирак, както Езекил докладвани (Езекиил 1:4-28).

Четем за престола на Бога шестдесет пъти в Новия Завет, предимно в книгата Откровение на Йоан (47 пъти) и 12 пъти в настоящата глава 4.

В следващите стихове от книгата на Откровение Йоан смаян и почти задържа дъха си описва какво се случва "при, около, в предната част, а в средата на този трон. Престола на Бога е в центъра на вечността.

Джон изведнъж осъзна трона не е празна, но Един седеше на трона ясновидец, е ограничен, в описанието му за слава на Бога. Той нито говоря на Господа, нито от Бога, нито на Отца, а само казва, "Единият е седнал на трона".

Господ е седнал. Той не почива доволен и комфортно като Буда, който гледа времето и вечността, докато се усмихвате апатично и снизходително, но той е п скоро се появява в огън и светлина, като концентрирана власт, тъй като княз на мира и владетел на света, който е създал всички неща, правила за всички неща и ще съди всички хора.

Той е един, не два, три или повече. Тук свидетел на вярата на Стария завет става ясно (Второзаконие 6:4-5; виж Марк 12:29-30). Индийският и Гърция небето на боговете се опровергава от това откровение. Всеки вид политеизъм има своя източник в изкушението на първородния грях, т.е. "Вие ще бъдете като Бога" (Битие 3:5). Исус, обаче, признава недвусмислено, "Аз и Отец сме едно" две! (Йоан 10:30) християните не трябва да се говори за две или три боговете лекомислено. Пълно единство на Троицата превъзхожда нашия ум и изисква духовна логика, която ние трябва да представят в смирение.

Джон обобщава тези въпроси имплицитно, тъй като той свидетелства за това, което видя, "Един от тях е седнал на трона!"

Не само езичници, но също така и всички атеисти и материалисти се разкрие като заблуден от това изявление. Седем църкви в Мала Азия обаче да знаете: Нашият Бог е жив! Той съществува и той царува. Той не ни е забравил в нашето преследване. Неговия престол не е празен. Във вечното превъзходство той контролиране на производството на света. Той е всемогъщ създател на небето и земята. Той знае, че всеки човек и упражнения власт над всички. Той е Господ, и съдия. Но ние не трябва да се страхува от Господа на славата. Той е любов в лицето. Той ни обича. Той ни познава и се грижи за нас. Той е нашият баща.

Йоан не описва подробно външния вид на Оногова, Който седи на престола. Но тъй като той говори за "един", граматиката може да посочи, че "един" е от мъжки пол. Въпреки това, такова изявление би било богохулство, тъй като Бог е мъж, нито жена, но човек, мъж и жена, е създадена през образа на Бога. "И сътвори Бог човека по Свой образ, по образа на Бога, той е създаден него мъж и жена ги сътвори." (Битие 1:27) За съжаление, в днешно време, никой мъж и поемат от праха на земята може да се осмели да каже, Който ме вижда, вижда Бог! Това ще бъде още един богохулство, които ще бъдат изречени понякога от антихристиянски владетели в самодоволно начин. Тъй като грехът влезе в света на Божия образ в нас, човешките същества до голяма степен е нарушен. Само Исус, син на Мария, би могъл да призная, в светия Си любов, "Този, който ме е виждал, видял е Отца!" (Йоан 14:9). Христос е образ на невидимия Бог. Той има чертите на Този, Който седи на престола.

МОЛИТВА: възвелича Светия, защото Вие живеете, съществуват и са седнали на славния Си престол. Можете царува над вселената и ще ви покаже святост като яспис без петна, и Твоята любов като огнена сард камък, с дъга около Вас, на вашия вечен. Ние Ти се покланяме и ние повторно защото Вие сте живот и има по всяко време.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава, че на трона в небето не е празна, но има някой, върху него

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)