Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 033 (One Sitting on the Throne)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

1. Едно заседание на престола (Откровение 4:1-3)


Джон не свидетелстват такива подробни отчети на вярата, но той по-скоро описва какво е видял и не дава тълкуване на зрението му. Той издърдорвам, че този, който седеше на престола на външен вид, ако светенето на бижута изхожда от него: Бог, обаче, не е като студен камък, дори ако това би било толкова ценно и ценен, колкото е възможно. Той не е като безжизнена статуя на Буда, изработена от чист нефрит състояние в храм в Банкок и върху чиито рамене на тогавашния крал поставя ценен шал всяка зима, така че да се предотврати, че "Бог" не получи студено. Нашият Бог не е създаден от материята. Той е огън, сила, светлина, дух, любов (Второзаконие 4:24; 9:3; Исая 60:1, 19; Езекиил 1:26-27; Матей 26:64; Йоан 4:24; 1 Йоан 4:16 Евреи 12:29; Откровение 21:23, 22:5).

Йоан видя Светият в яркостта на скъпоценни камъни яспис и сардина. Джаспър, какъвто го познаваме днес, е непрозрачна (непрозрачни) кварцов кристал с широка гама от цветове между червеникаво бяло и кафяво зелено. В Откровение 21:11 светлината на Новия Ерусалим, да слиза от небето се сравнява с цвета на "най скъпоценен камък, като яспис", който е блестящ като кристална. То може да бъде, че през времето на Йоан бижу яспис е светла, полупрозрачна, неопетнени и ясно кристал, които блестяха и блестеше на светлината на слънцето.

С такъв яспис гледачът сравнение святостта на Бога, което е съдийството в историята на света и незаменим стандарт за космоса. Всичко, което не е свято е грешно. Безгрешен величието на вечния Бог е в основата на правдата си и нашата цел.

Но Бог е не само свято, освен това, той е също така обичам! Бижу сардина, наричан също карнеол, пламнал червено. Свети кървава червено, ако светлината пада върху него. Това нажежен цвят иска да ни напомня, че Бог обича паднал свят и е готов да пожертва най-доброто за него. В цвета на скъпоценния камък карнеол лежи скрит намек за изкупителната жертва за нас и страданието на бащата по време на мъченичеството на сина си на кръста.

Кристално чист слава, съчетана с кървави червената страст на свята любов - това е появата на нашия Отец в небесата. Джон не интерпретира тази визия. Цветове, обаче, говорят за себе си, и евангелието потвърждава това съобщение.

Йоан видя около престола интензивно блестяща корона като напълно развита кръгла лък дъжд с изключение на това, че този дъжд лък в небето не светеше с всички нюанси, но само в ярко зелен цвят. Този цвят посочи излишък на енергия, сила и мощ, и изглежда като издутини в короната на слънцето? Коренът "Ел" в иврит думата Елохим означава сила и мощ!

Дъждът лък около престола на Бога може да ни напомня за милостта му по време на съдебното решение, на което той увери Ной и потомството му от този завет знак.

Прозрачен кристал ясно бял цвят и кървавото червено свети в ярко зелена корона искат да ни разкрие кой е този, който е седнал на трона: Светият Един от тях е любовта. Той е силата, която поддържа всички неща.

МОЛИТВА: Небесен Отец, ние увеличаваме, защото Вселената е в ръката си и това е нашето право да вдигне очите ни към Може и мънкане срамежливо "Благодаря, отче, защото обичате и ни поучи за изкуплението на Христос, и имат изля Светия Дух в нас. ни помогне да ви прослави завинаги с думи и дела.

ВЪПРОС:

  1. В какви цветове Светия Бог се яви на ясновидец? Какво означават тези цветове?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)