Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 022 (Jesus Christ’s Message to the Church Leader of the Laodiceans)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

7. Исус Христос съобщение до църквата Лидер на лаодикийците (Откровение 3:14-21)


ОТКРОВЕНИЕ 3:14-21
14 До ангела на събранието в Лаодикия напиши: "Амин, верният и истински свидетел, ръководителят на Божието творение, казва, че тези неща: 15 Зная твоите дела, че ви е студено, нито горещо. Пожелавам ви студено или горещо. 16 Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще повърна от устата ми. 17 Защото вие казвате: "Аз съм богат, и са придобили богатство, и нямам нужда от нищо," и не знаят, че ти си окаян, нещастен, беден, сляп и гол, 18 то съветвам те да купиш от мене злато отново наказва с глоба в размер от огън, че може да стане богат, и бели дрехи, които може да се облече и че срама от голотата си не може да бъде разкрита и око мехлем да помажеш очите си, които може да видите. 19 Тъй като много обичам, изобличи и наказвам. Затова бъди ревностен и се покай. 20 Ето, стоя на вратата и хлопам. Ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, а след това ще дойде при него и ще вечерям с него, и той с мен. 21 Който побеждава, ще дам да го да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол. 22 Който има ухо, нека слуша какво говори Духът към църквите."

До ангела на лаодикийската църква Напиши: Възкръсналият Господ диктува Йоан, старейшина в Патмос, шокиращо, свещеническа съобщение до църквата лидер на лаодикийската. Град Лаодикия е разположен на брега на реката, в провинция Фригия. Павел бе споменал името му няколко пъти в Посланието си до Колосяни 20 години по рано (Кол. 2:1; 4:13-16).

По това време учителите по еврейския закон се опитва да сложи младата църква в Лаодикия под игото на Мойсеевия закон, с неговите хранителни забрани, празници и правото на обрязването. Фалшива доктрина е просмукала в църквата, инструктира вярващите да общуват със силата на ангелите. Освен това, представителите на гръцката философия с което броят на елинистическата идеи в църквата, така че Павел и Епафрас бяха принудени да водят значително Молитва: битката срещу тези странни духове. Ето защо апостол на народите свидетелства за църквата, че Христос е пълнотата на мъдростта и знанието, в Когото обитава цялата пълнота на Божеството телесно. След смъртта му на обратно изкупуване и славното възкресение, Той седна отдясно на Бога. Чрез духа си пребиваване в всички онези, които чакат за Него (Колосяни 1:19, 27; 2:3, 9, 14).

След напускането на Павел, състоянието на църквата в Лаодикия стана още по лошо. Последният от седем съобщения на Исус към християните в Мала Азия се чете като телеграма, факс или спешно указ, директно от небето, който Царя на царете определя пред очите на апостола му в Лаодикия тежка откровение. Но писмото до църквата лидер също описва един и единственият начин за него да достави на себе си и на своята църква.

Това казва Амин: "Амин", "верният и истински свидетел" и "началото на създаването на Бог" се обърна към светския лидер църква лично (Откровение 3:14). Исус се представи като персонифицирани Истината и валидна гаранция за всички обещания на Бог в Стария и Новия Завет (2 Коринтяни 1:19-20). Исус е бил верният и истински свидетел, които не мълчат преди седемдесет членовете на Синедриона за Неговата заседание на отдясно на Бога Отца Си (Псалм 110:1), или на Неговото идване като Съдия на света. Той остана верен на точката на смърт, даже смърт на кръст, и запечатани на Разпети петък с помирение Неговата кръв Бог с бунтовния свят (Откровение 1:5).

В Исус е съществувал не лукавство, хитрост, лицемерие или измама, какъвто е случаят с Аллах (сура 3:54, 8:30). Исус е живял, какво е казал. В Него всички божествени благословии към падналото човечество бяха реализирани. Исус е божествената Амин на Бога сред всички Негови откровение, заповеди и благословии (Ефесяни 1:3).

Исус не учи философия празнота на кръвта и не се разпространяват кух спекулации, а по скоро чрез Своето възкресение от мъртвите на Великден сутрин Той разкри реалността на Неговото чудесно присъствие като Бог и човек. С видимо Неговото тяло Той сложи пред очите ни, нашата надежда за вечен живот. Той е началото на новото творение, следователно Той е пътят, истината и живота. Никой не дохожда при Отца, освен чрез Него (Йоан 14:6).

На Деня на Петдесятница, и в изпълнение на обещанията си, Отца и Сина изля Светия Дух върху голяма тълпа от молещи се мъже и жени. По този начин, новият Дух роден създаване, която беше започнала с раждането на Христос, се реализира в оправдани грешници. Исус е произход, Първородния и ръководителят на неговата църква. В Неговото въвеждане, той потвърди предишното свидетел на Павел лаодикийската църква (Колосяни 1:18, Ефесяни 3:2-11, Йоан 1:3). Светещата любовта на Исус в спасението е само истинската любов. Тази любов, предназначена също така да се стимулира ленив лидер на църквата в Лаодикия на нова надежда.

Зная твоите дела, че сте нито студен нито топъл. Бих желал Беше ли студено или горещо: Исус страдаше от досадните се покланя на лаодикийците. Той чу само монотонен рецитирането на хладка Молитва: видя министерства, която започна, но никога не са били завършени и проверява небрежни администрация. За християните в града, всичко е станало по важно от духовния живот на църквата. Никой не твърди, на вярата, и никой не беше за или против. Някои от възрастните вярващи, както и без ангажименти за услугите, но никой не беше ревностен. Дяволът остави тази църква в мир, защото тя е паднала дълбоко заспал. Тя предложи не е заплаха за него. Всеки се напълни и доволни. Проправи пътя на умереност и компромис, както и споразумение за по голямата част да останат безучастни, означаваше началото на края, последната стъпка преди падането. Църквата е нараснал фаул и дори не забеляза, че тя е залитане към Божия съд.

Призива на Исус "," бих желал ти беше студено или горещо "е трябвало да събуди министър и неговата църква. Действията са езикът на душата. Исус би предпочел дори ледено студена, отблъскваща и обидни църква с хладка, мултикултурна и безразличен. Липсата на признателност към саможертвата на Божия Агнец е дори по лошо, отколкото отхвърляне!

Исус очаква от нас кипяща гореща любов. Все пак, той не говори за варени църкви и проповедници. Който чува свистенето на вряща вода и тества нейната температура знае, че въпреки непрекъснато се отопление, постоянна температура от 100 ˚ C остава, защото водата непрекъснато се таксуват със сила. По същия начин, душите ни трябва да се зареди със силата на Бога, така че можем да служат на Исус постоянно и излъчва светлината на Неговата любов в света без любов. Тогава той може да ни каже в крайна сметка, "Понеже сте направили това на един от най малко от тези Мои братя, да го направи с мен" (Матей 25:40).

Исус очаква от всеки църковен лидер, както и от вас, открита и честна позиция. Той принуждава никой да приемат или отхвърлят Неговата благодат, точно както не ни принуждават да изгори за Него. Той, обаче, не изчака решението си. Вие също може да избере да бъде включен във вечния захранване на Неговата пълнота!

И така, понеже си хладък, нито студен нито топъл, аз ще повърна от устата ми: Нашият Господ Исус е отвратен от вярващ напълно безразличен към всичко, живее в самодоволство, изпълнена със скуката на живот, като нито харесвате или не харесвате за всеки. В Неговото състрадание Исус докосна прокажен и го изцели, но Той ще повърне хладка министър от устата Си. Господ не говори за кратък пристъп на плюе, но за провокира и мощен повръщане. Муден, хладка вода в устата му стана непоносима в течение на времето. Духовно разбира, повръщане от устата на Господ означавано, че Той вече не може да вземе името на този незаинтересован лидер църква в устата си или все пак го спомена пред Своя Отец в небесата.

Исус е започнал Неговите предишни съобщения за шест проповедници с думи на предупреждение, покаяние, или насърчение, когато се описва състоянието на всяка отделна църква. Той също така приветства многобройните им услуги и издръжливост. Но в Лаодикия Той говори по различен начин. Тук виждаме и чуваме пламенен гняв на Божия Агнец говори заплашително ултиматум. Логика и насърчение вече не може да помогне на този пастор, но само шок.

"Пламенен гняв на Исус представлява последната надежда за това губи далеч проповедник. Той бе продиктувано Негово апостол изявление: "Аз имам срещу вас" четири пъти до сега дори когато някои неща в църквите са в ред. Но в Лаодикия той унищожително диктува: "Вие сте отвратителни, Ме отвращение". Това е височината на Неговото осъждане.

Исус е бил честен и пред църквата министър на истината; но въпреки това той все още се бори от името на самодоволни и самодоволни. Той все още не го избълва от устата Си, но издържа с него за кратко време, надявайки се, че той все още може да се покаят незабавно и напълно.

Вие казвате: "Аз съм богат, са станали Заможните и нямам нужда от нищо" и не знаят, че ти си окаяният, нещастен, Сиромах, сляп и гол: След силна заплаха, Исус обясни на човек, в Лаодикия цялата му мизерия. Църквата лидер е добре и уважавани в града. Той закупили своя народ, като плащат подкупи или подаръци, без угризения. Всички го уважаваха и го представи. Той беше самодоволни като богат човек, чиято земя, натрупани изобилно (Лука 12:19).

Проповедникът вероятно размишляваше в себе си: "Аз имам сигурна основа за бъдещето. Църквата няма да пострадат никакви проблеми. Сканирате я съ финансиране по протежение ". Мъжът не забеляза как той е откраднал истината, слава и благодарност на своя Господ. Той не се признае, че всичките му постижения, сила, богатство, успех, здраве и достойнство, в крайна сметка, благословията на Бог. Той несъмнено е богат на пари и злато, но бедните по дух и любов. Всичко се върти около успешната си его. Той се похвали с успех, че е твърде видима в красивите си дрехи, автомобили и къщи. Той с удоволствие говори за изграждането на неговата дейност и самодоволно анализира успеха си. Имаше малко, за да чуе по отношение на благодарност към Бога. Самодоволство, в действителност, означава бунт против Господа. Той може да смята, че подсъзнателно: "Всичко това съм направил сам. Нямам нужда от спасител, избавител или помощник. Вече собствен рай на земята. Мога да взема почивка, пътуване, и да видим с тръпка нещастието на другите народи и всички забравя скоро!"

Този служител е прототип за много вярващи в наш мод Ърн, богат общество. Те не спадат нито към горчиво бедни, нито много богати. Те имат достатъчно за живеене и достатъчно за почивка: топла вода, електричество и павирани улички облекчаване на живота си. Те имат всичко, от което се нуждаят, но животът им е празен и повърхностен. Нищо по бързо може да ги разстрои. Те са доволни и съдържание.

Исус каза за богаташа и бедния Лазар, който е бил поставен пред вратата му. Богат човек отразява картина на църквата лидер в Лаодикия и много вярващи в съвременното общество. До края на покаяние е резултат от пробуждането си в мъки и страдания в ада.

Исус обичаше безразличен, богат проповедник, макар Той почувства отвращение към него и искаше да го избълва от устата Си. Той постави пред очите на мъжа си окаяно състояние и разкри му скрити заболявания. Исус е имал нито дума за похвала за него, но само жалко. За да сте сигурни, министърът е все още посланик на Исус Христос, но той е криминално пренебрегвани духовния си живот. В очите на Господа, той е жалък фигура. Неговото нещастие се разкрива по три начина:

  • Той е вътрешно и духовно вегетиращи в празното пространство. Той вече не притежавал нищо божествена сила. Той е загубил мисионерската си мироглед. Бизнеса и успеха му погълнат вниманието му. Подсъзнанието му бе изпълнен с числа, проекти и сметки. Небесните перспективи са атрофирали в него. Той е станал духовно бедна.
  • е бил и духовно слепи и не можеше да види Божията святост и любов. Ето защо той не признава своята греховност или окаяност. Той не успя да смятат, че той стоеше близо до края на живота си, но продължи да сънуваш, "Знам, че всичко там е да се знае и всичко е в ръцете ми". Той помисли, че има добра представа за нещата около него, но той е станал духовно слепи.
    Министрите на други църкви в Мала Азия може и да стана жал за него. Те бяха бедни по отношение към парите и имат малко влияние в техните общества, но те са богати на Бога. Те се разкая за своята небрежност. Но той си помисли: "Аз не трябва да се покаят, тъй като те правят". Много успешни хора днес живеят от сърдечно съдови лекарства и винаги да настояват за нови форми на лечение. Дневния си ред календари ги преследват, така че не намирам никаква вътрешна почивка. Те са в опасност от обедняване в Бога и духовно слепи. Исус им даде нещо, което да разгледа: "Защото каква полза, че е на един човек, ако спечели целия свят, а изгуби собствената си душа?" (Матей 16:26).
  • Исус най накрая стана ясно отклоняването проповедник в Лаодикия, че е видял през него, и че той стоеше гола пред Бога и човеците. Някои може да са се засмя на този духовен провал, който се похвали, високомерно и показ своите притежания и влияние. Неговата духовна несъстоятелност и разминаването между неговите претенции и реалността го е станала очевидна. Той мислеше, че е нещо, но се оплакват и саркастични усмивки започнаха да се появяват над него. Той каза, че виждаше, но той можеше да види нищо. Който мисли, че той ще знае всичко за Бога и света, в действителност, е много ограничен. Ако Господ не ни отваря очите, ние оставаме духовно слепи и не се роди някой отново, не може да види царството на Бога (Йоан 3:3).

Аз съветвам те да купиш от Мене злато, и бели дрехи, и да помажеш очите си с мехлем на очите: Исус говори на търговеца като търговец. Той не рязко му нареди да се покаят или да промени мнението си, но предложи с цялата доброта, на езика на търговец, че той, на своя ум, да реши да получите първокласни стоки от небето, който сам има вечен стойност. Исус е дал надменен богат човек един последен шанс. Той се бореше за наситен самодоволни проповедник, сякаш беше собствения си брат.

Тя е била открита в божественото инвентаризация, че рафтовете на министъра и банковите сметки са били празни. Нямат духовно злато или нищо вечна стойност остава в хазната си. Проповедникът трябваше да признае, че неговите земни богатства не са имали стойност в небето. В акт на волята, той трябва да се настрана везни, които той използва за измерване на стойност и божествената мярка.

Исус посъветва предприемчив министър, който да се закупи от Него злато, пречистено с огън. По това време Лаодикия е бил известен за производство на чисто злато, която е била рафинирана в огън. Може би е адресиран дори получи парите си от производството на злато. Исус удари целта когато той предложи да си купи от Него по добре злато. Злато на Исус "е спасението Му,, рафинирани в огъня на Божия гняв. Това злато не може да се получи с пари, но е дадено свободно по благодат, защото никой не е в състояние да излезе с безценното еквивалент. Оправдание по благодат, прощение на всички наши грехове, и пречистване на нашата съвест да възникне само чрез вяра в Божия Агнец, в Неговите страдания и в Неговата изкупителна смърт. Ние не са били изкупени със злато или сребро, но с страданията и смъртта на само на Божия Син. Това е единствената валута, която има стойност в небето. Търговецът трябваше да се науча да преосмислим своите възгледи и преоценка на всичките си ценности. Той трябва да благодарим на Исус за безценен дар от Него (1 Петрово 1:18-19).

В исляма, ние откриваме, че на мюсюлманина трябва да плати скъпа цена за смътната надежда за получаване на място в рая. Молитва: гладно, поклоннически, благотворителни организации и кръвопролитията в свещената война са средства за плащане (сурите 35:29-30; Ал 9:111). Но той никога не е който предлага тези жертви знае дали творбите му са достатъчни, за да се противопостави на многото си грехове. Той не притежава всяко небесно злато, което щеше да му даде свободно. Един мюсюлманин отхвърля за заместване в решението, реалността на Божия Син, и спасението по благодат. Ето защо те остават грешници, духовно бедни, и объркан отвътре.

Исус заповяда на Йоан да напише за предприемчиви министър в Лаодикия, че той трябва да си купите от Него сняг бели дрехи и се облича в тях, може да бъде покрита, че срама от голотата си. В допълнение към производството на злато, Лаодикия е установено също така значително текстилна индустрия, специализирана в производството на черни тъкани. Официална рокля, дрехи и униформи, които бяха направени от тези фини тъкани. Ръководители и служители трябваше да представят своите офиси величествен. Търговец проповедник може да са търгували с тези тъкани и придоби за себе си материал, за да има някои измерените костюми. И все пак, Исус го насърчава да се отложи тази земна слава и стремеж за офис и облече в бели дрехи от небето. Тези облекла свидетелстват за чистотата на Онзи, Който им дава свободно, както се пее в песента: Кръвта на Исус е моят накити, Неговата правда моята святост. Аз няма да влезе в небето, ако не ги получат.

В Близкия изток осъдените на смърт често са лишени от дрехите си, така че да може да се появи гола и презрян. Синът на Бога, също страда това наказание на наше място. Оттогава Неговите последователи вече не са осъдени в голотата, но обявен за невинен в дрехи на честта. Онези, които бяха оправдани в Мала Азия може да напусне съдебната зала, облечен в бяло, като знак за тяхната невинност. Исус повика проповедник, за да се свали традиционната си черна униформа и я изхвърлете. Той е бил да се облича в бяло, като индикация за неговото оправдание. Той трябваше да призная, че дрехите, парите и славата на мъжете да имат никаква стойност пред Бога. Очистването на сърцата ни чрез кръвта на Христос е задължително условие за нашето приемане от Бог.

В свещенически Неговите думи към светския лидер на църквата, Исус отиде по далеч и го посъветвал да купи мехлем за очите от небесния лекар, така че той може да види отново ясно. Това беше последният стрелката на Божията любов, предназначени да проникнат дълбоко в сърцето на министъра. Град Лаодикия развива добре познат око мехлем, който бе продаден в много страни. В Далечния Изток има много очни заболявания и стотици хиляди слепи хора, защото на прах, недостатъчна хигиена и инбридинг в брака. Проповедникът вероятно е търгувал в този прочут мехлем за очите и печелели добре от него. А Исус му каза: "Дойдете при Мене и се опитайте да ми мехлем за очите. Можете да го без заплащане. Ела при мен най накрая, така че да не може да продължи препъване сляпо през живота, но ти се отвориха очите да ме познават. Тогава ще бъдете в състояние да видим себе си и заобикалящата ви среда, както Бог ги вижда. "Окото мехлем, че Исус предлага свободно на Светия Дух, защото никой не може да каже, че Исус е Господ, освен чрез Него (1 Коринтяни 12:3 ). За да получите Духа означава, маслосвет, без които нито един християнин е християнин. Самият Исус казва: "Духът на Господа е върху Мене, защото Той ме е помазал да проповядвам евангелието на бедните" (Лука 4:18). Лидер на църквата трябва да се повтаря и да призная, тези думи на Исус. По този начин той да изпълни задължението си офис в авторитета на неговото помазание.

Исус пише на този човек: "Ти си сляп. Мнозина смятат, че те могат да видят, но са духовно слепи "Блажен е, който казва:" бях сляп, а сега виждам, защото Исус отвори очите на сърцето ми "С това ние знаем, на Отца и Сина и Светия Дух.

Толкова, колкото обичам, Аз ги изобличавам и наказвам. Затова бъдете и ревностен да се покаеш: С тези думи Исус промени тон и стил на своя духовен съвет, който да отклоняването син. Той вече не говори като ядосан на Божия Син, или като умен търговец, но като състрадателен баща.

Исус косвено потвърди пред църквата лидер: "Аз, Господ, обичам те." С това Той говори нито на философски любов, нито на плътска любов, но за жертвената любов в Святия Дух. Любовта на Исус като Спасител го накара постепенно да засили начина на обучението си метод. Той пожела да каже и да направи всичко, за да доведе на Неговия Пратеник към размисъл и покаяние.

След като Исус го увери в своята любяща добра воля, Той премина в искрено порицание. Само че той е надежден приятел, който разкрива немощи и греховете на другите, докато все още намирането на утешителни думи на любов. Трябва да етикетират несправедливост като несправедливост и да си признаеш. Поучение на Исус лидер на църквата в Лаодикия е била тежка, така и приятелски в същото време. Той искаше да го доведе до духовно послушание. Упорита воля на министъра е необходимо преодоляване. Верен покорството е начин на живот.

Ако мъжът в Лаодикия не е готов да чуе, той трябва да се чувстват Божие наказание. Исус е принуден да смаже ярките си проекти, ценни книжа и надежди. Църковен лидер трябваше да започнем да мислим духовно. Освен ако не го направи, Исус имаше само две възможности: или да го дисциплинира или да го избълва. , Където думите вече не са ефективни, страдания трябва да следват. Много хуманисти и съвременни педагози не ми харесва мисълта, че родителите или настойниците ПЛЯСКАНЕ. Но Исус, пламенен гняв, предпочете да накаже, а не да остави виновен загине пратеник за всички времена. Това е лечение, предписано от светия нашия Господ. Благодарение на Неговата любов към него, Той заплашваше да го дисциплинира, в случай, че той не се обърна.

Много родители едва ли притежават един любящ орган, така че те само увещавайте децата си с хладка думи. Те нямат духовна власт, необходима да наказват децата си с мъдрост и точна мярка. Децата често очакват справедливо наказание, защото те знаят, че го заслужават.

Исус насърчава пастор на Лаодикия "Покайте се, промените мнението си, да промени хода на мислите си. Позволете ми да ви вдъхнови и не позволявайте да мисли за власт и контрол господство живота си. "Истинското покаяние идва чрез Исус Христос и силата на Святия Си Дух. Ние не просто трябва да съжалявам за нашите грехове емоционално и само за кратко време, но обяви свещена война срещу злите тенденции в нас. В началото на Реформацията теза Лутер пише, че "животът на християнина трябва да бъде един от непрекъснато покаяние".

Исус се надяваше, че бизнес ревност на проповедник в ще бъде разменен за духовно усърдие. Изгодна лов и финансовото счетоводство не са да надделеят над него, но търси царството на Бога и Неговата правда (Матей 6:33). Той вече не е да бъде хладка, безразлични, отегчени или незаинтересовани, докато практикуват духовната си служба в кулоарите, а по скоро, с топлина на кипене на Светия Дух и пълнотата на Неговата сила е да се направи всичко, за да видите, че всеки член на неговото църквата беше запазена и осветени. компромиси трябваше да изчезне от живота му. Исус застана пред него като Спасител, Който съди и като верен Изкупител.

МОЛИТВА: Пациента Светия, смирено и се покланят даваме благодарение на вас, защото в изобилие Вашето търпение диагностицира богат, горд, но духовно бедни слепи и министър, и му заповяда незабавно да се покаят и да се върнат, въпреки че сте били отвратени от него. Бъди милостив към нас, които могат да се похвалят на нашата себеправедност, че ние може да се признае, че няма правда в този свят, освен в.

ВЪПРОС:

  1. Какъв метод Исус използвате, за да спечели богат, но духовно бедни, министър?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 12:08 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)