Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 014 (The Letter of Jesus Christ to the Church Leader in Pergamos)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

3. Писмото на Исус Христос за Църквата лидер в Пергам (Откровение 2:12-17)


ОТКРОВЕНИЕ 2:12-17
12 До ангела на събранието в Пергам пише: "Който има остър нож с две остриета казва тези неща: 13 Зная твоите дела и къде живеят, където е престола на Сатана. Вие държите здраво името Ми, и не отрече, моята вяра в дните на Антипа ми е свидетел, ми верен, който бе убит между вас, където Сатана живее. 14 Но имам малко нещо против тебе, защото имаш там някои, които държат учението на Валаама, който учеше Валака да хвърлят препънка пред израилтяните, та да ядат идоложертвено и да блудстват. 15 Също така и вие има някои, които се придържат към учението на николаитите подобни. 16 Затова покайте се, или пък съм да дойда при вас бързо, и аз ще воюва против тях с меча на устата ми. 17 Който има ухо, нека слуша какво говори Духът към църквите. За него, който победи, за него ще дам от скритата манна, и аз ще му дам и бяло камъче, и на камъчето ново име написано, което никой не знае, но той, който го получава."

До ангела на църквата в Пергам, пиша ...: Заповедта на Христос да пиша достигна Йоан на Патмос. Той трябва да изпрати слугата на Господа в Пергам спешно писмо. Пергам означава "планински град" или "градът на планината" или "в близост до планината". Този гръко римски град държава е център на древни култури. Гръцки елинизма бе реализиран тук като смесица от различни религии, световни възгледи и идеи. Няколко олтари и светилища са построени мирно в близост до един от друг, което е увеличило славата и известността на този културен център. Именно тук пергамент е разработена и се използва като ценна книга за свещените писания.

В този царски град на римската провинция Мизия, с древните си традиции, не е християнско общество, което падна жертва на изкушение, различен от този, който сполетяла църквата в Смирна. В Смирна заплаха за християните дойде от богатите и влиятелни евреи, в Пергам предизвикателството дойде под формата на дух на толерантност и зачитане на синкретична.

Остър нож с две остриета: Исус дойде на църквата лидер в Пергам, нито като Първосвещеник, който ходеше сред златните стойки лампи, нито като първият и последният, а по скоро, Той дойде като съдията с остър нож на съда. Проблемите на тази църква изисква незабавно внимание и не може да бъде отложен. Господ изисква тотално изкореняване на всички демонични влияния. Исус се появи, за да се борят срещу проникване на елинизма в тази църква. Мечът продължи от устата на божествения Съдия (Откровение 01:16). Всичко беше насочена към решаване, сълзене и отделяне. Всички синкретизъм трябваше да бъдат наказани и без забавяне! Елинистическата езичници не са били съдени тук, но по скоро либералните и непокаяното християни. Божият съд започва с Неговата Църква.

Вие живеете, къде е престола на Сатана: През първите две писма до църквите, Исус, адресирано действията на църквата лидер. Тук той говори за местоположението на пастора. Той е живял в близост на няколко езически места за поклонение, от които демонична сила излъчваха. Всички области на нашата земя са под влиянието на Сатана. Но Пергам е бил център на сатанинска сила. Духът на Сатана постанови, влияещи на жителите и оказва влияние върху културата. Три конкретни места за поклонение оказват влияние върху обществения живот на този град:

  • Двадесет и пет години преди раждането на Христос, първият храм за култа на Цезар вече е била построена в Пергам. Тя служи като център за този култ за целия средиземноморски регион, и е посветен на Цезар Август. Култа на Цезар вече има своя дом тук в продължение на над 100 години от апостол Йоан пише своето писмо до лидера на църква на този град.
  • На срещата на върха на този планински град застана на храма на Зевс, на която се виждаше от далеч. Зевс е решението на "бащата" на всички други богове в пантеона на гръцката митология. С почитането на този бог на боговете, царете на този град иска да донесе всички други духове под тяхна юрисдикция. Храмът на Зевс блестеше като корона на планината, и то блестеше надлъж и нашир из цялата страна. Днес, този храм се намира в музея в Берлин. Така седалището на Сатана е било транспортирано в Германия!
  • Култ към змията, които се покланяха на змията, също бе центрирана в Пергам. На Запад, повече от 200 здравни центрове с известни лекари, наречена "спасители" са част от този култ.

Целия град Пергам е по същество един престола на Сатана, в която е съставен различните вероизповедания и секти заедно.

Дръжте се здраво името Ми, и не отрече Моята Вяра: Мира между тези неспокойни християни бързо се дойде до своя край, тъй като те се заселили в този център на спиритизма. Те признаха, че Исус е истинският Господ и единственият Спасител, Той е едно с Отца и Духа Си. Зевс не е бог, а не е Цезар и змийските поклонници не са спасители. Единствено Исус лекува, освещава и царува.

Дяволът е бил активен там. Християните бяха вълнуващи суматоха около престола му. Различните свещеници култови се опита да убеди християните, че Исус е Бог и Спасител, но в допълнение към Зевс, Цезар, и змията. Най важните граждани оспорва християните да се откажат от техните строги възгледи и да се откаже от абсолютните изисквания на Христос, и да се запознае с всички небесни религии и култове. Само тогава ще се върне мир в града.

Църковен лидер, обаче, е верен на името, което е над всички имена и призна, че спасението се намира в никой друг под небето, освен Исус.

Дискусиите нарасна загрява. Така нареченият "толерантни" стана непоносимост. Християните също стана непоносимост, защото те не могат да се покланят странен бог. Въпреки това, те не преследват и убиват своите опоненти, но ги издържа с търпение и моление. Привържениците на политеизма мразеше последователите на Христос за това, че не признава боговете си. Християните провъзгласи, че Зевс, Цезар, и змията в крайна сметка ще се поклонят на Исус, за слава на Бога Отца.

Вие не отрече Моята Вяра Въпреки Мъченичеството на Антипа: Може би Антипа е активна старейшина на църквата или млад приключенски човек, изпълнен с любов към Исус, като дори да свидетелстват за Евангелието в средата на храма. Но се разсърди на свещениците от храма на култа към този млад свидетел на Исус и го е убил, като по този начин се надява да шокира християните в мълчание. Но това не е така. Църквата лидер в Пергам продължи да изповядат Исус като само Пътя, Истината и Живота. Господ му препълнени най висока похвала за него, когато Той призна, че пасторът не се свие от страх след убийството на Антипа, но че той продължава да изповядва Виктор на Голгота като само Господ в Пергам.

Убития Антипа получи специална чест: Исус му "верни мъченик". Антипа днес живее като осветен мъченик, безопасна и сигурна в Възкръсналия, и да Му служи.

С чест Антипа жив Господ Бог повтори и потвърди съобщението за църквата лидер в Пергам, че много храмове, олтари, както и места за поклонение не са били духовно лишени центрове, но че са станали обиталища на опасни демони, че дълго трябва да бъде боготворен от заблудени масите и до днес. Тези падналите ангели знаят, че те са осъдени и треперят преди час, когато Исус ще дойде отново и по този начин да го мразят. Сатана знае, че той има много малко време ляво и прави всичко възможно да попречи на разпространението на Евангелието на Кралство на Исус Христос.

МОЛИТВА: Ние ви възвелича ревностни в светия Твой любов, защото Ти насърчи верен служител на църквата в Пергам, които са служили в неговия град, който е бил на зли духове, и продължава във Вашата свидетелство, дори когато ефективен член на църквата е бил убит. Укрепване, тези дни, вашите служители, които работят в демон изпълнен среди, които те могат да чуят Евангелието и начина, по който преодоля лукавия.

ВЪПРОС:

  1. Каква е характеристиката на пастора, който живее където Сатана престоли?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)