Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 015 (The Letter of Jesus Christ to the Church Leader in Pergamos)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

3. Писмото на Исус Христос за Църквата лидер в Пергам (Откровение 2:12-17)


Но аз имам малко нещо против тебе: понасяте Членовете на езическите култове в църквата: Пастор на църквата е със сигурност много щастлив за похвала на Исус, но той е бил шокиран, когато Господ бе принуден да произнеса малка думата "но", за да го. Исус, като видя, чрез усърдието на смел пастор и паството си в лицето на потисничеството и изложени смъртоносен грях и заплаха. Този пункт на влизане на злото е необходимо бързо да бъдат затворени и унищожени.

Какво е тревожно, рак болест, която стана видимо в църквата на Пергам? Господ го сравни съвета на Валаам в Стария Завет (Числа 31:16; 25:1-3). Валаам е мадиамеца ясновидец и магьосник. Цар Валак, владетел на мадиамците, го нарича, така че той може да проклина и да унищожи приближаването на израилтяните. Въпреки това, ангел Господен се противопостави на гадател и го вдъхновява, вместо, за да благослови Израел три пъти за увеличаване на мярка и да пророкуват на идващия Месия като "Яков".

Ядосан владетел изпрати ясновидец по пътя си. Преди да си тръгне обаче, този човек посъветва владетел не се опитва да завладее израилтяните с обикновени оръжия, но по скоро чрез покани за пищни празници с любовни млади жени. По този начин израилтяните ще общувам в мадиамеца култура и губят своя отделна културна идентичност. И наистина, много от децата на Джейкъб стана очарован от силата на духа на Ваал Фегор, който ги подмами с вино, жени и пируване, тъй като той ги привлече под неговото обаяние.

Тогава гневът на Господа пламна против Израел и мадиамците, така че той унищожава всички мултикултурни израилтяните първо, и след това по голямата част на мадиамците. Гневът на Господа изгори по същия начин срещу сериозно лидер на църквата в Пергам въпреки неговото смело свидетелство за името на Исус защото той понася някои църковни паство, които твърдяха, че вярват в Исус и все пак не искам да прекъсне контакта им с техните роднини и приятели, участващи с различни езически светилища. Тези членове Прием на покани за пищни жертвени празници, яде с другите месо, които са били жертва на идоли, пият с нетрезво състояние и с храмовите проститутки. Исус може да търпи това вече не, въпреки че жителите на града не е имал угризения с храма оргии. Общение с тях е равна на духовна развод с Исус, който се обвързва само с тях чрез кръщението на вярващите. Тази духовна развод в крайна сметка доведе до действителен развод, за страст върви ръка за ръка с непристойно поведение (1 Коринтяни 8:10, 10:14). Исус поискал от църквата лидер, че той сложи край на тази мултикултурна прелюбодеяние веднъж и за всички и веднага.

Може би гръцките николаитите може да се сравни с тези евреи, които паднаха в капана на Валаам. Те позволиха да бъдат въвлечени в културен меланж и по този начин губят своята идентичност. Идеята на Валаам е ерес, която се промъкна в църквата на Пергам и се разпространява като рак, сякаш все още празни богословски аргументи, алтернативни светогледи и дори действителните грехове да бъдат толерирани.

Покаят или не, ще дойда при тебе скоро и ще воювам против вас: Исус не съди и осъжда изгубените и виновен, но им даде време и пространство, за да се покаят. Той разкри греховете си, така че те биха могли да признаят, като тези вина и несправедливост. Той изчака сърдечни разкаяние и умишлено решение да скъса с духовно и физическо греха веднъж и завинаги! Призива на Исус към покаяние е ясна команда, не просто приятелски препоръка. Господ "не" в международна обединения трябва да се установи дълбоко в християнски съвест и събуди в тях да се покаят и да се откаже от всички грехове.

Който не свършва както духовно и действителното му изневяра трябва да опита от първа ръка, че Исус е божествено съдия, който идва лично и наказва с думи, "инциденти" и болестите. Това не беше намерението на Господа да се бори срещу църквата лидер в Пергам лично, а по скоро срещу всепозволеност, че изобилства и съблазнява по време на всеки "златната ера", който отваря врати на конкурентни прикачени файлове. Който не влиза в изключителни взаимоотношения с Господ, но се превръща в глупак за други либерални възгледи за света ще загубят общение с Него и ще дойде да го възприемат като враг, който стоеше пред него внезапно! Господ не зарадва в смъртта на нечестивия (Числа 32:1-7), а по скоро, това е Неговата воля, че сърцето на грешника ще омекоти и да го доведе до покаяние. Господ се бори срещу бунтовнически дух в "толерантна" и се стреми да го изгони от тях, преди това нечист дух има шанс да завърши разрушаването му в тях и в Църквата.

Пастор в Пергам, необходими, за да се покаят, защото той е нараснал твърде щедри и снизходителни към толерантно член на църквата. Той трябва да се научи как да подчини всички хуманистични културни стандарти за Кръста на Христос и Светия Дух.

В няколко църкви в Мароко, се считат само тези новоповярвали истински християни, които не постят по време на Рамазана, но целенасочено се яде, въпреки че яденето на обществени места през това време носи правна санкция от лишаване от свобода за срок до шест месеца. Много вярващи християни смятат, че постенето през това време представлява лицемерие и грях, за тези, които вървят заедно с тази ислямска обичай са в опасност от свободата си в Христос повод за грях (1 Петрово 2:16).

Христос не може да одобри на културите на Америка, Европа, Африка или Азия, а по скоро само собствената си култура, която е пълна на истината, любов, смирение и справедливост. Християните трябва да бъдат непознати в този свят, защото те не са нито в този свят, нито от него, и те не трябва да съответстват на тези, които са мъртви в греховете.

Третата дума на Христос, Неговото идване отново е заплаха, която има като своя цел пречистване на Църквата от мултикултурните влияния.

Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: Писмо от Христос първоначално хвалебствен старейшините на църквата в Пергам съдържа решаваща предупреждение към всички църковни лидери на всички континенти: Исус не търпи нечист дух и вяра в богове, духове, царе или тирани, особено не встаровременна змия. Исус се стреми да се разделят всички от идеята за Бог изкупени социализъм или капитализъм. Дори природните науки, мира организатори, и филантропи са източник на раздразнение към Господа, ако те живеят без пълна отдаденост и отдаденост на самите себе си към Него. Всеки мироглед е грешка духовно прелъстяване и нещо съвсем нереално ако го заобикаля Син на Бога и не води до духовно прераждане на Духа по пътя на кръста и възкресението.

Светите разпознава дух, освещава удобства, укрепва, про и ръководства последователите на Христос в безопасността чрез тяхното пътуване в пустинята на живота.

Скритата манна и бели камъни: Исус оспорва лидер на църквата, за да се борят срещу сатанински духа в неговата църква, докато той е победител. Преодоляване не е само въпрос на себеотрицание и да спечели победа над изкушенията в нас самите, а по скоро, това е преди всичко въпрос на изпълнение на господството на Исус Христос на територията на княза на този свят. Сатана трябва да бъде обвързан, изгонват, и да се преодолеят в името на Исус. Никой християнин не може да направи това и на себе си. Въпреки това, ако ние живеем в пълно общение с Исус и зависимост от Него, Той ще ни позволи триумф чрез нашата вяра и любов. "Това е победа, която е победила света нашата вяра" (1 Йоан 5:4). Този принцип се прилага и в Пергам, където Сатана се намира седалището му. Това, което Павел е писал до църквата в Рим е да се появят в Пергам също: "... Бог на мира ще смаже сатана под нозете ви скоро" (Римляни 16:20).

В края на писмото си, Исус обещава духовните дарби на вечна стойност за преодоляване на Сатана. Ако християните се отричат месо, което е жертва на боговете в присъствието на Сатаната, те ще ядат манната, небесния хляб, в присъствието на Бога. Тази храна, подобно на дървото на живота, посочва тяхното спазване и пълнота в собствената Божия вечен живот. Който идва при Бога и остава в Него вече не глада, и онзи, който вярва в Него, и съдилищата нямаш други богове, никога не ще ожаднее (Йоан 6:35-40).

Обещаната камък бял посочи в чест на победителите по време на Олимпийските игри в Древна Гърция. Там победителите получиха малка мраморна плоча, като награда, на която е гравирано името си. Това е правно потвърждение на победата си, и това е признато от всички длъжностни лица и органи.

Преодоляване на духовно в силата на Исус Христос не е черен камък, като мюсюлмани твърдят, а по скоро, това е бял, чист камък, който притежава вечна стойност. Черен камък Мюсюлманите е метеор, който падна от небето, анимисти почитан като вкаменен дух. Дори и днес, мюсюлмани се събират около този камък, за да бъдат запълнени с излъчващата мощност и да се потвърди в ислямската вяра. След поклонението, лицата на много мюсюлмани изглежда като камък.

Бял камък на християните съдържа тайна, че само Господ и Неговите избрани хора знаят ново име, което сочи към ново създание, нов дарби, и нова ориентация. Тези, които са родени отново и освети я получат от техния Господ и съдия. Това ново име прославя името на Отца, Сина и Светия Дух, а не самия победител.

МОЛИТВА: Свят Господ и съдия, моля, не позволявайте на някой от вашите последователи играят двойна игра, Вие се покланят и да се присъедини към нечистите страни по едно и също време. Вие сте против люлеене между истината и злото и силно и бурно да очисти църквата от синкретизъм. Помогнете ни да сортирате това, което е от съществено значение от това, което е вярно в нашите църкви, и да продължи с верните кръста си до края.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос ядосан гърба и дори и днес?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)