Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 013 (The Letter of Jesus Christ to the Pastor in Smyrna)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

2. Писмото на Исус Христос на Пастор в Смирна (Измир) (Откровение 2:8-11)


Дяволът скоро ще тури някои от вас в тъмница: Исус заповяда на църковен лидер: "Не бойте се!" Неговото присъствие и са основа за забраната за страх. Страхът пречи на вярата и надеждата, и това е знак, недостатъчна любов към Исус.

Опасност изглежда по ясно в пророческите думи на Исус в Смирна, отколкото в писмото до Ефесяни. Исус каза църковен лидер, че истинските страдания го чакаха, които са родени на божествената необходимост и, следователно, бяха неизбежни. Той и някои други църковни пастори да бъде разпитван и хвърлен в затвора, не само защото вбеси Юда искал това, но тъй като това е волята на Господ. Тяхното страдание ще бъде тестване и пречистване на духовно същество, което може да покаже дали те обича Исус над всичко останало и доверен Него. Тя също така ще изложи, където истинските си богатство.

Сатана стои зад тази атака. Той винаги е този, който въстава против Бога и воюва срещу Неговите деца. Съществуването на Църквата е трън в очите на това зло. С всякакви машинации, той се опитва да изкушава християните да отпаднат или да се изкуши да се откаже от Христос чрез насилие или мъчения. Това е Сатана, който карал евреите да трупаш срам и презрение върху църквата от злословия по адрес на лидерите на църквата и като ги арестува. Не всички евреи са инструменти на Сатана, но синагогата в Смирна се отвори към злото духа му.

Вие ще имате скръб десет дни: Еврейската конгрегация не са имали власт да хвърлят в затвора или осъжда нито един от своите членове или аутсайдер. Ето защо те най вероятно повлияни и подкупени служители от езическите римски. С фалшиви обвинения, които ги принудили да дойде против главните църковни водачи. Следователи, които не са гнусливи за поддържане на техните заподозрени, но иска с всички средства на тяхно разположение, за да разберете какво стои зад обвиненията. Дори и днес изтезания и унизителни наказания често се използват в на Изток, за да изтръгне истината от затворници.

След десет дни на разпити и мъчения, разглеждане на длъжностните лица и техните власти да знае, че обвиняемите не са виновни за причиняване на политически вълнения. Те също така ще знам, че въпросът в ръка също е имал нищо общо с измама бизнес или данъчни въпроси, а по скоро, че проблемът е само на религиозна и пастирски характер. Но този развой на събитията донесе голяма опасност с него, за това, че не признава божествеността на Цезар може да се тълкува като бунт и въстание. Евреи най вероятно обвиняват християните се покланят като "цар на царете" един човек, когото римляните е съден и разпнат. Това обвинение представлява много реален и смъртна заплаха за пастор и старейшина на тази църква. Ето защо Исус инструктирани Йоан да пише:

Бъди верен до смърт, и Аз ще ти дам венеца на живота: Тестването на пастор на църквата и паството си трябваше да направя с любовта си към Исус и вярата си в Него. Те бяха помолени не само за да бъдат непоколебими в затруднено положение, но също така и верен в своята евангелизираме. В Откровение 1:5 ние вече прочетете за Исус Христос, уникален и истински свидетел, тук четем за смело за Него. Целта на това изследване е не само да защитава истината и да постоянстваме в него, но също така и спасението на обвинителите и съдиите. На кръста Исус се молеше, че всички те трябва да бъдат простени, които поради греховете си, са отговорни за смъртта му.

Така ние виждаме, че не само се изпитва вярата си в Бога, но също така и интензивността на тяхната любов към Него и своя ближен. В гръцкия език, вяра и вярност са една и съща дума, и на арабски те са тясно свързани.

За по голямата част на църковните пастири, по време на изследването е била ограничена до десет дни. Злото не е дадена властта да унищожи или безкрайно мъчи обществото. Независимо от това, смъртната присъда е съвсем реална възможност за църквата пастор. Който не се покланят Цезар е смятан за бунтовник, и който призна, различен цар е бил заподозрян, че е шпионин.

Този основен принцип се гледа отново и отново в много тоталитарните правителства: Хитлер, Сталин, Мао, Хомейни, Саддам Хюсеин и други трибуни изискват не само вярност и послушание, но и вярност и пълно подчинение. Мохамед също се комбинират вяра и политиката в неговата теокрация. Вярно е, че не изисква поклонение на неговата личност, а по скоро вяра в Него и пълно послушание по всички въпроси на живот и вяра. В ислямския изповед на вярата, имената на Мохамед и Аллах са едновременно чест. Шериата, в допълнение към съдържащ т.нар заповедите на Аллах, включва също и наредбите, базирани на пример на Мохамед и начин на живот.

В края на века, Антихриста ще седне в новопостроена храма, се обяви, че е Бог, и всеки търсене, за да му се поклонят. Който не представи за него няма да бъде в състояние да купят или продадат и глобално преследване на християните скоро ще последва. Ето защо, думите на Христос "Бъди верен до смърт, и Аз ще ти дам венеца на живота" имат значение за днес, както и времето, когато той се връща.

Думата короната на гръцки може да се разбира като "лаврите на Виктор". В състезанието всеки, който е първият, за да достигне целта има право да получи лаврите на победителя. Свещеници се иска да бъде верен на призванието си до самия край струва какво може!

Исус оспорва църковен лидер да бъде верен до смърт, защото той го беше обещал на венеца на живота. Всички онези, които са в Христос вече живеят вечно в тук и сега, но този божествен живот в Христос трябва да се тества. Точно както Исус е възкръснал от мъртвите след смъртта му, така че също ще покачване на вярващия след смъртта и да се получи от Възкръсналия. Въпреки това, този лидер църква, за разлика от Исус, няма да бъде сам и изоставена по време на последните си мигове от живота си. Исус, Божият Син, е само Един, който трябваше да пострада, да бъде напълно забравено от Бога за наша сметка, така че ние винаги може да разчита на Неговото присъствие. Дейвид призна: "Да, дори и да вървя през долината на сянката на смъртта, няма да се уплаша от злото, защото Ти си с мен" (Псалм 23:4). Исус увери застрашени човек: "Виж, аз съм първият и последният. Бях мъртъв, но сега съм жив и държи ключовете на смъртта и Хадес. "Това откровение на Исус представлява помазанието за живот, за всички онези, които умрат за него.

Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: В писмо до главата на църквата в Смирна, всички седем църкви в Мала Азия също се разглеждат. Страдание за Исус до смърт е съвсем реална възможност за по голямата част от паство. Ето защо те трябва да слушаме внимателно и да разберем утехата, която Господ в Неговата любов и грижа, пожела да им даде. Господ ги съветва да не бъдем песимисти, но да остане положителен и живеят като тези, които вече са преминали от смърт към живот.

Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт: Един преодолява страха от поглед към Исус Христос, тъй като авторът на писмото до евреите свидетелства: "Затова ... нека тичаме с издръжливост раса, която е пред нас, рече Исус, автор и завършилият на нашата вяра ..." (Евреи 12:1-3). Когато погледнем към Исус, Той може да ни даде Своята сила да се преодолее!

Смирна е град, в който бъдещите мъченици ще умре за Исус Христос. Известният епископ Поликарп бил екзекутиран петдесет години по късно, тъй като той отказва да се поклонят на Цезар като Бог. Той беше верен на Господа своя смъртен.

В Новия завет се говори за първата и втората смърт. Първата смърт е смъртта на тялото, което е точката, в която сърцето спре да бие и тялото загива. Тази смърт не ще има власт над нас за ограничен период от време. В случай на духовно преродени християни, тази смърт е завладяна чрез вяра и кръщение, Исус каза: "Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее. И всеки, който живее и вярва в Мене, няма да умре. Вярвате ли в това?" (Йоан 11:25-26). Втората смърт е страданието на душата, в отсъствието на Бога и в неспокоен и злото компания на прокълнатите и демони. Всички разкаяние, в този момент, твърде късно. като огън ще изгори в съзнанието на невярващите бунтовник. продължаващата глъчка и какафония от всички ще придружи все по голям ужас и страх. Тази втора смърт представлява вечното желание за смърт с придружаващ невъзможността да се някога го направят. в историята на бедния Лазар и богаташа, Исус описва това състояние ясно, за да се обадя на живот на покаяние (Лука 16:19-31).

Пастор в Смирна, обаче, се увери, че той никога няма да понесе втората смърт на погубени за вечността. Той също така не трябва да се боят от неговата физическа смърт, за това всъщност ще представлява освобождаване от бедността, срам и преследване. Живота на Бог ще се реализира в него като вечен мир и постоянен комфорт.

МОЛИТВА: O жив Господ Бог, източник на вечен живот, ние ви благодаря, защото разкри министър на църквата в Смирна скръбта неговата църква е на път да страдат с фалшиви обвинения и страшен затвор, и го насърчава да ида и да бъде верен до смърт зарадина вечния живот, който му дава. Укрепване на хиляди в наши дни, които изпитват същата опасност, че те могат да преодолеят страха в себе си и да стоим твърдо в вашия вечен живот, предоставени им наистина.

ВЪПРОС:

  1. Каква е венеца на живота?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)