Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 065 (Preaching in Antioch)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

3. Проповядвал в Антиохия от Анадола (Деяния 13:13-52)


ДЕЯНИЯ 13:13-25
13 А когато Павел и неговата партия отплава от Пафос, те дойдоха да Перга Памфилия, и Джон, заминаващи от тях, върнаха се в Ерусалим. 14 Но когато те си отидоха от Перга, те дойдоха в Антиохия Писидийска, и влезе в синагогата в съботния ден и седна. 15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата, изпратено до тях, казвайки: "Братя, ако имате някоя дума на увещания за хората, да речем." 16 Тогава Павел застана, и махна с ръка, каза: "Мъже на Израел, и вас, които се боят от Бога, слушайте: 17 Бог на тия люде Израел избра бащите ни, и възвишено на хората, когато те се заселиха като непознати в землището на Египет, и с вдигане на ръка Той ги извади от него. 18 А Той постави за известно време на около четиридесет години с техните начини в пустинята-ност. 19 И като изтреби седем народа в Ханаанската земя, Той разпределя земята им да ги разпредели. 20 След това той им даде съдиите за около четиристотин и петдесет години, докато пророк Самуил. 21 И после те попита за цар, така че Бог ги предаде Саул, син на Киса, човек от Вениаминовото племе, за четиридесет години. 22 И като го отстранява, Той вдигна за тях Давид като цар, комуто Той даде свидетелски показания и каза: "Аз не съм намерил Давид Есеевият син, човек според собственото ми сърце, който ще направи всичко Моята воля. 23 от семена на този човек, според обещанието, Бог, Който е възкресил за Израел Спасителя Исус 24 След като Джон за първи път проповядва преди Неговото кръщението на покаяние на всички хора на Израел. 25 И като Джон завършване на курс, той каза: "Кой ли, че съм аз? Аз не съм Той. Но ето, идва след мен, сандали на нозете не съм достоен да развържа."

След триумфа на Христос над властта на тъмнината в Кипър, но също така и с оглед на трудността от основателите на църкви на този остров, стана ясно на Павел, че Светият Дух не искаше те да проповядват в родината на Варнава ". Така той стана и отплавал с партията си към брега и високи планини на Анадола. Това е вероятно, че Варнава и Йоан, негов племенник, е предпочел да остане на топлото остров Кипър и работа с усърдие и търпение към основателите църквата там. Но Павел знаеше, че пътя си към Анадола. Палиативна Варнава не е готов да се отклони от Павел, колегите му работник, така че той избра да напусне родината си, отколкото да пробиват командването на Светия Дух, който се присъедини към тях заедно в една служба.

Павел плавали с неговата компания в силата на Господ близо до брега. Той не остана дълго в Перга, на река, в близост до град Антиохия, но притисна напред на около 160 км. Те минаха над върховете на високите планини в пътуване, което трае 8 дни, сред опасности, умора, потиснически топлина, глад и жажда. Джон, млад мъж на Ерусалим, не е доволен от това пътуване или с развитието на нещата до този момент. Той реши да напусне двете апостолите и да се прибера у дома. Но Варнава за предпочитане, още веднъж, да останат със Саул, а не да се задържи върху отношенията му с неговия роднина. Той неохотно се сбогува му племенник, който нито продължи в служба на Господа, нито са били избрани за тази мисия.

Павел и Варнава, заедно с други другари, за Антиохия в Мала Азия, важен търговски град, разположен в равнините на Анадола, на 1000 метра над морето. Когато пристигнали в Антиохия, те не веднага проповядва в града в неговия публичен площад, но за първи път влезе в синагогата на евреите. В минали времена децата на Авраам е получил светлината на истинския Бог. Павел искаше да проповядва на Исус, който е пълнотата на божествената светлина за целия свят, и да ги привлече за Негова слава. Този дискурс, който Лука лекар, който има записани Пол доставени там, може да се счита за образец за всички други дискурси Павел доставени в синагогите на евреите. Намерението си да убеди хората от Стария завет на истината за Исус Христос. Ако ние проникват дълбоко в този дискурс, ние ще видим как Павел и Варнава се позовава на своята вяра и проповядването на закона и пророците, които смятат Стария Завет, за да бъде основа и въвеждането на Новия Завет.

Четем, че имаше и някои от езичниците, които заседават в синагогата в Антиохия с евреите, мъже, които се поклониха Богу, се възхищавал на мисълта на монотеизма и ценят високия стандарт на нравствения живот на хората от Стария завет. Павел говори на тези православни вярващи с голямо уважение, точно както направи на евреите. Където и Павел влезе, той основава енергични църкви с такива хора, от онези, които се страхуваха и чест Бог.

Бележка от нашия прочит в ст. 17 - 25 четиринадесетте глаголи, които описват работата на Бог. Трябва да осъзнаем, че историята на Стария Завет, нито е построен върху човешкото суеверие, нито на богословски изследвания, но действително серия от деяния на Божиите. Не можеш да разбереш на Стария и Новия Завет, освен ако не фундаментално осъзнават, че Бог е запитване, всезнаещ и притежател на всички. Съдбите на народите не са преместени от политиките, бедствия или шанс, но само от Бога. Той избира лица не заради техните заслуги, но в името на Неговата благодат. Той отхвърля този, който не представи Неговото слово. Проучване на различните значения на всички глаголи, обясняващи работата на Бог, така че да могат да придобиват бивши надвишаващи мъдрост.

При избора му на бащите, Бог започна историята на спасението на света, а също и завършен планирането на неговия дизайн, който е идването на Христос. В изпълнение на тази божествена история, Господ на хората от Стария завет, които са свободни от робството. Той издържа бунт в пустинята с голямо търпение, им предложил земя населени места в Ханаан, назначен праведни съдии, за да ги управлява, и постави цар над тях по тяхно искане. Той помаза Саул да им бъде първият цар, който е един прекрасен пример в началото на царуването си, след чието име е обявен за апостол на езичниците. Като млад човек, той е горд от царския си име, "Саул", но когато той се срещна Исус, своя крал, той взе неговото смирение като пример. Той сложи името на "Саул", нарекли себе си "Павел", което означава "малко".

Историята на Бог пролича в цар Давид, който беше установено, да бъде човек след сърцето си на Господа. Той се покаял за греховете си и потърси Божията воля. Лееха от устата му от Светия Дух Псалмите и молитви, които хората са се молили, откакто от 3000 години насам. Самият Христос потвърди някои от пророчествата, които дойдоха от устата на Давид. Евреите, обаче, че тези обещания на Бог все още не са изпълнени. Те винаги се чудеха: "Къде е Син обеща да дойде от семена на Давид, който в Неговата истина на вечния Бог Син?" Всички евреи знаеше на това от съществено значение обещание и се очаква Христос да дойде, на божествената Кинг, които ще ръководят техните хора и всички народи на световния мир. Павел говори кратко изявление към своите слушатели, в което се посочва, че Синът на Давид, който в същото време е Син на Бога, бе дошъл, и че Той е Исус от Назарет, Спасителят на света. Той е по голям от всички на Рим, защото той е истински човек и истински Бог, вечен, свят, и славна.

След тази конфронтация Павел спомена истини за Йоан Кръстител, чието послание на покаяние и кръщение се разпространи и до Мала Азия, което е причинило някои евреи да мисля, че той е Христос. Пол поясни, че Йоан Кръстител са смятали себе си за недостоен, в сравнение с Исус. Той е просто един слуга от Него, и не заслужават да бъдат наети дори и в най-долното офис заради Него. Кръстител са чакали идването на Христос с непреодолимо желание и водил всичките си ученици към Господ, да ги желае да подготви пътя си.

МОЛИТВА: O славен, всички управляващи Господи, помагат не ни център около нашите мисли и самите, но за да стане връзки във веригата на Вашата история, да общуват Евангелието на другите и да свидетелстват за Твоите дела. Това не е лидери и партии, които планират бъдещето ни, но Вие сами, нашия Господ. Научи ни да призная, Вашето име, че може да дойде Твоето царство на нас и на целия свят.

ВЪПРОС:

  1. Какво е тласък и целта на историята на Бог с мъже?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)