Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 060 (King Agrippa´s Persecution of the Churches)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

11. Цар Агрипа преследването на Църквите в Йерусалим (Деяния 12:1-6)


ДЕЯНИЯ 12:1-6
1 Около това време цар Ирод простря ръката си, за да тормози някои от църквата. 2 Тогава той е убил Яков брат на Джон с меч. 3 И тъй като той видя, че беше угодно на юдеите, той продължи допълнително да се възползват от Петър. Сега беше през дните на безквасните хлябове. 4 Така че, когато той го беше задържан, той го сложи в затвора, и го предаде на четири отряди войници, за да го задържи, които възнамеряват да го изправи пред хората след Пасха. 5 Петър Затова се държат в затвора, но беше предложена постоянна молитва към Бога за него от църквата. 6 И когато Ирод за да го изведе, тази нощ Петър спеше, обвързана с две вериги между двама войници, а охраната пред вратата запазване на затвора.

Ситуацията значително се промени в Ерусалим и Палестина, когато в 41 "АД, Клавдий Цезар в Рим. Агрипа, внук на Ирод Велики, са посредничили между него и с високата римо съвет да предаде юздите на управлението на Клавдий, командирът на армията. Като награда за неговата служба, Цезар е дала своя приятел, Агрипа, върховенство над всички на Палестина. По този повод ръководството на римския владетел над евреите свърши и властта на диктатора Източна започна. Така римския ред и правото са били заменени с разстройство, насилие и деспотизма на Агрипа, тиранин.

Този нов крал се опитва първо да спечелят доверието на Висшия еврейски съвет, с неговите седемдесет представители. Той прие съветите на някои от тях, като арестува някои от старейшините и апостолите християнската. Той ги в затвора и се надяваше да спечели, чрез лицемерието му и устните услуги, публичната подкрепа на еврейския народ. Когато той отбеляза, че народа не възрази срещу поведението му, като някои от тях дори го аплодира, той постави Джеймс, Зеведеев, до смърт. До като главата му отреже с нож, той е имитиране на римляните в решенията си. Той не даде Джеймс публично изслушване, но е действал като той доволен, според собствените си желания.

Джеймс е бил последовател на Йоан Кръстител. Той го остави, който, облечен в дреха от камилска вълна, викаше към покаяние, и тръгна подир Него за радост на сватбата в Кана. След като гледаха знаменията на своя Господ, той започна да вярва в царството да дойде. Скоро след това майка му помолили Исус да издават, че двамата си сина, Яков и Йоан, може да седи от дясната Му страна, а другият от лявата му страна, тъй като управниците в Неговото царство. Исус попита тези двама млади мъже, ако те са в състояние да пиете чашата на гнева на Бога, че той е на път да се пие. Когато в тяхното невежество, те казаха "да", той потвърди за тях, че те наистина ще пие от тази горчива чаша. Но да седне от дясната Му страна и от лявата му страна не е Неговият да се даде, но това е за тези, за когото баща му бяха подготвили.

Джеймс почина угнетени, стане мъченик за Исус. Той не умря, защото кой е той, но за това, че апостол, и защото на гнева на евреите срещу евангелизаторското неговия дух. Тази втора вълна на преследване срещу християните започна с проливането на тази невинна кръв. Това страдание не е провокиран от човек, изпълнен с ревност за закона, както беше Саул, но безразличен цар, който поласкан хората.

Как Господ насочва Неговото царство понякога варира. На първо място е имало духовно възраждане и любов към църквата от хората в Ерусалим, до степен, че еврейската Висшия съвет не може да убие апостолите. Въпреки това, по време на Стивън омраза се е увеличил, защото започнаха да се появяват, че християните са се обърнали далеч от еврейската мисъл и изоставяне на Стария Завет. Вероятно има доклади в Ерусалим, като начин на слуховете, че християните са приемането на езичниците в завет с Бога без обрязване. Това се смята от евреите като отвратително богохулство.

Хората са доволни за кръвта, пролята в ръката на този нечестивия цар. Следователно, тиранин изтръгната кураж, възнамерява да отсече главата на това християнско движение. Той затвора Петър, лидер сред апостолите. Той беше готов да започне процеса срещу него по време на Фестивала на безквасните хлябове, така че той може да го осъди, пред целия народ, и след това намерете повод да го убие. Тогава ще се наложи правото и импулса да консумират всички християни. Царят заповяда, че Питър трябва да се интензивно, пазени от четири ескадрили, всяка от които се състои от четирима войници, по един за всеки три часа стража на нощта. Еврейският съвет Висока му напомняше за това как един ангел от Бога-рано бе освободен дванадесетте апостоли от затвора. Този цар обаче, щеше да преодолее всички ангели и спиртни напитки с хитростта си и Така той трябваше Петър свързва двама войници. Лявата му ръка е, прикован към дясната ръка на един от войниците, а дясната си ръка лявата ръка на другата, че той не може да бъде оставен на мира за една секунда на ден.

Църква е знаела, че арестът на Петър е решаващо за развитие за продължаване на съществуването или несъществуването на християнската църква в Палестина. Те се срещнаха за непрекъснато молитви денем и нощем. Бронята на християнина е не мечът, подкупа, или трик, но молитва сам. Ръката на Господа е на вярващия защита, сила и победа. Настоятелен молитвата не е ентусиазиран, бунтарски вяра, но средно доверие в определен отговор на Бог към всяка дума. Няма сила на земята, по-силна от съвместни молитви на християни.

Въпреки, че Петър знаеше, че смъртта го очаква, той заспа мирно. Той е живял в Христос, и знаех, че животът му е скрит с Христа в Бога. Той е бил възкресен от мъртвите, когато той получи Светия Дух. Той е живял с вяра, пребъдване в Христос. Любовта на своя Господ му дава мира дори и в момента на смъртта.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, Господи наш живот, защото Ти си ни даде вечен живот и очисти съвестта ни, че може да сме сигурни дори в часа на смъртта. Ни пази от всички вреди, ни води според Твоята воля, и благослови нашите врагове, че те също могат да бъдат променени и регенерирана, да се покаят и да получат вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Защо цар Агрипа преследва християните? Каква беше целта му за това преследване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:32 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)