Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 059 (Establishment of a Gentile Church)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

10. Създаване на църквата в Антиохия (Деяния 11:19-30)


ДЕЯНИЯ 11:25-30
25 Тогава Варнава замина за Тарс да търси Савла. 26 И когато го намери, той го доведе в Антиохия. Така че това е, че за цялата година са сглобени с църквата и преподава много хора. А учениците се нарекоха християни в Антиохия. 27 И в тези дни пророци от Ерусалим в Антиохия. 28 И един от тях, име, се изправи и показа чрез Духа, че щеше да бъде голям глад по целия свят, което се случи в дните на Клавдий Цезар. 29 Тогава учениците, всеки според способностите, възпиране миниран да изпрати помощ на братята жилище в Юдея. 30 те, и го изпрати на старейшините от ръцете на Варнава и Савел.

Когато Варнава слезе от Ерусалим в Антиохия, първата мисъл на Саул, ревностен брат си в Тарс. Това главният град на Киликия, в югоизточната част на Мала Азия, е на около 200 км от Антиохия. Бащински Варнава се възползва от първата възможност да търсят ревностен негов приятел. Той знаеше, бързо развиваща се църква в Антиохия нужда от някой, който е запознат с теологията, за нов живот и духовното познание трябваше да бъде построен здраво на пророчествата на закона и книгата на Псалмите. Варнава знаеше Савел от време Саул преследвал църквата в Ерусалим. Варнава вярваше в преобразуването на Саул, за Господа на Славата му се яви близо до Дамаск.

 Варнава, Кипър, търси Саул, докато не го намери. Той е радвам да го видя и да разберете, че той далеч не беше паднал, но все още продължава в Христос. Той попита теолог, за да го придружи, и заедно те се връщат в Антиохия. Там те съдействаха за цялата година в проповядване, обучение, изграждане и вкусно слушателите - молитва, вярно и триумфално.

Светият Дух Варнава втори път като свързване на връзка между Саул и християнската църква. Ние свидетелстваме, с благодарност за тази услуга на Варнава в Саул в църквата. Там той потвърди, апостол на езичниците. Този акт е имала огромно влияние в историята на църквата. Бог използва сила и мощ на църквата Антиохия, за да донесе морето на благодат за целия свят.

Учени на закона и пророците от Стария Завет често са живели изолирано и освен от своите хора. Посреднически между Бог и човек, те се извисяваше високо над множествата. Но в Антиохия Саул научих от Варнава обратното на изолация: обща служба в църквата, взаимно представяне в любовта, и търпелив и смирен сътрудничество. Варнава стана бащински учител на Саул във всички неща, свързани с духовно общение, където дълготърпение, увереност и надежда са основата, върху която любовта може да растат (1 коринтски 13:1-8). Чрез взаимното им служба в любов на сътрудничество, църквата увеличени в брой и духовно качество.

Това не е чудно, че онези, които вярват в Исус в Антиохия били първите, които се наричат християни, защото Христос изпълни своите мисли и думи и Неговата любов станал емблема. Обещанието на Господ, за да помаже със Святия Дух неговото изпълнение в последователи на Този, Който е възкресил от мъртвите. Знаете ли, че думата "Христос" означава както и помазан? В Стария завет царе, първосвещеници и пророците получи миропомазване на Светия Дух чрез символ на светото миро. Ние вярваме, че Христос е Царят на царете, на първосвещеника, и въплътена на Божието Слово. Той ви вика заедно с всички онези, които Го следват да бъдат попълнени със Святия Дух. Ние ставаме избран род, царско свещенство, свет народ, Неговите собствени специални хора, за да можем да възвестява превъзходствата на Този, Който ни е призовал от тъмнината в Своята чудесна светлина (1 Петрово 2:9). Всички богатство на нашия Бог Отец се крие в думата "християнин", за всички онези, които Той е помазал с Неговия Дух сме Негови деца. В същото време те са членове в духовното тяло на Христос, плътно заедно, при храм на Светия Дух. Онзи, който прониква дълбоко в смисъла на думата "християнин" е изпълнен с дух на радост и похвали Бог в Светата Троица. Той ни призовава да бъдем свидетели на нашия жив Спасител, който ни партньори и съпричастници на кръста си. Смятате ли, благодаря на Господа, че Той направи християнин само защото на Своята благодат?

 Християните, обаче, не живее в небето, но на земята. Техният Господ им каза: "В мен може да има мир. В света ще имате скръб, но дерзайте, имам над света "(Йоан 16:33) Светият Дух предупреди християните чрез, пророк на Новия Завет, че голям глад. хайде всички хора, дори и на Божия гняв, провъзгласена на всички на мъжете. Това глад се проведе по време на царуването на Клавдий Цезар (AD 41 - 54). Християни страдат от същите изпитания като света. Те обаче не остава в бурните вълни на бедствие, за Божията любов се изля в сърцата си чрез Светия Дух.

Чудото се случва в Антиохия след това пророчество. Бог не е, за да спаси християните от глада да дойде, вали хляб от небето върху тях. Святият Дух вместо това, в отговор на техните молитви, известно, че те трябва да бъдат прекратени от предимно за себе си. Те бяха да се мисли как те на практика могат да се помогне на бедните църквата в Ерусалим. Църквата в Антиохия не се създаде общ фонд, за да се облекчи тежестта на скръбта, натъквайки се на своите членове. Вместо това, те се съгласиха да дадат своя принос своите по-бедни братя в Ерусалим. Не беше ли това неразумно акт на глупостта? Святият Дух предсказва на световен глад и вярващите изпрати пари, за да помогне на нуждаещите се! Любовта на Светия Дух е по-силна от която и да е от нашия егоизъм. Ако искате да знаете дали сте истински християнин или не, си задайте въпроса колко често правят практически жертва с парите си, за да помогне на нуждаещите се?

Църквата поставя събраните пари в ръцете на двама проповедници, те са знаели, че тези мъже на Бог не би използвал една стотинка за себе си. Те знаеха, че тяхната готовност да се жертва това, което те притежават за Бога. Павел, особено, е известно, че живеят от делата на ръцете му и не приемат подаръци за себе си. Отговор на Варнава "към църквата в Ерусалим, които му е възложила да се осведоми за състоянието на църквата в Антиохия, в предявяването на значителна сума пари, за да помогне на бедните вярващи. Това, което той представи пред църквата в Ерусалим, е доказателство за любовта на Светия Дух да работи в новата църква в Антиохия.

Четем, че Варнава и Савел, не дава това дарение на апостолите, но на старейшините, които отговарят на църквите в еврейския район. Лука дава никакъв намек, когато тези старейшини бяха избрани измежду тези църкви, или как службата им беше организирана в околностите на Ерусалим. Църквите растат, Евангелието се разпространява и силата на Светия Дух да се появява.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, са изградили вашата църква тихо чрез Твоя Свят Дух, и Вие помаже вашите последователи с Твоята любов. Помогнете ни да бъдем истински християни, пълни с Твоя Свят Дух, за да се жертват, където се там искат и да служат в служене на нуждаещите се. Помогнете ни да не отричат Вашето име по време на големия глад, който ще излезе в целия свят, а да продължи сяко време.

ВЪПРОС:

  1. Какви са белезите на истински християнин?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)