Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 048 (Saul’s Preaching in Damascus and his Persecution)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

6. Саул проповед в Дамаск и неговото преследване от евреите (Деяния 9:19б-25)


ДЕЯНИЯ 19б-25
(19б) Тогава Саул прекарал няколко дни с учениците в Дамаск. 20 Веднага той е проповядвал Христос в синагогите, че Той е Син на Бога. 21 И всички, които чуха, се зачудиха, и каза: "Не е ли този, който унищожи тези, които призовавали това име в Ерусалим, и е дошъл тук за тази цел, така че той може да ги докара вързани при първосвещениците?" 22 А Саул се увеличи още повече в сила, и посрамиха евреите, които живееха в Дамаск, като доказваше, че това е Исус Христос. 23 А след много дни са минало, евреите са искали да го убият. 24 Но техният заговор стана известен на Саул. И те гледах портите на ден и нощ, за да го убие. 25 Тогава учениците му взеха през нощта и го свалиха през стената в голяма кошница.

Когато Светият Дух преобладава, любов цари в църквата и Евангелието се проповядва сред всички онези, които не познават Исус. Саул остава определен брой дни в църквата в Дамаск, прониква дълбоко в Свещеното Писание и да благодарят на Бога. в Новия Завет чрез пророчествата на Стария Завет, стана ясно към него.

Саул не можа да скрие съкровището на неговия опит и се сблъскват с Христос. Той е известен в синагогата на евреите като посланик на Висшия съвет в Ерусалим. Той дойде в средата на синагогата и проповядвал Исус открито. Той не е удовлетворен само показва, че Назарянина е Божий човек, велик пророк, или обещаният Месия, както апостолите е направил в началото на тяхното проповядване. Той видя славата на Исус, и свидетелства, че Той е истински Бог от истинския Бог, Който е роден, не е създаден, единосъщен с Отца. Това свидетелство е причинил духовна революция, и оспорва безжизнен убеждението на евреите в монотеизма. Всяка декларация, че Бог има Син е бил разгледан от евреите да бъде богохулство, оскверняване на религията си. Саул, обаче, свидетелства за истината за Светата Троица от самото начало на неговото проповядване. Той бе чул гласа на Исус, погледна Неговата слава, и разбира, че Човекът Иисус е Син на Самия Бог. Той не се съмнява в тази истина било, но я изповядвали над всички други традиции, тълкувания и доктрини. Павел заяви, че бащинството на Бога не е странна мисъл, защото Бог е като такива, и само като такъв. Няма друг бог освен Отца, Сина и Светия Дух. Мъртва вяра в абстрактни монотеизма е странна празнота въображението на всеки екстракт на живота или власт. Нашият Бог е любов, която се осъществява чрез общението на Отца, Сина и Светия Дух. Този, който отхвърля Сина не познавам Отца, и онзи, който не вярва в небесен Отец не е получил Светия Дух.

Саул, образованите правен експерт, който бе изпълнен със Светия Дух, се оказа заядлив, непокорни евреи, че Исус от Назарет е истинският Христос. Също така, всички евреи са грешници, защото е убил на Божия Син, който е изпратен да ги. Саул не обсъди с тях второстепенни въпроси, но отиде направо в сърцето на проблема. Той не проповядва обичан Христос, Който дарява Неговите услуги на всички Негови слушатели и ги благославя безусловно. Той призова за подаване на Христос на царя. Господарят му се срещаха с него в светия, блестяща светлина, и му показа, че си ревностен правда е било безполезно. Грейс единствено да бъде в основата на живота си.

Евреите в Дамаск са уплашени и объркани. Те очакваха да се намери в посланик на Висшия съвет силен съюзник, с когото биха могли да работят заедно, за да се изкорени движението на Исус за отглеждане в тяхната общност. Сега този правен експерт показва Исус да бъде Виктор и на живия Бог. Нито един от строгите, легалистичните евреи може да го преодолее. След много дни се увеличава броя на евреите, които вярват в Христос. Те, от своя страна, станаха учениците на Павел, проявява ентусиазъм в своята дейност. Така че началниците на синагогата решил да убие Пол. Той трябваше да се скрие, когато шпионите на евреите, презрян като верни приятели, влезе в къщите на вярващите. Тези, които са имали влияние върху ръководителите на града участваха с охраната в гледане на портите на града, така че Саул не може да побягнат.

Младият вярващ опит, за първи път, че проповядване на Евангелието носи реакция: приемане или отказ, благодарност или проклятие, любов или омраза. Саул реши да не остане в Дамаск. Той не каза за себе си: "Сега, аз трябва да остана тук на всяка цена, и страдат мъченичество за Христа". Вместо това, той се съгласи с верните братя, че те ще го свалиха от стената в една кошница през нощта. Няколко седмици по-рано, че е дошъл в Дамаск като горд ездач. Сега той стана бежанец, е необходимо спешно да напуснат града оазис. Точно както сърцето му е студено, твърд и изпълнен с ревност за закона, сега съкровената си любов към Христос фламбирани. Силата на Светия Дух накара едно време апостол на юдаизма, за да се превърне в апостол на целия свят.

МОЛИТВА: Сине Божий, ние Ти се покланяме. Посвещаваме сърцата и умовете ни за вас, и благодаря Ти, че да ни Небесният ви Отец разкри, избърса нашите грешки и ни е помазал с Твоя Свят Дух. Ни държи в Твоето име, и ни подкани да проповядват Евангелието Вашият, че много може да дойде да зная вашето име и милостив Отец.

ВЪПРОС:

 1. Какво е значението на следното изявление? "Човекът Исус е истинският Син Божий".

насмешлив поглед - 3

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, в тази книжка са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако точно да отговори на 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващата част от тази серия, предназначена за вашия назидание. Моля, не забравяйте да напишете пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Защо е само Стивън нарочени за оплакване? Защо са изключени дванадесетте ученици?
 2. Каква е тайната в живота на Авраам?
 3. Как беше Джоузеф вид на Исус Христос?
 4. Откъде да знаем, че Мойсей не е реформирана от добро образование?
 5. Какво е значението на проявление на Бог за Себе Си осемдесет годишен пастир в пустинята?
 6. Кои са трите основни мисли за Стивън адрес на Висшия съвет по отношение на Моисея и закона?
 7. Защо Стивън предпочитат палатката на скинията на Златния храм?
 8. Кои бяха най-важните твърдения Стивън направени в обвинението на Висшия съвет?
 9. Напишете последните три твърдения на Стивън и техните значения, както ги разбирате.
 10. Какво е най-значимото събитие по време на преследването на християните в Ерусалим?
 11. Каква е разликата между вяра в Христос и вярата в думите на слугите Си?
 12. Какво е грях Саймън? Как Петър го кажа, да го преодолее?
 13. Какво е добрата новина Филип обясни етиопската касиер?
 14. Какво означава появата на Христос в слава на Саула на последния?
 15. Какво означава пълнене на Саул със Святия Дух?
 16. Какво е значението на следното изявление? "Човекът Исус е истинският Син Божий".

Съветваме ви да приключи разглеждането на Деяния на апостолите, че може да се получи вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)