Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 047 (Saul Baptized at the Hand of Ananias)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

5. Саул кръстени в ръката на Анания (Деяния 9:6-19a)


ДЕЯНИЯ 9:6-19а
6 Той толкова, треперене и учуден, каза "Господи, какво Вие искате от мен да направя?" И Господ му каза: "Стани и иди в града, и ще ти каже какво трябва да направиш." 7 И мъжете, които го придружаваха, стояха като вцепенени, чува глас, но като не видял никого. 8 Тогава Саул стана от земята, и когато отвори очите си видял никой. Но те го поведе за ръка и го въведоха в Дамаск. 9 И прекара три дни без зрение, нито ял, нито пил. 10 Сега има един ученик в Дамаск на име Анания; ". Анания" Тук съм, Господи "и да го Господ каза във видение, И той каза: 11" И Господ му каза: "Стани и отидете на улицата нарича Права, и попитай в къщата на Юда за един наречен Савел от Тарсус, защото, ето, той се моли. 12 И във видение той е видял един човек на име Анания, идва и сложи ръка върху него, така че той може да получи зрението си. "13 И Анания отговори:" Господи, аз съм чувал много за този човек, колко много му навреди е направил към Твоите светии в Ерусалим. 14 И тук той има власт от първосвещениците да върже всички, които призовават Твоето име. "15 Но Господ му каза:" Иди, защото той е избран съд на мините да носи моето име пред езичниците, царе, и децата на Израел. . 16 Защото аз ще го покаже колко много неща той трябва да страда заради Моето име "17 И Анания отиде пътя си и влезе в къщата; и г. ръцете си върху него той каза," Саул, Господ Исус, Който ти се яви по пътя, когато излязохте, ме изпрати, че можете да получите поглед и да се изпълниш със Светия Дух "18 Веднага паднаха от очите му нещо като люспи, и той веднага прогледа; и той стана и се кръсти . (19а) Така че, когато той е получил храна, той бе укрепен.

Саул не само плаши, но за да умре. Всичко важно в живота си дотогава, неговата вяра, достойнство, правда, ревност, и ще са всички наведнъж разбит от появата на Онзи, Който е възкръснал от мъртвите. Саул разбра: "Аз съм виновен. Аз съм враг на Бога, и агент на Сатана. Цялото ми образование и благочестието не ми помогна. Съм непокорни, неблагодарни, и развратен "Няма по-голям спад от падането на онзи, който твърди, благочестие в себе си, с падането идва знанието, че всеки човек е враг на Бога по природа.

Но Исус не унищожи гонител на църквата Си, но му даде шанс да се покаят. Саул промърмори: "Господи, какво искаш да направя?" След този момент, Саул никога не беше отново свободен. Той бе премахнато свободата си и стана слуга на Исус. Той намери своя Господ, и представи за Него безусловно и завинаги. Господарят му го излекува от неговата духовна слепота и на вярата му в неактивно монотеизма. Саул разбра, че Исус е жив Господ Бог, и онзи, истинския Бог, с Отца и Светия Дух.

Господ веднага провери вярата на онзи, който е бил смазан, му заповядал да отиде в Дамаск. Само минута по-рано Саул е бил определен да влезе през портите на столицата, на гърба на коня си, като силен, ревностен реформатор. Сега той ще влезе Дамаск смайващо, водена от неговите страшни другари, през портите на града. Той се спря пред къщата на някои приятели, които се чудеха да изслуша новините на славната светлина, която им се яви в пустинята път.

Саул не говори с никого, но вместо това се изолирани, се молеше, и постиха. Той се отделена от дневната, за да дойдат при Бог. Той копнееше само за подаване на Всевишния, мир с Бога, и имплицитно послушание към Него. Саул позна, че Господ Исус е живял, и че той не е го отхвърлил. Той се молеше, молейки за Неговата прошка и спасение от гнева на Бога. Той е проникнал дълбоко в смисъла на възкресението от мъртвите и мистериите на кръста. Той се изгражда за истините на Новия Завет.

Исус отговори на всичките си молитви на покаяние. Той веднага поръча вярващ, на име Анания да отидете на Саул и да му помогне да влезе в този нов живот. Господ не възложи тази задача до голяма пратеник, или славно ангел, но човек почти не са известни, но който е имал подкрепата на Бога. В същото време, Господ разкри на молитва Саул, че Анания да дойде при него и положи ръцете си върху главата му, в името на Исус. Като толкова подготвен, той не ще отхвърлят идването си да го.

Анания не беше весел за получаване на тази комисия от Господа. Той се страхувал, Савле, и трепереха авторитета му. Всички вярващи са знаели, че този млад, библейски запознати Саул, е бунтовен, зъл дявол и гонител на светиите в Ерусалим. Изглеждаше немислимо да се Анания за него, за да положи ръцете си върху този престъпник. Ако Светият Дух живее в онзи, който не знаеше Исус, и които не са искрено се разкая! Но Господ пробиха нежеланието на нарушените Анания, и го осъжда просто: "Давай! Когато Исус ви призовава и поръчки, които да се направи нещо, след това го направи, независимо дали тя е да отида, да говори, да се направи, или да се молим. Извършване на Божията заповед изцяло и наведнъж. Царят ви няма да чака дълго. Той очаква от вас незабавно подчинение."

Исус не се изясни до Анания сметка на Неговото появяване на Саул и причината за промяна на Саул. Той каза скромен човек на молитвата, обаче целта на Неговото го изпрати на Саул. Той щеше да комисионна Саул и го изпращам като избраната от него посланик. Бог го е избрал да бъде съд на благодатта, изпълнен със силата на Светия Дух.

 Разбрахте ли тази работа на благодатта? Бог е направил на своя враг апостол, и от него, които са родени недоволство срещу Него любител на Христос. Той го спасил, които са били удавени от слепотата на фанатизъм и самомнение. Той го използва за духовно отвори очите на милиони. Светият Дух се засели в това покаял се човек, който е бил обладан от демони. Той го е освободила от цялото си разчита на земни основи, а го потвърди в хола благодат и надежда на Христос. Саул дойде да носи името на Исус в съкровената му същество. Онзи призна с устните си, със сърцето си и с ума си, умът му бе изпълнен с името на Исус. Саул стана напълно заредена с това уникално име.

Знаете ли кой е истински християнин е? Това е този, на когото Христос живее в слово и в поведението, в самоконтрол, истина, правда, и сила. Христос свети ли ясно в живота си?

Павел беше да свидетелства за Христос преди крале, принцове и владетели, обвързани като своя Господ беше и ръководена от охраната. Господарят му го изпрати на елинистическата евреи. Павел е бил разделен на любовта си към езичниците и любовта му към децата на нацията си. Сърцето му страдаше от невежеството на първия, и от гнева на последния. Който чете посланията на Павел знае колко той страда за името на Исус. Въпреки това, той не се похвали на страданията му, защото знаеше, че той не е имал възнаграждение или достойнство освен благодат, и нищо друго.

Анания чу откровение Господ относно бъдещето на Саул. Той вярва, Господното слово и отидох при него. Той вероятно попита какво се е случило на Саул по пътя, защото той говореше на слепите в името на Господ, Който му се яви на пътя. Този Господ Исус се обърна бившия враг на Анания брат си. Благодатта на Христос променя напълно. Той носи мир между противници и ги превръща в братя в семейството на Божията любов.

Молещи Анания знаеше само, че Господ Исус не е да го изпрати на Саул просто да отворите физическите си очи. Знаеше също, че в резултат на тържествено полагане на ръцете си, е трябвало да бъде пълнотата на Светия Дух, обитаване на прошка, реализирането на мир с Бога, комисионна за услугата, както и укрепването на любовта в силата на смирение. Павел не може да произвежда тези добродетели в себе си, нито те могат да се произвеждат в неговата култура или от расизма в народа си. Христос избра да изпрати на него просто брат, изпълнен със Светия Дух, така че никой да не се похвали.

Необразовани Анания дойде и положи ръце върху главата на правен експерт. Веднага Саул възвърна зрението си, и търсач на Бог беше изпълнен с Духа на Господа. Никой не може да обясни този момент в живота на Павел, с изключение на Лука лекар, който пише, че нещо като люспи паднаха от очите на Саул. Той осъзна, че вечният съдия своя небесен Отец. Този, който е бил разпнат и презрян е кротък Божия Агнец. Светият Дух е любовта на Самия Бог, и възкръсналия Христос е очакваната надежда на славата, очаквайте скоро. В този момент спасението на Христос бе реализиран в каещия Саул. Сърцето му се свети само като електрически лампи светват дълбок, черен тунел.

След кръщението със Святия Дух, Саул практикува и кръщението на вода. Той имаше желание да се подчиняват всички думи на Христос. Той даде показания пред членовете на църквата и на целия свят, че е напуснал стария живот, с безжизнен своята доктрина и влезли във вечния живот, потвърдено в Новия Завет. Саул разгледа миналото си, за да бъде погребан, е възникнал нов човек на име Пол.

След това събитие четем нещо приятно, които са били изкупени не започнете да говорите с вдъхновяващи похвали, нито пък той се разразява говорене на езици. Той помоли за храна. След като на гладно в продължение на три дни и три нощи, той яде добре. Веднага след като той е примирен с Бога, тялото и душата са подмладена по течението на Светия Дух. Той се превръща в нормален човек. Павел не продължи разходката си на аскетизма, но яде и пи, и са живели за славното своя Господ.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодаря Ти, че Ти изпрати Анания да попълните Саул със Святия Дух, чрез полагането на ръцете си. Води ни в истинско покаяние, и да ни накара да се обърнем към вас с цялата си искреност, че духа си вид може да ни изпълни, и може да бъде попълнена и зарежда с вашето име и добродетели.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава пълнене на Саул със Святия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:16 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)