Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 049 (First Meeting Between Paul and the Apostles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

7. Първата среща между Павел и апостолите в Ерусалим (Деяния 9:26-30)


ДЕЯНИЯ 9:26-30
26 и когато Саул беше дошъл в Ерусалим, той се опита да се присъедини към учениците, но те всички се страхуват от него, и не вярват, че той е бил ученик. 27 Но Варнава го взе и го заведе на апостолите. И Той им как бил видял Господа по пътя, и че той е говорил с него, и как той проповядва смело в Дамаск в името на Исус. 28 Така че той е с тях в Ерусалим, идват и си отиват. 29 И той говори смело в името на Господ Исус и оспорвано срещу, но те се опитали да го убият. 30 Когато братята, те го свалиха в Кесария и го изпратиха в Тарс.

Люк не съм писал подробно и хронологически историята на живота на апостолите, но записва опита на лицата, които са допринесли за общата тема на творчеството му. Банер, написал над своя сметка, не е хронологичен поръчване на деянията на апостолите, но вместо това описание на прогресия на Евангелието от Ерусалим до Рим.

Лука, лекарят, не съм писал и дума за това, което Павел е след бягството си от Дамаск. В своето послание до Галатяни (1:17-24) апостолът пише, че той остана три години след това в Арабия. Това е най-вероятно, че той изучава арабски, работил с ръцете си, и проповядва евангелието. Ние просто не знаят къде или какво се е случило през тези три години. Намери църкви там? Ли е да се скрие от шпионите на еврейската Висшия съвет? Или пък той да проповядва на членовете на Стария завет в тези арабски страни?

Ние знаем, че след около три години той отиде в Ерусалим, и се опита да се свърже с апостолите. За съжаление, никой не е готов да го види, защото те все още се помни осъдените християни, които той е помогнал убие. Някой може да си помисли, че си така наречената преобразуване близо до Дамаск е трик, за да проникнат в сърцето на църквата, арестуват апостоли, и да се спре движението си Исус. По този начин не се изненада, скъпи братя, които са обърнати към Христос, ако не изпитват нищо по-различно от това, което Саул опит. Християните не може да получите или имате доверие. Те могат дори да се страхуват от вас. В същото време ще бъде преследван от вашето семейство и бивши приятели. Вие ще трябва да приеме тези проблеми, тъй като изпитание на вярата от твоя Господ, през този преходен период. По този начин, обаче, вие ще се научите да пълно доверие в Него, като Писанията ни казват, проклета да е човек, който уповава на човека и чиято сила е в плътта му.

Исус не се откаже от Своя слуга, но го постави в сърцето на Варнава, вярващият кипърското, да му помогне. Той се свързва с бившия гонител на църквата, изслуша показанията му, и дойде да се доверите на този бивш враг. Той вярвал, че възкръсналия Христос му се яви близо до Дамаск, и се убедих, на обръщането си. След това, той взе дръзката стъпка да медитирате между апостолите и Саул. Застанал до него, той отвори към него вратата на общение с другите братя във вярата. Варнава се превръща в мост между конвертирате и църквата. Христос, също ще направят индивидуални братя стоя до теб, място доверието в себе си в продължение на дълги години, и вярно да ви подкрепят. Трябва да знаете обаче, че те не са си. Христос е Спасител, Господ и да ви усъвършенства. Единствено в Него трябва да се доверите.

Саул свидетелства пред Питър и Джеймс, че Господ появили с него, и че не вижда Неговата слава със собствените си очи. Той чу гласа Му, които пронизаха съкровената си същност. След това той е проповядвал в името на Исус, тъй като този, който се обади и му експлоатация с пълна дързост по време на път за Дамаск. Поради това евреите гонеше и заплаши да го убие. Чрез това смело свидетелство и по-нататъшни разговори, отношения на доверие е създадена между първоначалните апостоли и нов апостол на езичниците.

Те му прости за миналото си греха на убийството и за сълзите и трудностите, които е причинил на членовете на църквата. Те го прости, точно както Господ им се прости. Връзка, която е създадена през тези дни сред тези мъже на Христос остана фирма, дори и през времето, когато принципни въпроси за правда, право, и спасението по благодат разтърси основите на църквата. Този кратък период от петнадесет дни, през което време Саул се срещна с апостолите, е от голямо значение за развитието на християнството. В противен случай, има скоро може да бъде подразделение на еврейската и езичник християнството. Апостолите са живели заедно като едно в Христа, в един дух и в една сила.

В същото време Павел, който е запознат в закона, започва интелигентни елинистическата юдеите, които бяха впримчени Стивън. Той опровергава своите възражения, и им показа от Закона, че Исус е обещаният Христос и на Божия Син. В резултат на това те се разярил, които възнамеряват да го убият. Те го разглеждат като отстъпник, който заслужава нищо повече от това да бъдат унищожени безмилостно.

Апостоли и църковни членове настоява, че Пол трябва да напусне, за да не църквата отново попадат в жестоко преследване. Те го придружава до пристанищния град на Кесария, откъдето той отплава за родния си град Тарс, провинция на югоизточната част на Мала Азия. Той продължава да живее там в продължение на значителен период от време. Възможно е, че той започва да проповядва Евангелието на обкръжението си в Сирия, въпреки че няма запис на това министерство (Галатяни 1:21).

МОЛИТВА: Господи Исус, благодаря Ти, че Вие сте в основата, защита и надежда на онези, които са пресни вярващите. Учат младите във вярата, за да погледнем към Ти сам като автор и завършилият на тяхната вяра.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус комфорт Саул време на време той не е разрешавала в църквата, когато той е бил преследван от бившите си приятели?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)