Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 043 (First Persecution of the Christian Church at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

1. Първа преследването на християнската църква в Ерусалим и разхвърляне на вярващите през (Деяния 8:1-8)


ДЕЯНИЯ 8:4-7
4 Затова тези, които са били разпръснати навсякъде отиде да проповядва на думата. 5 Тогава Филип слезе в град Самария и проповядвал Христос, за да ги. 6 А народът единодушно внимаваше нещата, които се говорят от Филип, слух и виждаха знаменията, които вършеше. 7 Защото нечистите духове, плаче със силен глас, излезе на мнозина, които имаха и много хора, които бяха парализирани и куци бяха изцелени. 8 И имаше голяма радост в оня град.

Дяволът винаги се опитва да унищожи християнската църква. Голямо преследване на Христовите последователи започнаха веднага след мъченичеството на Стефан. Но скръбта на дявола не унищожи църквата, но укрепва нейния духовен живот. Вярващите мъже и жени започнаха да се натъкват на страдания и мъчения в затворите на Ерусалим, дори и докато Саул, в цялото му надменност, се превърна в роб на дявола. Много от членовете на църквата, разпръснати в региони, които не са били под властта на Висшия съвет. Тези бежанци не веднага намери нов дом. Те най-вероятно са се надявали да се върнат по домовете си в Ерусалим, колкото е възможно по-скоро. В същото време, те не се превръщат в просяци, но проповядва Божието царство и свидетелства за радостта на Христос в средата на страданието. Тяхната вяра остава неизменна, и тяхната надежда е била подпалена. Те разбраха дълбокия смисъл на думите на Джеймс, когато той каза: "Братя мои, се брои за голяма радост, когато падате в разни изпитни, знаейки, че изпитанието на вашата вяра произвежда търпение. А твърдостта нека извърши делото си съвършено, че може да бъдете съвършени и цели, лишени от нищо." (Яков 1:4)

Филип, един от седемте дякони, избягали на територията на Самария, и намерили убежище в Сихем, близо до Наблус. Той описва своите слушатели божествен човек, който е победил смъртта, спасени от греха, победил Сатана, възнесе на небето, ни примири с Бога, и които сега се застъпва за нас, седнал отдясно на Силата и царува с Него. Той преодолява всички зли сили в тези, които го търсят и се отварят към Неговия Дух. Филип се превърна в инструмент в ръката на Христос, изобилие силата на Светия Дух започна да се излива от него. Нечистите духове излязоха от много от демона обладан със силен вик. Без надежда утешава, а куцият ходи. Всички хора се зарадваха и се втурна към проповедника с единодушно. Спасение на Христос се е явил, а градът беше пълен с радост.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между вяра в Христос и вярата в думите на слугите Си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)